Имате ли неща които не бихте продали? Или няма такова нещо?

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Аватар
Fenna
Специалист
Reactions:

Re: Имате ли неща които не бихте продали? Или няма такова не

Мнение от Fenna »

Аз не бих продал зенитчетата си :)
Освен за замяна с El Primero :)
Аватар
trk2
Напреднал
Reactions:

Мнение от trk2 »

nevenbekriev написа:Първата - Шкода 120L - я бракувах.
Втората - Пежо 405 - я подарих на тъста.
Третата оше си я карам.
И след бракуването вероятно си я продал за скраб?
Поне аз така направих с първата си кола.
nevenbekriev
Специалист
Reactions:

Мнение от nevenbekriev »

trk2 написа:
nevenbekriev написа:Първата - Шкода 120L - я бракувах.
Втората - Пежо 405 - я подарих на тъста.
Третата оше си я карам.
И след бракуването вероятно си я продал за скраб?
Поне аз така направих с първата си кола.
Да бе, прав си :lol:
Аватар
trk2
Напреднал
Reactions:

Мнение от trk2 »

Не бих продал органи от тялото си докато съм жив,
не бих продавал услуги, като жиголо и проституция,
не бих продал интересите на човек който ми е доверил нещо като приятел или клиент.
много са нещата което не бих продал.
Колкото до вещите нямам задръжки всичко зависи от цената. Дори тези със сантиментална стойност. Въпреки, че на практика те са непродаваеми, защото никой не би предложил десетократна цена за тях.
Аватар
the collector
Специалист
Reactions:

Мнение от the collector »

trk2 написа:Не бих продал органи от тялото си докато съм жив,
не бих продавал услуги, като жиголо и проституция,
не бих продал интересите на човек който ми е доверил нещо като приятел или клиент.
много са нещата което не бих продал.
Колкото до вещите нямам задръжки всичко зависи от цената. Дори тези със сантиментална стойност. Въпреки, че на практика те са непродаваеми, защото никой не би предложил десетократна цена за тях.
Това е добре, но тук ставаше въпрос за предмети, а не за търговия с жива плът, карантия, и трупове. lol2
"Бог може да ни изпраща терористи, но мой дълг е да му ги върна обратно."
В. В. Путин
Аватар
trk2
Напреднал
Reactions:

Мнение от trk2 »

Добре де има ли човек, който не би се разделил с вещ при определена материална компенсация за прекъсване на собственическите му права и компенсация на прекъсната моралните връзка с тази вещ?
Ако има такъв колега, нека да си каже и да назове тази вещ и да се обоснове защо не би я разменил за сума, колкото външния дълг на България да речем.
Ice eyes
Напреднал
Reactions:

Мнение от Ice eyes »

Във форума може и да няма,но едва ли можеш да склониш един арабски шейх,с моите разбирания,да продаде шамшир,предаван от десет поколения в рода му.
Аватар
the collector
Специалист
Reactions:

trk2 написа:Добре де има ли човек, който не би се разделил с вещ при определена материална компенсация за прекъсване на собственическите му права и компенсация на прекъсната моралните връзка с тази вещ?
Ако има такъв колега, нека да си каже и да назове тази вещ и да се обоснове защо не би я разменил за сума, колкото външния дълг на България да речем.
Да, но само ако компенсацията за загубата на вещта покрие и пропуснатите ползи от нея без да доказва причинно - следствената връзка. :yahoo
В. В. Путин
Аватар
the collector
Специалист
Reactions:

Ice eyes написа:Във форума може и да няма,но едва ли можеш да склониш един арабски шейх,с моите разбирания,да продаде шамшир,предаван от десет поколения в рода му.
А, те арабските шейхове продадоха и предадоха и майка си и баща си на американците...така са се навели, че остава само да им "монтират" шамширите на правилното място. :muslim:
В. В. Путин
Ice eyes
Напреднал
Reactions:

Мнение от Ice eyes »

Затова и уточних,че трябва да е с моите разбирания.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

