Въпрос за един 2608

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Dennis_b
Специалист
Reactions:

Въпрос за един 2608

Мнение от Dennis_b »

Добър ден на всички, пиша във връзка с един механизъм, с който един приятел, колекционер се е сдобил наскоро - механизъм слаган в спортивние мисля че беше 2608 (ако греша ме поправете) с хак функция, обаче този механизъм е с жълти означения - възможно е да са позлатени ето вижте снимка :
Изображение
(съжалявам за лошото качество, ама само с нея разполагам.)
Та дали този механизъм е нещо напълно обикновено и често срещано или е нещо по-рядко. Ето например подобен на този механизъм, доколкото знам се среща в златните руски часовници като този : http://www.netgrafik.ch/golden_watches12.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
( Точно този го има в Аукро.ук )
та бих искал да чуя Вашето мнение, може пък вие да сте срещали подобен механизъм.
Поздрави
Нестандартното мислене изкривява вижданията за света...
Seikosha
Специалист
Reactions:

Re: Въпрос за един 2608

Мнение от Seikosha »

Дени,аз мисля ,че няма нищо по-различно в този механизъм в сравнение с другите 2608 ,а и не виждам как би могло. Единствените разлики които би могло да има са да има хак функция,това би значело ,че е бил вложен ,или в Спортивние ,или в Щурмански,без тази функция са ги влагали в Москва и Победа,в момента не се сещам за други,говоря за 1МЧЗ,а не и за ЗИМ. Това ,че е позлатен надписа,наистина може да значи ,че е бил в някой по- луксозен модел,но едва ли прави самият механизъм по-ценен и рядък. Мое мнение,нека и колегите кажат.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Логично погледнато - сигурно е по-рядък щом се среща по-рядко.Имам един подобен ,точно на Спортивен:
Изображение
В един ден на битака ги намерих ,двата доста очукани часовника.Разликата е само в това,че на единият надписът е фрезован на моста след финиша на машината.Така мисля(той моста и без това е "жълт" преди нанасяне на покритието).Но може пък и да са позлатени надписите.Или пък е за експорт,понеже и капакът му е по-различен на този Спортивен,но пък надписите са на кирилица:

Изображение
Не е "голяма" находка-лично мнение. :wink:
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Денис, механизъм 2608 означава баланс без противоударно, централна секунда без стоп при сверяване.
Твоят механизъм е баш на обратно, с противоударно и хак. Да, правен е на базата на "двуетажна" Победа, която по-късно обозначиха 2608.

Този механизъм (на Спортивные и Штурманские) е произвеждан по времето, когато още не е било стандартизирано обозначението на калибрите, и съответно, не е носил такова. Може да се "кръсти" по правилата, ама за кво?
Dennis_b
Специалист
Reactions:

Мнение от Dennis_b »

ясно, много благодаря за отговорите, просто ми беше интересно, защото лично не бях срещал такъв механизъм преди. Не съм сигурен как са означенията, затова казах ако греша да ме поправяте :D Благодаря отново!
Нестандартното мислене изкривява вижданията за света...
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Аз пък не обърнах внимание ,какво е написал като калибър колегата :redface То тази машина си има наименование :часовников механизъм ЧН-10М

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”