Какъв е този часовник?

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Bravo six
Напреднал
Reactions:

Какъв е този часовник?

Мнение от Bravo six »

Здравейте,
днес ми попадна много стар часовник, вероятно около 1915г.-1920г., не знам, не съм сигурен. Същият е с порцеланов циферблат и най интересното е, че е анонимен, нито на циферблата нито на машината е отбелязано нещо, което да подскаже каква марка е. В долния край на машината в елипсовидна щампа има надпис JUST. Качвам снимки и моля за мнение относно марката.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Поздрави!
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Re: Какъв е този часовник?

Мнение от atanweb »

Съжалявам, че ще е спам в темата и няма да дам отговор на въпросът ти, но часовника е много красив.. има много ми харесва. Поздравления!
Изображение
Аватар
clockwiser
Специалист
Reactions:

Мнение от clockwiser »

JUST е френска марка на парижката часовникарска къща Charles Hour, съществувала между 1890 и 1935г. Чудесно състояние. Ценна находка! Поздрави!

След това марката става Hour Lavigne. Правили са дизайнерски часовници за къщи като Tiffany.
sheretudis
Специалист
Reactions:

Мнение от sheretudis »

Красавец Завиждам и срам не срам ще си призная че завистта не е благородна :) Между другото се канех да пусна тема за френското часовникаростроене а и за чешкото При швейцарскине и японските нещата са горе долу ясни При немските се изяснява докато при франсетата има доста неща за учене Аз лично имам ЛИП- и Соло ръчни и смятам че по нищо не отстъпват от най добрите свис образци
Bravo six
Напреднал
Reactions:

Мнение от Bravo six »

clockwiser написа:JUST е френска марка на парижката часовникарска къща Charles Hour, съществувала между 1890 и 1935г. Чудесно състояние. Ценна находка! Поздрави!

След това марката става Hour Lavigne. Правили са дизайнерски часовници за къщи като Tiffany.
Благодаря за изчерпателния отговор и на всички за добрите думи. Радвам се че наистина се оказа доста стар, но че е френски дори не съм и предполагал. Дали ще можеш да ме ориентираш какво всъщност съм взел като материална стойност. Нямам никаква идея.
п.п. Купих го за 45 лв. така както го виждате на снимките.
Поздрави!
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”