Понеже гледам ,че пак са ме изпреварили,ще потвърдя само това което е вече казано,т.е. само единият горе е автентичен и то е защото всички без един са с циферблати на 2МЧЗ ,а рамките са от ПЧЗ и от ЧЧЗ Това говори и ,че паметта ми отслабва ,защото имам същият като оригиналният,дори са два ,като на единият му беше почти изтрито логото и го изписах наново,но стана малко черно(прясно) и ще трябва да докарам нещата до по-сиво,няма да е проблем.
В този дизайн на каре всъщност са и трите марки на ракета и трите ги имам (или поне си мисля така) Ракета, Свет и Старт. Колкото до баланса ,имам един Свет ,който мисля ,че си е оригинален отвсякъде на ЕЧЗ (нямам Е оборотньiе на клавиатурата) и баланса му е такъв, осем винтов,но според мене балансите са били вземозаменяеми и този не е критерий,да не забравяме ,че и Свет е доста по-късна като марка.
Колкото до това,че пада голям смях за кюфтетата и явно се визира моята персона,ще кажа няколко думи. Казвал съм го и преди,ама няма кой да чете. Това по-горе са франкенщайни,а не кюфтета,аз франкенщайни например НЯМАМ НИТО ЕДИН,а кюфтетата са ми безброй,разликата е ,че франкена е направен от несъвместими съставки,които и дори човек да не е запознат,ще усети,че нещо не е както трябва,в повечето случаи,неща смесени от различни марки часовници,т.е. техните съставки - циферблат,каса ,механизъм,стрелки,коронки. При кюфтетата ,както го разбирам аз и каквито са моите и каквито правя,това са съставки от една и съща марка и модел часовник и стремежът е кюфтето да стане 100% като оригинала,в много малко случаи,се допуска ,различна коронка ,или малко по различни ,но пак маркови и подходящи стрелки,за това говоря и за вкусни кюфтета и за не съвсем,общо взето при мене скарата е вкусна и няма нищо общо с франкените. Защо е така? Много просто,имам толкова много кайма и подправки,че ми е по-лесно да направя кюфте(оригинал) отколкото франкенщайн,ако някой не го разбира това ,да иде и да се удави. Колкото до новоделите ,дето настая голямо лаене срещу луната,ще кажа само,че това се прави навсякъде по света,аз също направих,един от тях днеска замина за Бруклин за един НЕколекционер и печалбата ,ще ми позволи да си купя още кайма ,или най-малко 5-6 оригинални саата. Аз така правя,по-добре тъй ,отколкото да спестявам от закуски ,или други работи. Навремето рисувах и поръчкови неща на разни мутри,за сватба или подарък на курвето,каквото те искат,за да мога да си купя после четки и бои ,за да рисувам това,което ми е на сърце и душа. Пламен сигур ще ме разбере,като знае колко негови колеги са свирили по ресторанти барчета и по сватби,за да могат да продължа да работят на една мижава заплата и да творят култура . Това се казва халтура и ,ако някой ми каже ,че без нея не може,ще умра от смях.Има и такива "горди" сополи,дето ми омръзна да ги храня и да ми просят цигари и кинти,а иначе голямата гордост. Когато се елементаризират нещата и човек падне до това ниво,от това ниво и ще разсъждава. За жалост.