А добрутро.Чета и дремя,събуждам се :o лелеййй,че глупости чета и пак задрямвам и пак се събуждам :o ,а те повече и повече,че и ескалират и то на едно високо изискано ниво чак биля. Написах пост и изказах мнение,макар и неопределено,защото и самата тема като мото е некоректна и неопределена и както се вижда и от последващите коментари,всеки си я тълкува както си иска.След като отворилият темата беше решил,че "спорът" е излишен,макар ,че аз лично не виждам тука да има спор,а е по-скоро въпрос на мнения ,а и на по-дълбоки неща,като манталитет например,той, тъй и не доуточни за какво иде реч в заглавието,а се кротна и си загледа сеир.То и аз гледах,ма повечето дремах. Не може да не уточниш за какво става точно дума,когато хвърляш в публичното пространство едно изречение с въпросителна накрая и народа зажаднял да се разголи,започва да го прави,без да разбира кое си показва и защо го прави.
Коректно беше отворилият темата да уточни още след първите един два поста(щом не го е направил в заглавието) дали иде реч (както аз го подразбрах в началото) за вещи и неща,които са свързани с хобито ни,или ако въртим някакава търговия с предмети,така по би се разбрало и човек би дал по-ясен и за себе си отговор,или би направил смислен коментар,а не както сега се получи де факто,един говори за едно,а другият за друго и ако Ковачев например(да ме извини,че него давам за пример) казва ,че всичко се продава,ако си получи цената и той има предвид (сигурен съм) точно това което подчертавам по-горе като единият вариант на казуса,а не примерно,ако си загубил малката си дъщеричка в катастрофа и ти е останала от нея една малка саморъчно везана от нея кърпичка...и НЕЯ? и споменът ли ще продадете??? ,ако ви дадат цена??? Ами какво значи цена? Ще дойде някой и ще предложи 1000лв. за тази кърпичка? Ами на него тя не му трябва конечно,на него му трябва да ви унижи и за това е цената.Давам произволен пример разбира се,но същността е тази,всеки избира едно от двете и какъв да бъде. Така ,че не трябва да се бъркат нещата,защото тогава нито и един отговор няма да бъде обективен. Всеки има нещо свидно и мило,аз например имам десетки такива неща,от старите изкривени инструменти,първото часовниче,детските рисунки на децата ми и много ,много други неща.Вярно е както казва Ковачев "От пръст роден си и на пръст ще станеш" и "оттатък" нищо няма да занесеш,но все таки,докато съм жив,тези неща ще радват душата ми,а който я няма, да оценява и да продава.
За това моето мнение е,че за да не се стига до разпродажба на панкреаси и атрофирали простатни жлези и до онождане на арабски шейхове със собствените им дамаскини,по-добре ил ли закрийте темата,или я направете смислена,с конкретика и правилна тематика,а не да търсим причинно следствената връзка непременно,както беше написано по-горе. И както обичам да казвам - "И умната и с акъл" защото,ако вземеш да се изрепчиш на някой непознат,че всичко се продава преди да си уточнил кое-що,току-виж, някое дясно кроше да те направи непродаваем. :mrgreen:
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Аватар
the collector
Специалист
Reactions:

