Новобранска колекция
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Re: Новобранска колекция
GP e много красив. Механизма е наслада за очите, а времето е направило истински шедьовър върху циферблата.
За востока ми е въпроса,че нещо се застъпиха постовете.
И аз имам някои,на които бих искал да се вижда този механизъм.
Росене,профила на плексигласа отговаря ли на профила на металния капак?
Т.с.ринга настъпва ли плексигласа?
Ако някой ще поръчва кандидат съм.
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
И на мен много ми харесва, ако ми падне такова нещо, му слагам плексиглас отзад, без да се замислям :-)
Аз съм виждал още по.изкилифирчен прозрачен капак за съветска материална част - със стоманен фланец и прозрачна плоска част. Фланецът ясно, че е от стандартен капак. Особеното беше, че имаше нарязани зъби, като на зъбно колело с вътрешно зацепване. И те бяха замонолитени в плексигласа.
Явно самоделка, но от баш Майстор.
Аз съм виждал още по.изкилифирчен прозрачен капак за съветска материална част - със стоманен фланец и прозрачна плоска част. Фланецът ясно, че е от стандартен капак. Особеното беше, че имаше нарязани зъби, като на зъбно колело с вътрешно зацепване. И те бяха замонолитени в плексигласа.
Явно самоделка, но от баш Майстор.
Пламлка, моя капак е баш стъкло-нищо особенно, но е плътен и стои добре.plamenhar написа:За востока ми е въпроса,че нещо се застъпиха постовете.
Пробвай и ти така

Печатния надпис трябва да е по стар според мен.
Отначало и аз бях "ковнал" едно обикновено стъкло(плекс де),но първо е изпъкнало и второ не уплътнява.Бях споделил с баѝ Ангел(sheretudis) и човекът хвърли доста труд да ми угоди на каприза.Направи шаблон и ми отля плексиглас точно с формата на стоманения капак и с минимален(почти без) овал.За мен остана по-лесната работа ,да оформя само ръба и да напасна на касата.Получи се ,според моето виждане,отличен резултат.Fenna написа:Пламлка, моя капак е баш стъкло-нищо особенно, но е плътен и стои добре.plamenhar написа:За востока ми е въпроса,че нещо се застъпиха постовете.
Пробвай и ти така
Де лукса изби всички!
Здравейте, малко нови придобивки от мене 
1. Победа-червено 12 /макар и да не личи вече
/, производство 3-50г. Стрелките май не са нейни, но имам една по-читава, но с друг механизъм и мисля ще стане една прилична 

2. Полет-един от най-първите модели, май
Абсолютно запазен циферблат и все още работещ. Яд ме е, че стъклото е спукано леко, а точно такова с лупа искам да си остане...

3. Една Волна, с механизъм на Восток-2809. Все още работеща, макар и без секундна стрелка.
Може би е мелез

След малко и останалите...

1. Победа-червено 12 /макар и да не личи вече

2. Полет-един от най-първите модели, май

Абсолютно запазен циферблат и все още работещ. Яд ме е, че стъклото е спукано леко, а точно такова с лупа искам да си остане...

3. Една Волна, с механизъм на Восток-2809. Все още работеща, макар и без секундна стрелка.
Може би е мелез

След малко и останалите...
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Отново хубави неща.
Волната защо мислиш, че е мелез? Според мен секундната стрелка е просто счупена или загубена. Има вероятност да има проблем с оста на секундното колело, но това може да се поправи лесно.
Поздравления за новите попълнения.
Волната защо мислиш, че е мелез? Според мен секундната стрелка е просто счупена или загубена. Има вероятност да има проблем с оста на секундното колело, но това може да се поправи лесно.
Поздравления за новите попълнения.