Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Тук пишем за каквото се сетим
Публикувай отговор
Seikosha
Специалист
Reactions:

Re: Страницата на Seikosha/Page Seikosha/

Мнение от Seikosha »

Ето един от циферите на Ракета ,които подлежат на почистване сравнително успешно. Трислойни са ,като горното е най-вероятно от някакъв минерал,доста дебел слой. Надписите са печатани в/у вторият слой и са устойчиви. Малко накисване в обезмаслител или разреден алкохол и после с чист лимонов сок, се получава все пак някакъв не лош резултат.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Страхотна рецепта за тези Ракети. Веднага си я записвам в малкото тефтерче.
Важно! дори ще сложа.
Браво Мишо, рискувал си, но си спечелил. Сега и ние ще облажим.
Поздравления!
Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Както вече писах,като видях Атомика на Пламен,се сетих ,че и аз имам един,машинка с цифер,но без каса и ремонтоар.

Изображение

Изображение

С ремонтоар се сдобих благодарение на приятелският жест на Пламен :b а каса реших да използвам от един ошмулен Омрикон ,с чудесна розова машина и той без ремонтоар n_sad де съм ги събирал все таквизи icon_crazy Касата пастна одма ,както си и мислех ,то двете марки са първи брат'чеди,има работа и по нея,но това ми беше най-малкият дерт.

Изображение

Изображение

Изображение

Та захапах аз първо цифера,бе мръсен,ма не и одран,цопнах го в пропана и там ми беше грешката,въобще подходих малко самонадеяно този път,не направих анализ на цифера и разбира се ,се издъних. Лака беше за сваляне тотално,но надписите и маркерите излязаха от дето им викам аз "ваденки" много тънък филм и пада веднага,така ,че като понакиснах цифера,макар и съвсем леко да минах с памучената клечка, от SYPER остана само SUP а и ДЕ-то на Де Лукса замина,така,че го изтрих нацяло,а на Супера мазнах две уж букви и гаче ли от космоса не личи ,че са внадени :lol: Кръстачката на малката секундна също поизчезна,така ,че и ударих един нов кръст и на нея.

Изображение

Изображение

Изображение

Последва механизма,който си беше на ачик чистичък,но реших все пак да го почистя и него.Свалих баланса ,анкера с моста ,топнах механизма в аптекарски бензин,а после и в хептан,издухах го с крушата ,ангренажа се въртеше перфектно. Малките части реших да промия в една алуминиева кутийка ,дет ми се мотаеше на масата от памтивека и беше голяма и радосттна изненада,че вътре намерих бая стрелки и то точно от тези дето ми свършиха,така ,че от цялата галимация ,поне имаше и радостен момент. Капнах три вида масло на първият ми попаднал джам и смазах всичко по устав. Бе лъщи всичко и баланса рипа ли рипа.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Особено като се поразработи малко,балансът запищя и както пищеше и спря... :o по гръб,по лице,вертикално работи,но като го наклоня малко ,,,и заковава. Сърцето ме заболя,не ,че не ми се е случвало и друг път,ама толкова труд,толкова мерак,чак от София да ми го доокомплектоват и накрая - ядец n_sad Гледах го баланса - играе малко по хоризонталата и когато го вадех и слагах,ми се стори ,че долната ос май не е съвсем длъжка,но нищо до момента не подсказваше дефекта. Стегнах моста колкото можех,но пак точно и само в едно положение спира,нямам очи за пълна проверка,а може и накладният камък да не е наред,ма все тая.Ще дам на Буки да го мерне,но нямам надежди. А иначе щеше да стане красавец,нещо такова,без да съм пипал касата.

