Невене,досега ставаше дума само за циферблата,дали е рисуван,или дорисуван,такъв е и въпроса,дали е автентичен като изработка откъм материали и свързан с машината оригинално,не е тема на питането. Ти сигурен ли си ,че този циферблат е автентичен както казваш, кое имаш предвид и можеш ли да се обосновеш. Аз например,ако случайно си чел и моя пост,писах,че римските цифри са правени професионално,така мисля и за лъвчето,но трябва да се види под увеличение,това,че е по-голямо,нищо не значи,некадърни изпълнения е имало и преди,не само сега.Всичко друго е рисувано ръчно от архидякон Никодим от Бачковският манастир,само дет не знам от баща или син.А твоят часовник си мисля ,че е от края на 19в.,може би към 80-те год. ,ако открия нещо по-точно ,ще пиша,както казах обаче ме смущава лошото качество на щампите и ,ако не е от протриване,което би могло да се види под голямо увеличение, ти самият си писал къде са се ползвали такива сурогати. Надявам се да излезе автентичен и ценен.

Говоря разбира се за касата,което не е задължително да се отнася и за механизма.