Странните Восток - съществуват ли наистина ?

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Re: Странните Восток - съществуват ли наистина ?

Мнение от varban »

rosen_er написа:А това "L" може да е всичко и няма защо да го свързваме със "Сделано в СССР".Едно предположение ,че може да е символът за петдесетици при римските цифри - 50 години от нещо си......например.
На някой си. Подарък за юбилея. Затова е в един екземпляр. Затова е и с механизъм от 59 година.
Бръсначът на Окам - не допускай излишни същности.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Дали е с календар или не няма особено значение, важна е конструкцията. Но това на кое и до колко прилича могат да кажат само тези които разглобяват и сглобяват механизми.

За настолния- несериозно е да говорим че това е няккаква самоделка или петъчен продукт. Видно е че е заводско, но въпросът е защо няма други познати екземпляри?!
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Сори,не съм разбрал ,че сравняваш Полет и Заря :redface Ама що го правиш в тема за странен Восток ?
Може и така да е -подарък за някоя 50 годишнина.Но факт:единична бройка-уникат,както пишат търговците в обявите си напоследък :lol:
Часовникът е дискусионен,ако беше за рожден ден,при целият този труд ,може би не биха спестили и името на късметлията.Това разбира се няма никакво значение.
Другата странност при този часовник е,че капакът е позлатен и от вътрешната страна. :wink:
Какво означава това според бръсначът на Окам?Домързяло ги е да изолират,може би?
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Вероятно си прав. В серия така икономисват злато, ама тук е ставало дума за една или малко бройки.
За името - зависи. Въпрос на вкус.
За да се индивидуализира часовник от магазин, пишат разни работи... и аз съм го правил.
Ама тук имаме часовник, който го няма в друг екземпляр.
Затова е и надписа на цифера - прецизионные. И ако това наистина е правено в завода, сигурно е баш прецизионен.

Така че сам по себе си е индивидуален. Уникат.
А буквата отзад много дискретно напомня.

Още повече, че е дискретно и в цеха :-) Едно е няколко души да прочетат, за кой е часовника, и друго - буква L.
Последно промяна от varban на 30 Мар 2015 22:06, променено общо 1 път.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Ето тук от пост #636 нататък има интересни предположения за този Восток 2809:
http://forum.watch.ru/showthread.php?t=68681&page=64" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Най-интересното е" колко часовника са отишли за този екземпляр - три или все пак четири" :-D
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Чети,чети внимателно,руския го знаеш.Ще видиш колегите до какъв извод за заводското изпълнение на часовника са стигнали :wink:
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Че не е сериен. Не е предназначен за продажба - няма маркировка за покритието.
Технически е нонсенс - прецизионен механизъм в такъв корпус...
Тези, които са го правели, са знаели по-добре от мен и теб, че такъв тип часовници не са хронометри.
Така че и прототип не е,, щото такъв часовник се прави с кой да е механизъм, дето цъка :-)

Дали е един или няколко - ми засега е един :-)
Не вярвам да не са правели повече, ама къде ги? Даже мостове на Ракети от оная тема има повече :-)

L си е 50-годишнина. На някой. Другото е отрязано от бръснача на Окам :-)
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Много избирателно цитираш-само мнения,които ти допадат.Никъде не споменавам,че е сериеен.А само,че е СТРАНЕН - то и заглавието е такова и е с въпросителен :wink:
Но .........хвана ме.Аз го направих този Восток в шлосерската работилница на бачкането.Миналата година. Да ми напомня,че закръглих годините :redface :lol:
storyteller
Moderator
Reactions:

Мнение от storyteller »

Може ли да дадеш точен линк за първия часовник? Там има ли по-добри снимки?
Не мога да го разгледам добре на малкото екранче, но ми се струва, че е изначално замислен само като автоматик и това би обяснило защо не влиза в серия - след Орбита / Космос руснаците пускат май само механизми, където частите стават и за ръчни, и за автоматици. За Ракета, признавам, не помня как беше.
Много интересен механизъм, благодаря, че го показа.

За втория - от най-ранните прецизионни е и поне циферблатът е оригинален, според мен. С такова остро А на механизма са само истинските прецизионни, не Волна.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Ето линк,но това са всички снимки на този механизъм:
http://forum.watch.ru/showthread.php?t=188729" onclick="window.open(this.href);return false;
и тук .но снимките са същите:
http://forum.watch.ru/showthread.php?t=187449" onclick="window.open(this.href);return false;
По това ,че не се вижда коронно колело ли съдиш,че е замислен само като автоматик ?
storyteller
Moderator
Reactions:

Мнение от storyteller »

На телефона се вижда само, че нищо не стърчи над механизма, лагерите на ротора ми изглеждат на същата височина, както мостовете. Това би имало смисъл само ако механизмът е замислян изначално като сравнително плосък автоматик. Но трябва да видя снимките на голям екран.
storyteller
Moderator
Reactions:

Мнение от storyteller »

И на руския форум коментират, че всичко е на една плоскост, както в Орбита - това е характерно за механизмите, измислени първо като автоматици, а не просто с лепнат отгоре модул за самонавиване.
ТЕН
Специалист
Reactions:

Мнение от ТЕН »

Тези също са непопулярни
Изображение
Всю пшеницу за границу а Вам Дорогие колхозники приятное КИНО За въпроси на Л.С. или тел.0885334219
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Този ,десния,не е толкова рядък.Другият ,с декоративната каса ,обаче едва ли се среща по нашите земи.С този дизайн има и "дамски" Восток.Двата заедно са представлявали "подаръчен комплект" :
Изображение
Може ли обаче да пренебрегнем това,че дори показани на тази изложба (ако не греша от снимките това е "Российские часы – 240 лет истории" )според мен и двата Востока са "котлети" :mrgreen: . Тези циферблати ,не би трябвало да са поставяни в такива каси n_sad
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”