"Съботните" часовници на rosen_er

Има какво да се види
Публикувай отговор
plamenhar
Специалист
Reactions:

Re: "Съботните" часовници на rosen_er

Мнение от plamenhar »

Изобщо не можех да се сетя,че е съдийски часовника.
И аз бях там,ама по младите колеги с по остро зрение. :b
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

rosen_er написа:Днес "началството" на форума инспектира софиѝският Битак. :wink: И противно на практиката ми до момента :когато отида с някоѝ до Битака - не намирам нищо интересно тази събота имах късмета да намеря ето тези часовници:
1.Sindaco memo Stop

Изображение Изображение Изображение

Изображение Изображение Изображение
Интересно часовниче с непрекъснат ход на хронометъра (дублира секундарника) коѝто се нулира от бутона.За един час червената стрелка прави един пълен оборот.

http://www.swisstime.ch/en-watches-SIND ... 9ODObGO6t8" onclick="window.open(this.href);return false;

Според линка,дизаѝнът на циферблата е за засичане времето на едно футболно полувреме.Неразличим от нов,а може да ми се окаже набор
Вътре е нещо от сорта: http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... wk&EB_8812" onclick="window.open(this.href);return false;
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

http://www.ebay.co.uk/itm/VINTAGE-SINDA ... 27d0fb2853" onclick="window.open(this.href);return false;

Роската удари кьоравото.
И ако е от "по левче"печалбата му е ???%. :muslim:
Върбане,откъде я измъкна тази машина?
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Seikosha написа:Пак си ударил кьоравото,особено с Рулата :mrgreen: Ми и аз имам Рули бе,кво си мислиш,верно,че като ми попадне някоя бързам да я пратя някъде да "радват" други фенове,ама все остава нещо и в ситото,..........

Синдакото е уникален обаче,то си е направо за футболни съдии,личи си и отбелязаното в червено за почивката от 15мин. м/у полувремената,стрелката спира ли като стигне до 45мин.? или трябва като секундомер да я спреш с бутона и при повторно натискане ,занулява .
А и Юнгханса е чудесен,в много добро и вътрешно и външно състояние,машината изглежда доста сериозно............
Шегичка бе "старо" :D Щото се из дразни от ония Ruhla.Синдакото- работи непрекъснато хронометъра,дори като въртиш с коронката минутната стрелка и тази на хроното се върти и тя синхронно.Ако искаш да засечеш време просто с бутона нулираш червената стрелка и започва броене,но .....без стопиране icon_crazy Не е съдиѝски,по-скоро за запалянковци го ориентират.
Junghansa го накиприх със секундна стрелка( не е черна,но такава имах),но има и още една малка болежка-скъсана или изпуснала пружина.Ама това дребен хатър.
varban написа:
Вътре е нещо от сорта: http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... wk&EB_8812" onclick="window.open(this.href);return false;
Да ,такава трябва да е машината .И аз я открих в немския форум :wink:
chasko.bg написа:Честито! Късметлия си. За това че са те оставили да работиш :) :wink:
Г-н Часко,Вие няма ли да се похвалите с нещо? :)
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Докато отварях джобния на битака имаше една лека тръпка дали не е "братче" на този до него :) Оказа се ,че са само с много близки като дизаѝ циферблати и стрелки,но....и така съм много доволен n_thumbsup
Изображение
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Хм...
Много си приличат цифрите?
Само единицата е по различна?
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Така е.Но нямам съмнения относно оригиналността.Ето тук един негов "близнак" от Аржентина,че дори и номерата на машините са много близки:

Изображение Изображение
http://www.ebay.ie/itm/30s-VINTAGE-JUNG ... 1384122305" onclick="window.open(this.href);return false;
Интересен ми е "вензелът" на капака, ако някоѝ от колегите пишещи в темата "Часовници свързани с България" може да каже нещо.
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Явно и двата са правени по едно време,че стила е еднакъв.
Pavlin2
Напреднал
Reactions:

Мнение от Pavlin2 »

Такава идентичност на мен ми говори за вероятността големите марки да са си поръчвали някои циферблати на друг производител, да речем на някоя бижутерска фирма. Почерка е толкова еднакъв. Със сигурност това важи и за касите. Естествено най големите са имали и собствено производство, но по този начин разширяват асортимента от модели.

Аз ще се похваля с първият си взет урок на софийския битак и една успешна покупка, осъществена на добра цена с помощта на приятел :wink:
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Цял ден ровя да открия нещо за гравировката на капака и единственото ,което успях да намеря е образ на Борисов награден знак за отлична артилерийска стрелба,1:1 с този на часовника:
Изображение Изображение
Та мисля,че и този Junghans е награден,но поводът......... :mrgreen:
Хаѝде помагаѝте бре юнаци :)
nevenbekriev
Специалист
Reactions:

Мнение от nevenbekriev »

Това е монограмът на цар Борис III, но какво прави на този часовник - не е ясно.
Pavlin2
Напреднал
Reactions:

Мнение от Pavlin2 »

Ако е награден трябва да пише за какво е. Знакът който показваш е за отлична стрелба.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Да,така е.Обаче е имало е практика по различни поводи царят да раздава предмети със своя монограм-Пръстени,игли за вратовръзки,табакери,часовници.Тези вещи са се подарявали от монарха в знак на близост и заслуги към Двора.
nevenbekriev
Специалист
Reactions:

Мнение от nevenbekriev »

rosen_er написа:Да,така е.Обаче е имало е практика по различни поводи царят да раздава предмети със своя монограм-Пръстени,игли за вратовръзки,табакери,часовници.Тези вещи са се подарявали от монарха в знак на близост и заслуги към Двора.
И аз така си го представям.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Самото състояние на часовника (като се има предвид възрастта му) подсказва,че едва ли е използван за време измерване.По скоро е "кътан" някъде като скъп спомен.
Публикувай отговор

Обратно към “Форумни колекции ----- User collections”