Замяна на механика с кварц.

Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Замяна на механика с кварц.

Мнение от atanweb »

Здравейте,
Пиша по тема която в момента ме вълнува и бих се радвал да ме упътите ако имате информация.
Ситуацията е следната.
Шефа ми не разбира от часовници и си купил реплика на Ролекс, като е наясно с това , че е реплика но се надявал да е ОК, да обаче часовника не работил дълго време и почнал да дава проблеми обаче той много харесва дизайна му.
Като майстор на кюфтета му предложих да сменя плънката ако е възможно.
Сега гледам има един който пасва като функции и циферблат на въпросното менте.

http://zaratime.com/product/1771/miyota-6p29.html" onclick="window.open(this.href);return false;

обаче искам да разбера някой неща... има ли по евтини механизми от този , щото аз няколко години носих едно Касио идентично разположен с този и цената за ново касио беше 50-60лв. та се надявах кварцовия механизъм да е по евтин.
И другото което ме интересува е как да разбера какви са разтоянията на стрелките спрямо централния отвор за да знам дали ще пасне на циферблата.. също така търся и височината на ремонтуара.

Благодаря!
Изображение
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Re: Замяна на механика с кварц.

Мнение от Pavlin »

А дали ще паснат и бутоните? Най добре да ти е в ръката първо за да провериш.
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Бутоните няма да са функционални и ще си останат бутафорни.
До колкото разбирам кварцовия механизъм е само с ремонтуар и коронка от там се сменят датата, деня и 24 часовия режим. Там където ще ги слагам са точно подредени по същият начин.
Просто исках да разбера къде мога да намеря по евтин механизъм със същите функций, щото този на Касиото което ползвах дълги години ми изглеждаше още по евтин от горепосочения:
Изображение

Изображение
Изображение
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Старата машина такава ли е: viewtopic.php?f=57&t=2057" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Не, мисля, че се различава, но като качество ми се струва зле, макар, че работи, но спира, а коронката се вади от ремонтуара. Иначе механизма има работещ бутон за ден, дата както и ръчно навиване без хак.
Изображение Изображение

Общо взето грозна история и нямам желание да го правя, но за шефа трябва да се постарая той е добър човек.
Изображение
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

А Касиото как сверява ден-дата, пак ли само от ремонтоара? Трябва да има три положения тогава...
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Павка това беше преди много години, часовника го оставих на Божидар който каза, че е безнадежден. Не помня как ставаше, но беше само с коронката. Предполагам има допълнително положение на ремонтуара.
Изображение
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Развитие по тази тема.
След дълго търсене на нещо по изгодно за експеримент се сдобих с въпросния кварц на Касио който отговаря като разположение на малките субдиали, но нещата не се получиха въобще.
Явно не бях предвидил голямата разлика в дебелините на механичния и кварцовия - това пък прави работата с ремонтуара невъзможна. Мисля, че има и много лека разлика и в разстоянията на отворите на малките стрелки на субдиалите. Но дори и не съм пробвал да сменям циферблата.
Радостното е, че сега си имам едно хубаво титаниево Касио, а лошото е, че часовника (ментето) на шефа още е при мен и трябва да го отчета по някакъв начин и той да може да се ползва.
По следващите процедури ако е необходимо ще пиша в друга тема.
Изображение
Pavlin2
Напреднал
Reactions:

Мнение от Pavlin2 »

Не може ли да сложиш някаква повдигаща гривна, която да изравни нивото на ремонтоара?
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Да и това е вариант, но както казах мисля, че и дупките за малките субдиали ще се се разминат с по 0,5мм премерено с шублера отгоре без да демонтирам стрелките.
Все пак ще потърся нещо като гривна да видя какво би могло да се получи.
Изображение
Pavlin2
Напреднал
Reactions:

Мнение от Pavlin2 »

Ако не е голямо разстоянието между осите може и да не си личи, не всички гледат с нашите очи.
Публикувай отговор

Обратно към “Ремонти, "направи си сам" и "как се прави"”