Няколко въпроса относно дамски 14K Gold Cortebert

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
DiecastFinds
Reactions:

Няколко въпроса относно дамски 14K Gold Cortebert

Мнение от DiecastFinds »

Здравейте,
купих въпросният часовник с идеята да се реставрира и след това евентуално или да го подаря на приятелката, или да го продам. Чел съм, че на времето тази марка е била доста добра, особено от към механизми, за това стрелях малко и на тъмно ::angel:: а това, че е от масивно злато беше голям плюс - евентуално ако не си заслужава ще мога да избия част от инвестицията ::huh:: Часовникът би трябвало да работи - за работещ го купих, но все още не е при мен за да потвърдя. :)

Та въпросите ми са следните:
1) Качествена придобивка ли е, от старите и хубави Cortebert? Механизма?
2) Заслужава ли си реставрацията на този часовник? Ако да - ако може да ми препоръчате някой, който е добър в тази област и би се справил подобаващо. (от София съм)
3) Каква би била цената му в това състояние, както и в реставриран вид?

Ето снимки какво си имам:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Поздрави!
Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Re: Няколко въпроса относно дамски 14K Gold Cortebert

Мнение от Seikosha »

Здравейте! Казвате,че часовникът все още не е при Вас,а показвате снимки и сигурно те са на продавача. Предполагам,че не сте го купили още ,а просто искате да разберете дали си заслужава парите и дали можете да изкарате нещо от него. Това за приятелката е виц ,разбра се. Колкото до часовника: мисля,че е на 50-60г. не по малко,чудесна марка,рядко са правили малък калибър механизми,но всичките им са на високо ниво. На снимката се вижда ,че баланса се върти,но това не е гаранция,може да се побутне и да се снима,искайте при доставка,право на преглед,ако часовника работи,няма кой знай каква нужда от реставрация,освен стъклото,мисля,че е спукано,има хора които правят стъкла по поръчка и няма да е скъпо. Циферблата е добър,но може да се освежи малко ,както и стрелките,каиша е добър и едно пране ще го върне в живота напълно с малко течен парафин. Касата може да се полира и да стане като нова. Моето мнение е,че часовничето може да се реставрира чудесно и ще е жалко да се продаде за злато. Във този форум за такива действия бесят ,а лично аз пия кръв. Може да се възстанови и да се продаде с печалба в Ебей например,там има хора които купуват и такива часовници,или да го продадете и в БГ,но цената ще е по-малка. Все пак цена не мога да Ви кажа,тя наистина се определя в случая от теглото на златото,това е за ориентир,ако се възстанови,ще се гледат аналогични екземпляи в сайтове за продажба. За всеки влак си има пътници :wink:
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
DiecastFinds
Reactions:

Мнение от DiecastFinds »

Благодаря за изчерпателният отговор! Не е виц за приятелката, защо не? :)
Иначе - купил съм го, чакам да пристигне от Щатите... и да, снимките са на продавача, но щом казва, че работи - значи би трябвало да работи, повечето хора там са коректни. :redface

Иначе за цената не мога да го сравня с аналогичен на този производител, просто защото не се предлага никъде, или поне аз не мога да на открия.. за това и питах за някакъв ориентир.

Ще го дам да се реставрира и няма да го стопявам. :)
Изображение
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Часовника наистина е красив. Вглеждам се в снимките му дълго време и все повече ми харесва. Не се повлиявам от това, че е реномирана марка или от това ,че е злато (или поне мъничко гъделичка) но определено е направен с вкус. След рестврация на стъклото и скъсаната част от каишката, ще стане един наистина чудесен подарък, но искам да предупредя, че днешните дами обикновенно не обичат да са зависими от машини. Мисля, че няма да и хареса идеята да го навива всеки ден и не вярвам да изпитва удоволствие от това както ние мъжете се кефим да си потдържаме *инструмените в пълна готовност така, че виждам този часовник като аксесоар който ще слага понякога при подходящо съчетания на облеклото и с този дизайн. Коронката също не е от най-удобните за ежедневно навиване. затова приготви и един кварцов съвременен модел за ежедневно ползване, или поне автоматичен.
В България често срещани в продажба за минимални суми дамски съветски часовници с прекрасен дизаин и отлични механизми - не по ложи от горепосочения. Така, че ако обичате да правите подаръци не спорайте само с този.
Поздравявам ви ,че успяхте да докарате в България един хубав часовник за разлика от някой България които пращат нашите семейни спомени отвъд океаните.
Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