Seikosha написа:А добрутро.Чета и дремя,събуждам се :o лелеййй,че глупости чета и пак задрямвам и пак се събуждам :o ,а те повече и повече,че и ескалират и то на едно високо изискано ниво чак биля. Написах пост и изказах мнение,макар и неопределено,защото и самата тема като мото е некоректна и неопределена и както се вижда и от последващите коментари,всеки си я тълкува както си иска.След като отворилият темата беше решил,че "спорът" е излишен,макар ,че аз лично не виждам тука да има спор,а е по-скоро въпрос на мнения ,а и на по-дълбоки неща,като манталитет например,той, тъй и не доуточни за какво иде реч в заглавието,а се кротна и си загледа сеир.То и аз гледах,ма повечето дремах. Не може да не уточниш за какво става точно дума,когато хвърляш в публичното пространство едно изречение с въпросителна накрая и народа зажаднял да се разголи,започва да го прави,без да разбира кое си показва и защо го прави.
Коректно беше отворилият темата да уточни още след първите един два поста(щом не го е направил в заглавието) дали иде реч (както аз го подразбрах в началото) за вещи и неща,които са свързани с хобито ни,или ако въртим някакава търговия с предмети,така по би се разбрало и човек би дал по-ясен и за себе си отговор,или би направил смислен коментар,а не както сега се получи де факто,един говори за едно,а другият за друго и ако Ковачев например(да ме извини,че него давам за пример) казва ,че всичко се продава,ако си получи цената и той има предвид (сигурен съм) точно това което подчертавам по-горе като единият вариант на казуса,а не примерно,ако си загубил малката си дъщеричка в катастрофа и ти е останала от нея една малка саморъчно везана от нея кърпичка...и НЕЯ? и споменът ли ще продадете??? ,ако ви дадат цена??? Ами какво значи цена? Ще дойде някой и ще предложи 1000лв. за тази кърпичка? Ами на него тя не му трябва конечно,на него му трябва да ви унижи и за това е цената.Давам произволен пример разбира се,но същността е тази,всеки избира едно от двете и какъв да бъде. Така ,че не трябва да се бъркат нещата,защото тогава нито и един отговор няма да бъде обективен. Всеки има нещо свидно и мило,аз например имам десетки такива неща,от старите изкривени инструменти,първото часовниче,детските рисунки на децата ми и много ,много други неща.Вярно е както казва Ковачев "От пръст роден си и на пръст ще станеш" и "оттатък" нищо няма да занесеш,но все таки,докато съм жив,тези неща ще радват душата ми,а който я няма, да оценява и да продава.
За това моето мнение е,че за да не се стига до разпродажба на панкреаси и атрофирали простатни жлези и до онождане на арабски шейхове със собствените им дамаскини,по-добре ил ли закрийте темата,или я направете смислена,с конкретика и правилна тематика,а не да търсим причинно следствената връзка непременно,както беше написано по-горе. И както обичам да казвам - "И умната и с акъл" защото,ако вземеш да се изрепчиш на някой непознат,че всичко се продава преди да си уточнил кое-що,току-виж, някое дясно кроше да те направи непродаваем. :mrgreen:
Колега, изглежда сте отсъствал и по тази причина Ви е неясна тази тема. Първите ми коментари бяха във връзка с един прекрасен часовник на Росен. В последствие бяха отделени в тази тема от модераторите и заглавието беше поставено от тях (порицайте ги). Именно по тази причина всичко написано стои в безтегловност и не става много ясно за какво иде реч.
В. В. Путин
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman »

Seikosha написа: ....
Ти ако не носиш някого вътре в себе си, и хиляда негови предмета да имаш, пак няма да свършат работа. От предмети ли имаш нужда, за да си го спомняш?
Ето например непрекъснато се продават часовници с посвещение на гърба - ами човекът, на когото са посветени, най-вероятно си е отишъл, и е отнесъл магията на посвещението със себе си. Наследникът му няма тази сантиментална връзка, и или го хвърля, или го забива някъде в някое забравено чекмедже, или го продава.
Друг пример, макар и холивудски - гледали ли сте филма "Неприлично предложение" с Робърт Редфорд, Деми Мур и Уди Харелсън? Хайде да не го разказвам, там също се обсъжда кое и доколко е продаваемо.

Така че (според мен) всичко материално си има цена. Докато има на този свят същество, на което искам да помогна, а нямам възможност, няма материално нещо, което не бих продал.
Това си е лично мое мнение, и който не го разбира, а си мисли, че продажбите са само ей така, за трупане на пари, си е негов проблем. Нематериалното не се измерва с нищо, то е неоценимо.

Съвсем друг е въпросът, че много неща изобщо няма да ни мине през акъла да се опитаме да продадем, просто защото сме наясно, че те са ценни само за нас, и вероятността някой да компенсира раздялата с тях е нула. И анонсиране, че нещо няма да го дадем за нищо на света, е продиктувано от сигурността, че няма кой да плати абсурдна цена.
Изображение
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Кой както иска да разбира заглавието и както иска да се изказва, стига да няма персонални нападки! Ограничения на друго място!
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”