Търся части за различни часовници.
Re: Търся части за различни часовници.
Че това Докса ли е бе Пламе? Щото такава каса на Докса нещо не ми се вързва.
Ти вземи и измери не вътрешният отвор ,а външният ръб дето трябва да се щракне капака,а трябва да се намери капак с такъв размер вътрешен ръб на капака, разбра ли се ? има доста капаци и ще търся ,но дай размери.
Ти вземи и измери не вътрешният отвор ,а външният ръб дето трябва да се щракне капака,а трябва да се намери капак с такъв размер вътрешен ръб на капака, разбра ли се ? има доста капаци и ще търся ,но дай размери.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Ами Мишо,такава дойде от ALFA.
Перфектен циферблат.
Механизма-FHF 960N.Не съм виждал DOXA с такъв механизъм.
За касата-не знам-не е руска,защото никакъв руски капак не пасва.
Но всичко си пасва идеално.И вече работи идеално.

Не знах,че се взема размера от касата,но е същия-27.90мм.приблизително.
Но търся оригинален капак,или в краен случай без уличаващи надписи.
Kапака намерен.
Перфектен циферблат.
Механизма-FHF 960N.Не съм виждал DOXA с такъв механизъм.
За касата-не знам-не е руска,защото никакъв руски капак не пасва.
Но всичко си пасва идеално.И вече работи идеално.

Не знах,че се взема размера от касата,но е същия-27.90мм.приблизително.
Но търся оригинален капак,или в краен случай без уличаващи надписи.

Kапака намерен.
Последно промяна от plamenhar на 03 Окт 2014 08:33, променено общо 1 път.
Според мен от ракета, от тези с надпис "противоударен" трябва да стане.
Аз като видях за първи път такава докса бях сигурен, че братушките са копирали от тях ракетката.
А за уличаващите надписи Мишо ше те научи ка да се справиш с тях:)
Аз като видях за първи път такава докса бях сигурен, че братушките са копирали от тях ракетката.
А за уличаващите надписи Мишо ше те научи ка да се справиш с тях:)
Не става.
Пред мен е касата на ракета.И капака.
Има разлика в размера-Ракета-та е с 0.2мм.по малка.
Пред мен е касата на ракета.И капака.
Има разлика в размера-Ракета-та е с 0.2мм.по малка.
Има една епиграма на Радой Ралин:
"Пред мен седи сега ,един въпрос епичен,
как хем да бъда откровен и хем да съм тактичен"
Ти как предпочиташ Пламе?
"Пред мен седи сега ,един въпрос епичен,
как хем да бъда откровен и хем да съм тактичен"
Ти как предпочиташ Пламе?
Аз няма какво да сравнявам,аз знам. Касата е швейцарска ,или най-малкото е правена по швейцарският модел, както са направили и Ракета ,разбира се. При швейцарските няма жлеб за отваряне и не ми се говори как се отваря такава каса особено ако е позлатена и то в супер състояние. Изключително много използвана каса през 60-те г. до началото някъде на 70-те от сума ти и марки,много известни и не лоши ,но някои от тях доста "загадъчни" повечето са позлатени,но PVD и за това бързо дефектират, само някои : Darwili , Areta , Cornavin , Metronic, Atlantic,Jovial разбира се в някои от моделите си,а някои в повечето. Имам такива доста ,но трябва да ровя, само тези дето ми попаднаха сега набързо показвам.

Хубави фини рамки,но почти всички са с некачествено покритие, включително и хромовото ,при мен само Атлантика прави изключение ,но той е с валцувано маркирано позлатяване ,защото и моделът е луксозен. Другото което мисля,а и съм сигурен,механизмът не само ,че не е използван от Докса,ами е правен и той там дето обичат да ядат пържени бръмбари и паяци
Вече говорихме на няколко пъти за този механизъм,който при други случаи е като начукан по мостовете, ти имаш такъв и скоро го обсъждахме ,при мене е в един Виалукс и също съм го показвал. Циферблата е много готин ,ти си прецени дали е новодел,Доксите които имам са с релефно лого,не ,че е задължително да няма и други. Сега се сещам ,че имам два капака от Дарвил,а може би и още някой подобен, ти само дай този диаметър

не знам дали се вижда добре оранжевата отсечка ,това е отвъншната страна на ръба за капака. Аз още сега ще ровна за капаците и ще ги меря.