n_thumbsup за решението. Явно имате и романтична приятелка. Колкото до сравняването,не е нужно да е точно Кортеберт ,такива изпълнения са правили и други сериозни марки ,като Омега и Лонжин например. В Е бей може да търсите с търсачката като напишете нещо от рода на laddy watch 14 gold или нещо подобно и сигурно ще ви излязат някои неща и ще можете да се ориентирате, а по теглото на златото след като го претеглите ,ще имате минималната база. Не се подлъгвайте да давате много пари и за реставрация, в случая стъклото е важно,вземете му точните размери,може да стане и от някой руски дамски от нея епоха,пълно е с такива, за полирането си купете от магазин за бижута от специалните кърпички за полиране на злато и сребро,от порядъка на 5-6лв. са и ще си го лъснете сам :wink:
kova4ev
Напреднал
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от kova4ev »

Аз мога да се похваля с руско изпълнение:

Изображение
"Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект"-Т.П.
http://www.nikolakovachev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
DiecastFinds
Reactions:

Мнение от DiecastFinds »

Ако някой може да ми препоръча къде да го дам за реставриране ще му бъда благодарен. :)

Въпроса с ориентировъчната цена все още е на дневен ред, т.к. наистина нуждата от ежедневно навиване изключва подаряването. Ако си заслужава, след реставрацията, бих го запазил разбира се :)

Благодаря за коментарите! :)
Изображение
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

atanweb написа:виждам този часовник като аксесоар който ще слага понякога при подходящо съчетания на облеклото и с този дизайн.
n_thumbsup
За ежедневен часовник - едва ли, заради конструкцията на корпуса.
Не, тия не се запотяват, щото водата както влиза, така си излиза, но в тях колко прахоляк влиуза - не е истина. Точно на такъв механизъм са много полезни накладните камъни на анкерното колело - пластинката с рубина и винтчето. Под цифера трябва да има още една такава.
Имай предвид, че този часовник няма противоударно устройство на опорите на баланса.

За шнурчето - едно маце преди много години изплете страхотно шнурче за такава конструкция на верижка от сурова коприна. Аз и помагах за сглобяването и лъскането. Страхотен часовник стана - цветът на суровата коприна беше точно като оттенъка на циферблата и новото шнурче с полираното злато идеално контрастираше със стария цифер. Материал - копринени конци за гоблен :-)
Майка и като видя резултата, се разрева, а аз сума време ползвах режим на най-голямо благоприятстване :banana :banana :banana
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

DiecastFinds написа: Въпроса с ориентировъчната цена все още е на дневен ред, т.к. наистина нуждата от ежедневно навиване изключва подаряването.
Не виждам особена логика. Какво като трябва да се навива?
Обратно, за "вечерен“ часовник липсата на шукарии е голямо предимство - вади от кутията, навива, слага, и готово.
Е, за миене на чинии не става, и какво от това?
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

varban написа: Е, за миене на чинии не става, и какво от това?
Що да не става, просто трябва към подаръка да добави и съдомиялна.
Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Ето ви линк към Ебей където има една камара подобни артикули,не гледайте ,че някои са скъпи,те така и ще си стоят. Всички марки са на и над нивото на Кортеберт,така,че нямате предимство с механизма,гледайте най-вече такива които се продават на твърда цена,ако намерите и раздела със завършили сделки и да са с подобен на вашият дизайн и време на производство.

http://www.ebay.com/sch/Jewelry-Watches ... atch&rt=nc" onclick="window.open(this.href);return false;
DiecastFinds
Reactions:

Мнение от DiecastFinds »

Остава да намеря и при кой да го занеса за полирането и смяна на стъклото. Намерих един човек от Пловдив, казва се Георги Атанасов, има доста снимки в един друг форум на неща, които е реставрирал и изглежда доста добре, единствено ме спира, че не мога да отида на крака при него и да говорим, но ако не открия някои в София, ще му се доверя.

Поздрави!
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”