Каква е тази машина

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Re: Каква е тази машина

Мнение от atanweb »

Хич ме няма в познанията за джобните затова питам тук за повече информация.

Изображение Изображение

Изображение Изображение

Мой колега намерил преди много години (25г.) скрит този часовник между тухлите в една стена на една стара къща. Часовникът е надписан и се оказва на негов роднина който помни от детството си.
Сега отново го намира измежду вещите си и ми го носи за да му разкажа нещо повече за часовника. Той е работещ сравнително добре. Във външната си допълнителна кутия дори има листче - визитна картичка на стар отдавна забравен градски часовникар Арсовь .
Има един проблем и той е, че не може да се сверява часовника или аз не съм наясно какво да направя за да го сверя. Навива прижуната нормално, но коронката не може да се издърпа за да го сверя. Има ли някаква причина за това или трябва да го разглобя?
Изображение
Аватар
omegaqq
Moderator
Reactions:

Мнение от omegaqq »

Часовник се сверява като се натисне малкото копче в страни от коронката и се задържи. После въртиш коронката (продължаваш да държиш копчето). Като ти омръзне да го сверяваш - пускаш копчето.
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Еее жив и здрав да си! Сигурен бях, че има някаква 'гяволия. Може да е смешно за някой, ама аз не съм много запознат със старите джобни макар, че започнаха много да ми харесват особено след последните показани във форума.
Остава да разбера приблизителното датиране на часовника.
Изображение
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

И един въпрос за машина от мен - не можах да я установя. За името на часовника - едва ли има значение. Но ако трябва ще го снимам когато го сглобя (ако успея надявам се)
Изображение
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Дай снимка на целия механизъм.
И цифрите кои са?
Автомат ли е?
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Тъй като гледам логото с анкер между буквите ,е немски Херман Бекер произведен след 1950г.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

автомат е часовника но в момента е в насипно състояние - може би след час да добие някакъв вид и ще го снимам
Изображение

Изображение
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... swk&HB_313" onclick="window.open(this.href);return false;
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

Ами да - точно това е - 313 е и при мен. Ееее, благодаря. С питане се стига и до Цариград.
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

Ето го - готов
Изображение

Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Остава да кажете ЗА КАКВО? ви беше първият въпрос,след като сте знаел ,че е автоматик и показвате в първата си снимка само малка част от механизма,голяма колкото пуча въшка,да се вижда калибъра? Да се научите да задавате,правилно въпроси.Във всеки случай това е последното ми включване във ваши теми,да го кажа направо ,има нещо много мазно в тях.
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

Seikosha написа:Остава да кажете ЗА КАКВО? ви беше първият въпрос,след като сте знаел ,че е автоматик и показвате в първата си снимка само малка част от механизма,голяма колкото пуча въшка,да се вижда калибъра? Да се научите да задавате,правилно въпроси.Във всеки случай това е последното ми включване във ваши теми,да го кажа направо ,има нещо много мазно в тях.
Въпросът ми беше много ясен - КАКВА Е ТАЗИ МАШИНА , а не какъв е часовника. За това показах снимка само на логото. Какво не е ясно - ПОКАЗВАМ ЛОГО И ПИТАМ КОЙ Е ПРОИЗВОДИТЕЛЯ (КАКВА Е МАШИНАТА)
И КАК БИ ТРЯБВАЛО ДА ЗАДАМ ВЪПРОСА ТОГАВА?
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

'''''И един въпрос за машина от мен - не можах да я установя.'''''' ЕТО ЦИТАТ ОТ ВЪПРОСА - КАКВО ПО ЯСНО ОТ ТОВА АЗ НЕ ЗНАМ
Pavlin2
Напреднал
Reactions:

Мнение от Pavlin2 »

Всичко е нормално и при двамата!
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Ами след като съм отговорил на въпросът и съм посочил производителят ,ако не едно "благодаря",не можеш ли в типичен стил да кажеш едно: "Вярно бе,как не го намерих сам, ама с питане и до папата се стига"
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”