Изображение

Изображение

Туй е,бог дава - бог взема. Все пак матряла си остава,както и надеждата :wink:
bukoev
Специалист
Reactions:

Мнение от bukoev »

Еееееее браво добре е станало,ще дойда утре да го видя.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Днес имам нещо като юбилей. :) Точно на тази дата преди две години,направих първите крачки в този форум icon_clap Изминаха бързо,а ми се струва,че десетилетия съм бил тук.... 2279 поста,собствена тема ,стигнала до 45 страници и почти 19000 преглеждания, готвих манджи, ,показвах саати,поправях и споделях , попържах и се сърдех,стъпвах в своите стъпки и присъствах....цяла една малка вселена.
Извървях не малък път от началният дилетантизъм и разбрах ,че с хъс,постоянство и любов към хобито,може да се постигне много. Каквото и да е,в дъното на всичко стои щастието. Ако човек би успял да въплати в целият си съзнателен живот радостта която изпитва от едно хоби,то той би разбрал и отговорил на изначалният философски въпрос - защо се ражда човек на този свят. Щастието - това е идеалът в абсолютната му форма. Когато успяваме да откраднем малко щастие,ние се приближаваме мъничко до Бога(каквото и да значи това)

Та и днес откраднах малко от него :D
Поредният закупен лот от скраб ,три рамки от Атлантик в почти неизвестно(заради снимките) състояние ,от които едната пълна с нещо като циферблат и машина. Сканирах нещото както аз си знам и щом между четвъртото и петото ребро получих пак гъдел,разбрах ,че ще се дават пари. :D Забравих да снимам часовника,но от тези на продавача се вижда това.

Изображение

можех само да гадая какво има зад пукнатините на стъклото ,но все пак рискувах.
Циферблата който най-много ме интересуваше,излезе по-лош колкото очаквах, имаше кръг от издраскано от стрелка,мухъл,увредено горно покритие,потъмнели маркери и стрелки,секундна липсваше.

Изображение

Изображение

Изображение

Тъй, или иначе го бях взел с цел да опитам,така ,че извадих кутията с такъмите и го метнах на тезгяха :) В един промеждутък ,надеждата взе да изгрява

Изображение

Изображение

Така си вървеше времето, до един момент в който някои части от цифера взеха да стават невидими :mrgreen: и за това спрях да издевателствам над него. Колкото - толкова ,както се казва. Резултатът хич не беше лош,а се надявах и под едно стъкло да ме зарадва още повече.

Изображение

Изображение

Оттам нататък вече обърнах внимание и на другите съставки. Механизмът -хубаво FHF позлатено,като въртя коронката ,навива безкрай,помислих ,че е скъсана пружината,но като махнах барабанното колело,се оказа ,че собачката във вид на един лост се е изметнала,понагласих го и всичко си дойде на мястото. Балансът здрав и се колебае ,но смятам ,че след една промивка и смазване всичко ще се оправи.
От всите каси които имах ,избрах все пак най запазената,знайно е ,че това е слабото място на този модел,неустойчиво ,иначе огледално хромово покритие.

Изображение

Избираме и заден капак,който мяза на летяща чиния,минавала доста неумело,през метеоритните пръстени на Сатурн. Шлайфаме,но небрежно,за да се получи крайният баланс.

Изображение

Изображение

Като по чудо,намираме в торбето ново стъкло с тези не малки размери

Изображение

Изображение

Търсим и намираме подходящо уплътнение за машината ,за да не мяза като малко островче в океана. Остава да се намери сек. стрелка и подходяща коронка.

Изображение

Изображение

Сглобяваме и ...воала ,нещо което го нямаше, а сега го има.

Изображение

Изображение

Изображение

Още една малка победа над времето :b

Изображение
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

ЕЕЕ Мишо браво! Напоследък забави темпото. Преди правеше по един такъв за закуска и два за вечеря. Ама пък този оправдава времето. Явно в студеното бирата не ти върви както трябва.
Като се затопли ги почваш нали?
Изображение
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Той като дърт гларус се засилва сега ;) Дъртио,да си жив и здрав :) ти пратя едно трабанче да го направиш така? :D
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Seikosha написа:Днес имам нещо като юбилей. :) Точно на тази дата преди две години,направих първите крачки в този форум icon_clap Изминаха бързо,а ми се струва,че десетилетия съм бил тук.... 2279 поста,собствена тема ,стигнала до 45 страници и почти 19000 преглеждания, готвих манджи, ,показвах саати,поправях и споделях , попържах и се сърдех,стъпвах в своите стъпки и присъствах....цяла една малка вселена.
Ако някой преди две години беше ми казал, че ще си намеря ново място в мрежата, и то на български форум, нямаше да повярвам :) Кво да пиша, като го има в постингите - основно ти си причината :)

