Скоро в аукциона имаше един такъв и го изпуснах,много ме впечатли...

А този го намерих в немски сайт...

По французко се произнася Дюмон Гинан - Шо дьо фон. В Страната на красивите крави - сигурно пак така. Виж, в Белгия могат и Думонт да кажат - те така приказват, че сами със зор си разбират.h.painkov написа:Dumont Guinand-Chaux de fonds.
Не съм изказал мнение, защото не съм видял поста. Прекрасен стар часовник. За механизма - нормален, хубав стар швейцарски анкерен ход. Това че има 2 циферблата принципно нищо не променя и не се отразява на точността и продължителността на работата.h.painkov написа:Здравейте колеги.От месеци никой не изказа някакво мнение за този тип часовници с двойно часово време.След месеци колебания се сдобих с часовника от първите две снимки.Да споделя мнението си за него.След уговорена среща с продавача лично го огледах и на живо е разкошен,все пак има нужда от почистване и профилактика.Часовника беше навит,когато отидох на огледа и един час работи безупречно и двете часови зони синхронно си вървяха стрелките.От момента на срещата след цели 30 часа спря да работи,като за това време изостана само с 5-7 минути приблизително.Да кажа само,че цифера е сребърен с позлата,а дали са ръчно гравирани такива цифери незнам,но е много красив.Предстои му след месец профилатика и тогава ще се похваля с подробни снимки преди и след профилактиката.