Полет 2615 или Poljot ball bearing

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Полет 2615 или Poljot ball bearing

Мнение от Pavlin »

Особено съм щастлив с новата си придобивка Полет 2615 с лагер на ротора. За съжаление надписите на циферблата са напуснали комплекта:

Изображение

Изображение

Изображение

Та покрай него се поразрових в интернет и попаднах на темата на storyteller във WUS. В крайна сметка известна ли е снимка на механизъм 2615 с 29 камъка и 2627 с 30 камъка?!
rosen_er
Специалист
Reactions:

Re: Полет 2615 или Poljot ball bearing

Мнение от rosen_er »

Честито.Много е бавен Нета в службата,затова ще ти посоча къде можеш да видиш без отделни снимки.
Полет 2516 29 камъка с лагер на ротора.Не точно снимка,но още по "авторитетно" -каталога от 1972г.Отначало помислих,че е печатна грешка,но погледни и надписа на ротора -29 камъка :) Пиша го по спомен,бяхме коментирали със storyteller когато придобих моя.
https://plus.google.com/photos/11309823 ... banner=pwa" onclick="window.open(this.href);return false;
И една схема на Полет 2627 с тридесет камъка и лагер на ротора (последната скица)
http://oldswisswatches.com/Spares/Poljo ... ements.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Така че може би има такъв.
Сниман реален часовник като тези за които питаш,не съм виждал като че ли.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Да, тези и аз ги гледах, но не съм срещал снимка на часовник с такъв механизъм.
storyteller
Moderator
Reactions:

Мнение от storyteller »

Според мен такъв часовник - с лагери на ротора и 29 камъка - не е съществувал. Мисля, че е печатна грешка.
Преди време бях пуснал във ВУС една тема за неточностите в съветските каталози.
В някои от каталозите има снимки на часовници, които са били в проект, може би планирани, но надали са били произвеждани. На някои снимки ясно си личи, че са макети, с накриво залепени циферблати.
Другаде има печатни грешки, които са съвсем очевидни - например любимият ми Восток 2809 е представен за първи път като 21-камъков, а на снимката си личи 22-камъков механизъм, ще ти извади очите.
И най-важното - честито за новата придобивка!
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”