Разбирам от отговора Ви, че съм бил краен. Не съм имал такива намерения и затова предварително се извиних, понеже материята ми е далечна...
Ако трябва да съм честен не съм очаквал да имат същата верижка и като отида веднага да ми я сменят, но щом съм тук - значи не са си свършили работата. Освен часовникари - те са и търговци и вместо да ми предлагат решениЯ на проблема те ми казват, макар и извадката ми да не е представителна, че мога да дойда другата седмица, за да ми я сменят с бяла... Първо нито един не предложи като вариант след като се смени с бяла да я боядиса - все пак аз отивам за цялостна услуга. Ако исках някаква верижка - щях да си купя от битката верижка с едни часовникарски отвертки и сам щях да си я сменя...
Второ - никой не предложи друга верижка, като аз самия се съмнявам, че мога да се полза небрандирана, както вие ги наричате, защото ако забелязвате на снимките - последния U-сегмент е част от самия часовник, а не от верижката...
Трето - на мен лично точно счупения сегмент (да не казвам цялата закопчалка) ми се струва доста разпространен. Естествено пак казвам - лично мнение, нямам претенции да е вярно това, което мисля, но нали затова отивам при специалист..
И последно - предполага се, че ще им е значително по-удобно - все пак са в бранша, да се опитат да доставят верижка от колкото аз да търся в Ebay или някой от посочените сайтове...
Просто като цяло изглеждат всеки крайно незаинтересовани да помогнат и то при положение, че аз отивам да им направя сметка, която е колкото самия часовник, понеже и стъклото искам да се смени, а в крайна сметка само се разкарвам до "реномираните" часовникари в София... За мен това е несериозно и някак си логично ми струваше поне хората в този бранш да са "точни"
П.С. Пил съм няколко бирички и ако съм малко краен или груб пак ще помоля предварително да ме извините.