Стори,има доста неясноти по темата.Още преди време, когато прочетох темата на Александър ми направи впечатление,че маркировката на моста е 2414 .Това не би ли трябвало да означава механизъм с календар? Сега теза,че освен по маркировката този механизъм по нищо не се различава от 2409 и затова е използван такъв въпреки маркировката.....не ми звучи като думи с "тежест" и то от голям колекционер.Факт е, че има показана снимка на такава Ракета с маркировка 2409 ,но поне на мен не ми е попадала снимка на подобна Ракета, която да има календар.Защо тогава имаме маркиран 2414 механизъм с логото на Пакета на моста?
А и още нещо,което може би се тълкува различно.Като се каже "70 те години ,какво означава това?
Питам това защото Востокът ,който си показал е от 14.10.1970г,а това е краят на първата година от "осемдесетте" години на 20 век .
Много хора грешат като разбират годините от 1970 до 1979г (а това на практика вече са '80те години)
Съмнявам се Александър да говори за периода непосредствено след 1960 г.
Доста съм спорил по въпроса с приятели

Ето и потвърждение на думите ми в Уикипедия:
"Логически правилното наричане на десетилетията е: първо - от 01.01.2001 г. до 31 12 2010, второ - 2011 до 2020 (двадесетте),... девето (деветдесетте) - 2081 до 2090 и последно десетилетие на века от началото на 2091 до края на 2100 г. Не може да се приеме, че (на пример) тридесетте години на даден век текат през четвъртото, а не през третото десетилетие, но това популярно неправилно назоваване се е наложило заради лесната асоциация с десетичната цифра, както и нежеланието на повечето хора да разберат грешката. Показателно за такова необмисляне е готовността на огромна част от човечеството да посреща "милениум" още на 01 01 2000г., преди тя да е изтекла, като последна година на века и на хилядолетието."