Благодаря!
Аватар
beria
Специалист
Reactions:

Мнение от beria »

Браво, младеж, и честит юбилей!
Тъкмо се опасявах, че си си занемарил темата.
Изображение
Аватар
мераклия
Напреднал
Reactions:

Мнение от мераклия »

Честит юбилей и от мен.Продължавай да ни радваш!!!!!!!!!!
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Благодаря момчета и за поздравленията и за пожеланията. Юбилеят е наистина важен за мене,така човек се връща назад и може да проследи пътя,какво е правил и какво е постигнал,къде му е мястото и какво да изличи като не добро. Не можах да пиша по-рано,че цяла следобед с Буки ровичкахме едни екземпляри,че и Невен намина по някое време на инспекция да види как върви манифактурата :lol: и в бърлогата стана съвсем уютно.
Иначе поработвам ката ден и не спирам,но и грипа трябваше да си вземе своето,в такива "почивни" дни,обикновено правя по-разсеяни работи,дето и да сбъркам,не е фатално, лъскам задни капаци,полирам стрелки,сменям джамове, въобще една полезна подготовка,която после ми спестява време :) Другото което се превръща в критерий за все по-малко такива изпълнения като по-горното е,че и мат'ряла взе да намалява и все по-трудно се намира качествен такъв. Иначе ,че правех по няколко на ден е верно, то Зимчета , та Рухли и Трабант :D що бой са яли,ма както казахме ,като стигнеш до някъде на пътя,разбираш ,че все пак нещата си имат приоритет и с ремонт само на двутактови двигатели до никъде няма да я докараш. Разбира се и не всичко показвам,много са нещата които са рутинни и при все порасналото ниво на форума,не би представлявало някакъв интерес. А форумът наистина вдига летвата и това е добре,дори някой път се забавлявам да чета постове от първите месеци на създаването му,направете го и вие,ще усетите разликата. Човешките възможности наистина нямат край и не смятам и аз да спирам,дано само да е здраве.

А на тебе Връбчо ,също благодаря и ,ако наистина имам някакъв дял да си сред нас,то сърцето ми се облива с гордост,защото ти си явление в нашият форум, енциклопедия Британика - ряпа да яде icon_clap Такива като тебе и Невен повдигат нивото на форума и го утвърждават и всички останали се стараем да не изоставаме,кой с "лопатата ,кой с нагана" :D

И за десерт след запетаята , да ви покажа и как щастливо завърши епопеята с Атомика (на същата страница по-горе) То както съм писал и там,си беше голям мерак след като видях Пламеновият и благодарение на ремонтоара който ми прати си помислих ,че съм готов. Накрая видяхте какво се случи и какво риване падна,но господ си знае работата ,по-точно нашият млад колега Букоев,се развива бързо и то доста добре. Хич не му се опъна Унитаса,което много ме обрадва и така благодарение на двама приятели и малко тинтири - минтири от моя,си имам един голям симпатяга,нищо ,че е манифактурен швийц и те трябва ляб да ядат :wink:
Насладете му се,все пак от едно позамацано циферче,се роди саатче,станахме нещо като микробиолозите,посяваме няква клетка ,а след два месеца глейш - овца (или то май беше друго) :mrgreen:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Добри думи с добри намерения.
Там във Варна имате късмета да сте заедно и да си другарувате.
Блазе ви!
Изображение
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Ти се майтапиш ама да съм ти пратил трабанчето до сега,но ме е страх да не го объркаш с опаковка :D Атомика е станал добре,колко е касата,че ми се вижда голям?
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Ми не е малък Ники за тогавашните стандарти. Касата е 36,5 мм ,има дълги лъгове,от лъг до лъг е 45мм.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Капканееее.....кви Трабанти ,кви Варбурзи бе братче,болен бе ,виж как се лекува твоят приятел Гларуса :D само тъмно... и с мръвка. :b Грип ли? :o направо го заразих и сега не ще да си ходи lol2

Изображение

П.П. Снимката е от преди 15 мин. така,че вече не е актуална :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Всичко останало ----- Off Topic Discussions”