Молба за правилен избор на автоматичен часовник!

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Vergil
Reactions:

Молба за правилен избор на автоматичен часовник!

Мнение от Vergil »

Здравейте съфорумци. :)
Имам няколко въпроса и много ще ви бъда благодарен ако ми помогнете да направя правилен избор на часовник.
1. Харесал съм си няколко моделчета от сайта http://www.vip-watches.net/" onclick="window.open(this.href);return false; и искам да попитам тук като по-компетентни от мен и вероятно познаващи пазара, що за сайт и търговец е това? Дали мога да им се доверя и да пазарувам от там?
2. Да премина и на същността на въпроса ми, харесал съм си няколко модела автомати и ще ви бъде благодарен да ми помогнете да избера най-добре балансирания часовник цена/качество. Ето и моделите които съм подбрал на първо време:

http://www.vip-watches.net/product/1531 ... 17-00.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.vip-watches.net/product/1440 ... 27sby.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.vip-watches.net/product/1537 ... 65011.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Честно казано, най-много ми харесва Реймънда, въпреки че е с близо 1к лева над другите. Но ако си заслужава бих парите за него. Тисо също ми харесва, но те май ползват чужди механизми. Докса са ми абсолютно непознати, но мой приятел много ги хвали та затова съм добавил и модел от тях.
Вие кой бихте си закупили за вас и защо?
Аватар
sharky1973
Напреднал
Reactions:

Re: Молба за правилен избор на автоматичен часовник!

Мнение от sharky1973 »

Мнение от първа ръка за сайта, който си посочил нямам, за това ще се насоча направо към отговора на вторият ти въпрос.
Всички часовници, които си посочил /а и повечето други/ ползват чужди механизми, в този случай ЕТА. Всъщност, ако имаш желание и време да отделиш на темата, ще установиш, че марките със собствено производство на механизми /така наречените инхаус/ се броят на пръстите на двете ръце. От тях единствено Сейко, Ориент и Ситизен са по-достъпни като цена, останалите са с цени icon_crazy
Предложените от теб часовници са с читави, масови и доказани швейцарски механизми на посочената по-горе фирма-производител. От тук насетне, всичко е въпрос на вкус - вземи това, което най-много ти харесва и радва окото. Добре е преди това да отидеш до магазин, в който да сложиш на ръка часовника, да придобиеш представа отблизо, а не само от снимки, за размер на касата, дебелина, финиш на изработката, четимост на цифебрлата и стрелките и т.н. От значение също така за стила на часовника е дали ще го ползваш с официално, спортно-ежедневно или спортно-елегантно облекло. Важен е и сапфира, тъй като възможностите да го надраскаш са доста по-ограничени.
Лично моят избор е Доксата. Доказана фирма производител, а и с невероятните 30 бара, което, дори и да не ти е приоритет, си е сериозна екстра. Лично аз не съм голям фен на хронографите, просто защото функциите им не са ми нужни, а ми ограничават видимостта към показанията за час.
Дано съм ти бил полезен.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Ще се съглася с колегата Щарки и съм на същото мнение,че Доксата е с едни гърди пред другите два,има и керамичен безел,което значи ,че трудно ще се издраска,а това е едно от най-уязвимите места на дайвърите,много добър дизайн,без излишества,стилен и здрава,яка конструкция. Реймонда е с PVD покритие,което за жалост ,рядко е качествено и бърз се износва ,защото е много тънко,а и цената не си заслужава. Тисото също е хубаво,но и за мен хронографа е безмислица,един дигитален часовник за 20лв. има повече функции.
Остава и въпросът за цената,която хич не е малка и за трите,то всеки си знае какво има в гащите ,т.е. в джоба,но не бих избързвал,щом можете да отделите такава сума,може да се огледате и за sekond hand има в много случаи,почти нови неща,в гаранционен срок,но почти на половин цена. Аз лично за такива пари,бих си купил едно ново Сейко от последните модели,че и още един качествен часовник в добавка втора ръка. Въпрос на избор,а мнението ми е лично :)
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Само още едно нещо - избор на материала на корпуса.
Всичко това керамика, PVD, позлата и прочие шукаритети изглежда добре на снимки или на витрина.

Като го поносиш някой и друг месец, и се появяват драскотини, побитости, изтрити места.

Стомана му е майката. Ако много ти се иска жълтичко, нека да е под джама, на сигурно място.
И нека джама да е сапфир с антирефлекс само отдолу. Силикатно стъкло и сапфир с антирефлекс са за свръхакуратни хора, дето нищо не пипат с ръце и ходят с вратовръзка и в къщи;)

Пък ако саатя търпи и каиш вместо верижка, ще направиш най-добре. Все едно, че имаш два часовника.
Vergil
Reactions:

Мнение от Vergil »

Благодаря на всички за отговорите.
На база прочетеното тук както и из Интернет, мисля да се насоча към DOXA-та. Пък каквото излезе. :)
Пък отделно от това е и дайвърски модел, тъкмо сега като отида на морето ще го тествам в реална обстановка.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Да те радва много и да ни го покажеш! :)
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”