Страницата на Seikosha/Page Seikosha/
Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/
Браво, изкарал си максимума от циферблата. Мисля, че всичко - механизмът, касата, стрелките и коронката си ги докарал оригинални. Същата каса се ползва и при "Радуга", но и аз не съм виждал позлатена със заден капак байонет.
До сега се опитвах да се сетя какъв беше другият часовник в такава каса. Имам такъв чисто нов, но със счупен лъг, та се оглеждам за здрав корпус 

Тази върши ли работа?Pavlin написа:До сега се опитвах да се сетя какъв беше другият часовник в такава каса. Имам такъв чисто нов, но със счупен лъг, та се оглеждам за здрав корпус

За съжаление е доста захабена. Задният капак пък е чисто нов и затова не съм го сложил на никоя от моите Дружби - не ми пасва на "идеологията"

Преди няколко дена в другия форум един колега (който мисля, че и тук присъства

Пожелавам весело посрещане на Новата Година на всички.
Миро.
Важен е жеста! Дори и захабена, бих я взел с удоволствие и ще ми свърши работа! Капак имам, би трябвало са стане.
Благодаря м'чета за окуражителните думи по адрес на Дружбата.Истината е,че ,ако не беше този форум,нямаше да ги има и тези вече доста спасени от мен симпатяги. Така с малко стар натрупан опит и с нов придобит покрай хобито,нещата стават и се радвам когато и аз успявам вече да помагам с нещо като съвет. Аз съм сигурен,че много люде тука биха постигнали същият успех (а някои отдавна са го постигнали,да не цитирам) стига да имаха моето време(което все не стига).Така е ,господ ми взе едно,но ми даде друго и гледам да се възползвам поне от това.
Ако не беше Миро,хич нямаше и да се сетя за Радуга,а и съм я виждал само на снимки и може би не съм обърнал внимание на задното закопчаване,което значи ,че тя е следващата цел
Виждам,че касата на Миро е досущ в състояние като "оригиналната" на Дружбата която ми остана,мога едната или другата да я сейкоширам като сегашната на Дружба и ,ако не се използва така,ще бъде готова поне за хромиране,имам пътеката,но не съм готов с количеството.
Ако не беше Миро,хич нямаше и да се сетя за Радуга,а и съм я виждал само на снимки и може би не съм обърнал внимание на задното закопчаване,което значи ,че тя е следващата цел

Виждам,че касата на Миро е досущ в състояние като "оригиналната" на Дружбата която ми остана,мога едната или другата да я сейкоширам като сегашната на Дружба и ,ако не се използва така,ще бъде готова поне за хромиране,имам пътеката,но не съм готов с количеството.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Много добър резултат ,като се има предвид началната точка

Bravo six преди време беше показал едно "присаждане" на "Дружба" в позлатена каса.И коректно беше споделил с нас,че е така.Иначе ходи разбери,че има нещо не съвсем ,като се вижда резултатът.Нямам представа дали има интервенции по касата,обаче
Коментирахме преди време унифицираното използване на "базови" циферблати на ЧЧЗ - тези с цифрите от обратната страна.Твоят е без такива и може би е изготвен точно за този модел часовник.От там и по-различният размер.Нямам такъв часовник и пиша леко "наизуст"
Има и Кама в такава каса с байонет ,но там най-вероятно пише "Кама" на капака.
П.П.
Поразгледах из "пространството" часовниците "Дружба".Ето как са описани в каталога от '60 година:

А ето го и в "права" каса

Такъв дори на снимка като реален часовник не съм виждал!
Съвсем друг цифер с описание на флаговете на двете страни и т.н. Този дизайн ли се оказва по-рядък?

Bravo six преди време беше показал едно "присаждане" на "Дружба" в позлатена каса.И коректно беше споделил с нас,че е така.Иначе ходи разбери,че има нещо не съвсем ,като се вижда резултатът.Нямам представа дали има интервенции по касата,обаче

Коментирахме преди време унифицираното използване на "базови" циферблати на ЧЧЗ - тези с цифрите от обратната страна.Твоят е без такива и може би е изготвен точно за този модел часовник.От там и по-различният размер.Нямам такъв часовник и пиша леко "наизуст"

Има и Кама в такава каса с байонет ,но там най-вероятно пише "Кама" на капака.
П.П.
Поразгледах из "пространството" часовниците "Дружба".Ето как са описани в каталога от '60 година:

А ето го и в "права" каса

Такъв дори на снимка като реален часовник не съм виждал!
Съвсем друг цифер с описание на флаговете на двете страни и т.н. Този дизайн ли се оказва по-рядък?
Ами да
И на мене ми е минавало през ума за Кама,ама нали имам една в позлатена каса,нея сам си я събрах ,бях купил един механизъм с циферблат ,готин със синичкото и едно патешко жълто надписите и го хльопнах в една жълта каса,но нямам спомен да е отзад с байонет,а не е и с 2605 ,е каква да е тогава
Сега я изрових ,абе муцка е,обаче отзаде.... Волна
Хич и не съм ги различавал тогава и съм праснал каквото е станало за завиване.