Хубави фини рамки,но почти всички са с некачествено покритие, включително и хромовото ,при мен само Атлантика прави изключение ,но той е с валцувано маркирано позлатяване ,защото и моделът е луксозен. Другото което мисля,а и съм сигурен,механизмът не само ,че не е използван от Докса,ами е правен и той там дето обичат да ядат пържени бръмбари и паяци

не знам дали се вижда добре оранжевата отсечка ,това е отвъншната страна на ръба за капака. Аз още сега ще ровна за капаците и ще ги меря.
Дал съм ги Мишо.И не търси от разни дарвили.
Или да пише Doxa,или нищо.
Всичко което казваш е сигурно така.
И аз не съм виждал Doxa с такъв механизъм.
И го писах в първия си пост.
Циферблата си е стар.Както и касата.
Може да е азиатско изпълнение,но доста отдавна.
И аз не съм очарован от старите докси,а и не само те.
Хубави механизми и безобразни като покритие каси.
Но трябва да си го стегна.
Е,може да остане и неговия си капак.
Сега дето ме "разочарова"да ми намериш нов циферблат за ракетата.
Или да пише Doxa,или нищо.
Всичко което казваш е сигурно така.
И аз не съм виждал Doxa с такъв механизъм.
И го писах в първия си пост.
Циферблата си е стар.Както и касата.
Може да е азиатско изпълнение,но доста отдавна.
И аз не съм очарован от старите докси,а и не само те.
Хубави механизми и безобразни като покритие каси.
Но трябва да си го стегна.
Е,може да остане и неговия си капак.
Сега дето ме "разочарова"да ми намериш нов циферблат за ракетата.
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Пламка ти от Людмила не си ли взе "къдравия" жълт циферблат на Ракета - оригинал са. Имаше прав и с полегат край като за тази каса. Не ми се рови в поръчката да видя кой освен мен си купи такива и то не един. Да си признава .. май се сетих!
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Коя? 2609 Россия ли? Не е от нея, има доста по-приличащи, включително и с триъгълен, конзолен мост.beria написа: Аз като видях за първи път такава докса бях сигурен, че братушките са копирали от тях ракетката.
2609 Россия е правена като АК-47 - взето е от доста места най-доброто според конструкторите, без да им пука, дали е копирано 1:1, дали е поизменено, дали е преработено изцяло (като ремонтоарния механизъм). И това малко, което не е стигало, е измислено наново. Не всичко е уцелено, механизмът не е търпял допълнения под цифера (календар) и от другата страна - автомат. И не е ставал за автоматична сборка, затова е сменен, с Великия и Ужасен.
Ама ти как мислиш, че се прави часовников механизъм? Ми точно така!
За блюстителите на авторски права (знам, че ти не си от тях :-) ) - тоя механизъм е продаван в много страни, в които действат швейцарски и джапански патенти. И не е имал проблеми. Е тогава как?
Последно промяна от varban на 26 Сеп 2014 19:58, променено общо 1 път.
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
такав
http://aukro.ua/ciferblat-dlya-chasov-r ... 52274.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://aukro.ua/ciferblat-dlya-chasov-r ... 52274.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Такъв имам.Трябва за 2603-с малката секундна.
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Щом си решил с малка ОК. Просто мислех, че искаш да използваш корпуса и да завършиш един хубав часовник с 2609. Аз например стигнах до минутната стрелка подчти е готов.. ще се похваля като му дойде времето.
Извинявам се за отклонението.
Извинявам се за отклонението.
И на мен ми минава такава мисъл,ама някои колеги тук ще ме анатемосат.
Да не споменавам имена,че ще стане пак дискусия.
Ще взема да пробвам.
Да не споменавам имена,че ще стане пак дискусия.
Ще взема да пробвам.
Те не останаха такива. Аз се сещам само за единplamenhar написа:...ама някои колеги тук ще ме анатемосат...