Днес падна голяма борба - борба с окомплектоване на ракета ПЧЗ така както аз си представям нещата. Незнам точно кой е първия модел РАКЕТА от ПЧЗ , но преди малко четох тук из форума че първата ракета излиза в 1962. Не се споменава само кой калибър е тази ракета. И сега аз направих малко разследване тип 'Шерлок Холмс"" Изрових всичко де що имам ракета преди 2609ХА и започнах да търся такива машини които да нямат отвори в платината за винтове които да захващат машината в касата - тоест , ракети с капак на винт , или предназначени за каса от стария модел. Установи се че имам много малко такива машинки и на всички тях без изключение си пише ПЧЗ.
И реших следното ;
Че първо е започнато с калибър 2602 - на базата на победа.
Тоест , калибър 2602 е победа 15 кам, но тук се добавя още един камък на централното колело - и стават 16 камъка, но си остава калибър 2602.
При него баланса е с подложни камъни, както си е в победа, но без противоударно.
После камъните си остават 16, но се монтира инкаблок както на платината, така и на моста на баланса и това вече е калибър 2603.
Които вече може да бъде и МАЯК и СВЕТ, Като и Ленинград, Столичние и т.н
И забравих да кажа че на задния капак на Ракета 2602 може единствено да пише само ПЬlЛЕВЛАГОЗАЩИТНИЕ и нищо друго (защото не е инкаблок )
А на следващия вече модел 2603 , освен този текст вече е изписано и ПРОТИВОУДАРНИЙ
В ПОКАЗАНИЯ ОТ МЕН ЧАСОВНИК , ИМА ОТВОРИ В ПЛАТИНАТА, ТОЕСТ И ТУК НЕЩАТА ПАК СА ПРЕПЛЕТЕНИ ВЕРОЯТНО ОЩЕ В ЗАВОДА. щЕ КАЖЕТЕ ЧЕ Е ОТ 2603 ВЕРОЯТНО, АМА НЕ Е ЗАЩОТО НЯМА ПРОТИВОУДАРНО ПОД ЦИФЕРА, ЗНАЧИ СИ Е 2602 НО ТОВА МЕ НАВЕЧДА НА МИСЪЛТА ЧЕ СА ВЛАГАНИ И В ПОБЕДА. ИЛИ ПО-СКОРА НАПРАВО СА ВЗЕТИ ОТ ПОБЕДА - ТОВА Е МОЯТА ВЕРСИЯ