Ще излезе ,че и Кама няма да има в позлатен корпус,но ще трябва да видя в каталозите,от големите във всеки случай има, и аз имам
Обаче като тръгна да се сещам,край нямам и се сетих за една Кама от един лот от преди около две седмици,разгеле открих я,с изтрити надписи,обаче капака точен.Няма надпис Кама,но може да има и такива и онакива,знае ли човек,а като махнем и едната стрелка ,вътре половината е от ЗИМ,моста барабар с барабана, абе симпатяга

Това оформление със знамената,точно пък него аз мислех за по-често срещано,мисля ,че и на Павлин е такава,а колкото се продаваха в Ебея и в руският продавалник,бяха все от същият вид,сега виждам ,че на Браво секса,са и трите като моята. Много ми е интересно какво значат двете букви като лого,сигур едното значи "Червено знаме"(съветското) а другият йероглиф -"По-червено знаме" (Китайското)

Ще излезе ,че и Кама няма да има в позлатен корпус,но ще трябва да видя в каталозите,от големите във всеки случай има, и аз имам

Обаче като тръгна да се сещам,край нямам и се сетих за една Кама от един лот от преди около две седмици,разгеле открих я,с изтрити надписи,обаче капака точен.Няма надпис Кама,но може да има и такива и онакива,знае ли човек,а като махнем и едната стрелка ,вътре половината е от ЗИМ,моста барабар с барабана, абе симпатяга

Това оформление със знамената,точно пък него аз мислех за по-често срещано,мисля ,че и на Павлин е такава,а колкото се продаваха в Ебея и в руският продавалник,бяха все от същият вид,сега виждам ,че на Браво секса,са и трите като моята. Много ми е интересно какво значат двете букви като лого,сигур едното значи "Червено знаме"(съветското) а другият йероглиф -"По-червено знаме" (Китайското)

Точно "Дружба" (приятелство) е преводът.Май само Павлин е показал със знамената.Миро беше показал 5-6 някъде и все като твоята бяха.Защо ли не са включили и този дизайн в каталога?
Не можах да си намеря поста със снимката, та я пускам още веднъж:

Едната от Дружбите (май на първия ред в средата) е от Bravo-вите, тя ми е първата купена. А на първия ред вляво е тази със знамената
Малей, какъв съм фотограф, чак ме хвана срам. Ето ги една по една:
И две малко по-лоши. На първата обаче мисля, че даже и луминофорът на стрелките си е оригиналният

В WUS стана дискусия за Дружба, тъй като най-запазените часовници имаха сивкав циферблат. Та там изказаха мнението, че оригинално циферблатът е сив, а в следствие на носенето малко по малко става кафеникав. Другаде пък бях чел, че на часовите маркери трябва да има луми-точки, и ако са избледнели, значи е оригинал (всички "възстановени" циферблати имат пресен луминофор)
Циферблатите със знамената са доста по-редки.
Поздрави, Миро.

Едната от Дружбите (май на първия ред в средата) е от Bravo-вите, тя ми е първата купена. А на първия ред вляво е тази със знамената

Малей, какъв съм фотограф, чак ме хвана срам. Ето ги една по една:

И две малко по-лоши. На първата обаче мисля, че даже и луминофорът на стрелките си е оригиналният

В WUS стана дискусия за Дружба, тъй като най-запазените часовници имаха сивкав циферблат. Та там изказаха мнението, че оригинално циферблатът е сив, а в следствие на носенето малко по малко става кафеникав. Другаде пък бях чел, че на часовите маркери трябва да има луми-точки, и ако са избледнели, значи е оригинал (всички "възстановени" циферблати имат пресен луминофор)
Циферблатите със знамената са доста по-редки.
Поздрави, Миро.
友誼
Това е гугалски превод на дружба.
Май отговаря на левия часовник
Но десния няма как да го напиша.
Когато го преведох обратно излезе-приятелство.
Това е на традиционен китайски,ама има и опростен.
Това е гугалски превод на дружба.
Май отговаря на левия часовник
Но десния няма как да го напиша.

Когато го преведох обратно излезе-приятелство.
Това е на традиционен китайски,ама има и опростен.
Последно промяна от plamenhar на 31 Дек 2014 16:16, променено общо 1 път.
На по-разпространения (само с надписа) пише само 友谊 (Yǒuyì - Дружба), а на този със знамената - 友好报 (Yǒuhǎo bào - Вестник 'Здрава дружба', а може и 'Голяма дружба' да е, че защо не и по-свободно преведено 'Вечна'

Kак го написа бе Миро-友好报.
Имаш китайска клавиaтура сигурно.
Имаш китайска клавиaтура сигурно.

Създаден е специално за Първата изложба на Икономическо-културна проява на СССР в Пекин през 1954г. и е продаван на китайския пазар,друг е въпросът в какви количества.Тогава е подписан и "Договора за дружба, съюз и взаимна помощ от 1954 г." .Това е поводът и затова "Дружба",мисля.Може би това "вестник" да се превежда и като "документ" - т.е. да означава "Договор за дружба" ?Ега ти извода направихmiroman написа: През октомври 1952 г. излиза първият брой на този вестник в Китай. Не е ясно часовникът в каква връзка е произведен, и защо носи името на вестника - може би нещо юбилейно? Никой не казва... Но пък странно, не е продаван никога в Китай, екземплярите идват само от СССР ...

Сигурно още си отспивате
А лудият бачка,тън - мън няма. Гледах я онази ми ти хубава каса дето не стана за Дружбата и се сетих за една чудесна Чайка,дето пристигна миналият месец от моят вече още по-възрастен с една година приятел Шеретудис. Касата смотана ,но циферблата минтил,само три от зелените пъпчици бяха изпадали сигур при претриване в нещо,ма те не са проблем. Така ,че имаше само сухо чистене,три зърна и смяна на стъклото и апартамента,черен кожен каиш и направо грейна,а Ачо ,като ,че ли е предвиждал,та беше сложил и жълта коронка на старата каса.
Направо пей сърце и добра загрявка за новата година. Дано ви се хареса.
Аааа.... и това не е Чайка ,а Гларус

Аааа.... и това не е Чайка ,а Гларус