"Бисери", Ментаци и "Пази се" от аукциони

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Публикувай отговор
blight
Напреднал
Reactions:

Re: "Бисери", Ментаци и "Пази се" от аукциони

Мнение от blight »

Не знам дали темата е правилната, но ето коментара. Двата часовника ROAMER които продавах сега вече са за части. Искам да предупредя всеки за продавач whitelotus24in в Ибей, и часовниците които взех. В обявите е описано че часовниците са в перфектно външно и функционално състояние, но след обстоен оглед установих че продава непоправими часовници.

Измежду двата часовника от раздела за продажби открих следните дефекти:

-липсващи болтове на колонката на спиралата
-липсващ болт на циферблата
-ръждива, отчупила се в последствие ос на централно колело (на която се впресова минутен пиньон)
-пренатегнати болтове
-износена резба на обратен болт (на навивателно колело)
-множество прашинки и косми по циферблата и в машините
-драскотини по стъклата
-отчупени зъби на централно колело
-общи франкени, примерно ангренаж от 3 стоманени колелета и месингово централно, или стоманен ангренаж с месингов барабан

Други, по-незначителни дефекти - прояждане отворите на болтовете от грешен размер отвертки, корозия отзад на циферблата.

Резултат - единия баланс е с унищожена (в случая от мен, при поправка) спирала, имам един баланс, неизползваеми механизми, корпуси, циферблати и стрелки. Ако някой ги иска, след като си получа парите обратно ще му ги давам на символични цени. Няма кой обаче да ми върне целия ден днес и нервите които похабих.

Относно всички ибейци от типа bid2win за часовници - caveat emptor, ето ви перспектива от първо лице.
Майсторът се е провалил повече пъти, отколкото начинаещия е опитал.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Ами те си изглеждаха ментета. Моите впечатления от Romaer са за много добра изработка и финиш. Имат и няколко патента. Тези нямаха нищо общо.
Все пак давам заявка за часовника с черния циферблат защото имам хубава машина.
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman »

Доколкото съм чел, не помня къде, в Индия са се специализирали в препечатка на циферблати. Използват където каквито механизми намерят, слагат им малко по-неизвестни марки (срещал съм CAMY и RICOH) или малко по-известни (TITUS, BAUME&MERCIER, FORTIS) и ги продават в диапазона $10-$20, а който се върже - колкото даде.
Аз лично купих един лот RICOH с механизми Польот 2414 :), знаейки, че са точно такива (излезнаха ми под $5 парчето, точно тогава ми трябваха за форумния проект в другия форум). Същият продавач имаше и CAMY със същия механизъм, но там цената отиде много нагоре.

Затова като видите Индия, гледайте внимателно механизмите. Ако няма снимка - 99% са сбирщайн с проблеми.

Поздрави, Миро.
Изображение
kova4ev
Напреднал
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от kova4ev »

Pavlin написа: Евала за разработчика, ама този от колко време продава часовници и да дрънка такива небивалици!?!
Eто това е най-позорното... А много добре знае, че пише глупости.
"Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект"-Т.П.
http://www.nikolakovachev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

За около 1000% печалба при евентуална продажба,много хора биха направили и много по-...... неща.За съжаление n_sad
ALFA
Специалист
Reactions:

Мнение от ALFA »

Може да се смеете на това но утре ще ви покажа такава Молния наистина я има и ще я видите http://auction.bg/A2285546-%D0%A7%D0%90 ... 0%90%D0%9B" onclick="window.open(this.href);return false;
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

И тази Молния в Аукциона показва - 10ч.48мин. и колко секунди ?Поне да се бяха постарали да синхронизират секундните стрелки.На твоята синхронизирани ли са?
А и Восток имало такъв :) Ама Omegaqq e пич (че това е негово творение :wink: ),погледни му секундните стрелки:
Изображение
ALFA
Специалист
Reactions:

Мнение от ALFA »

От един от най старите часовникари ми я даде така че смятам че е исинска
storyteller
Moderator
Reactions:

Мнение от storyteller »

Пример като по учебник как действа тандем от потребители с висок рейтинг за надуване на цена на аукциони. Панайотов е помпал цената, никой не се е хванал и сега часовникът излиза отново.

http://olx.bg/ad/zhirar-perego-ID58JpC.html#7018a47479" onclick="window.open(this.href);return false;

http://auction.bg/A2264105-%D0%96%D0%B8 ... gold_plate" onclick="window.open(this.href);return false;

Оскар - Павел от Пловдив продава и хубави часовници (поне на пръв поглед), но заради подобни номера вече просто не му вярвам и дори нокторезачка не бих си купил от него, защото не знам какво да очаквам.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Какво правите когато хромираната касата на часовника ви е много износена???
"Удряте" и един бронз за кюнци ,като този продавач и нещата "заспиват". Според "продавача" разбира се :mrgreen:
http://olx.bg/ad/raketa-sssr-39-mm-1-ID ... 2828a30343" onclick="window.open(this.href);return false;
Ако решите да снимате - поне изчакайте бронза да "дръпне" .Да не е някой участник в този форум :wink:
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

lol2
Ай сега да го питаш такъв- каква му е била идеята?!
ТЕН
Специалист
Reactions:

Мнение от ТЕН »

Часовника придобива завършен вид....
Всю пшеницу за границу а Вам Дорогие колхозники приятное КИНО За въпроси на Л.С. или тел.0885334219
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Е ,Теню. Истински ме разсмя :lol: Тогава да беше му "ударил" поне едни 20 микрона финиш със "златен" бронз lol2
Аватар
the collector
Специалист
Reactions:

Мнение от the collector »

Много глупости в описанието. lol2

http://olx.bg/ad/chasovnik-vostok2-ID3d ... cd1f8ed3a9" onclick="window.open(this.href);return false;
"Бог може да ни изпраща терористи, но мой дълг е да му ги върна обратно."
В. В. Путин
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Сервиза на Восток за България да не е (авто)сервиз "Изток" на Ботевградско шосе ? :mrgreen:
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”