Променено име - "Нови попадения"

Има какво да се види
Публикувай отговор
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Re: Променено име - "Нови попадения"

Мнение от miroman »

rosen_er написа:Много хубава Ракета.Преди време не успях да се спазаря за една подобна.Секундната не е правилната обаче .Трябва да е със "сърчице"на опашката.
Точно. Обаче такива секундни няма n_sad , от 2609 не стават...
Изображение
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman »

Преди няколко дена помолих един руснак, от когото съм купил доста часовници, да купи за мен един часовник от продавач, който пък не иска да изпраща в чужбина. Днес човекът ми писа, че го е купил. Става въпрос за ето това (снимки на продавача):

Изображение Изображение

В последната пратка пък имаше един Сатурн със същия циферблат в ето такова състояние (пак снимки на продавача):

Изображение Изображение

Пробвах да го почистя с бензина, в който промивам часовниците. В самото начало по крайчето, но бензина потече и към центъра, и се принудих и там да го мина. За щастие надписите издържаха, а циферблатът светна. Стрелките ги запълних със сив лак, не ми се занимава със светещ пълнеж, пък светла резеда нямам :)

Изображение Изображение

Естествено, промих механизма, тръгна 'кат слънце. Де да знам, да го пусна ли в конкурса за м. май?

Като дойде и Востока, ще го постна пак.

Поздрави, Миро
Изображение
Володя В
Reactions:

Мнение от Володя В »

Бих дал 500лв. за такъв Восток.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Пускай го, добре е станал! От нищо- нещо, такива най ми харесват.

А с надпис Восток, не съм виждал.
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman »

Здравейте,

да покажа вчерашните попълнения:

Изображение

Масовките ги прескачам, включително и двете квадратни Ракети 2209. Затова започвам с един Ориент - в отлично състояние, мисля, че е много малко носен. Не ми се и отваря, защото не съм сигурен дали ще мога да го затворя добре и да не му разваля водоустийчивостта.

Изображение

А ето един мод за Мълния, който много ме впечатли :) - Молния Радиорубка :yahoo . Естествено отзад е с корабче:

Изображение Изображение Изображение

Една Амфибия с Ф-стрелки, недобър циферблат, секундната пък е жълта...

Изображение Изображение

И един доста интересен Лъч, стрелките ми се струват от съвсем друг модел.

Изображение Изображение

А ето и една интересна случка в БГ. Нямам спомен как изобщо съм попаднал на тази обява, но мернах нещо на ето тази снимка:

Изображение

Все пак 15 лв. може да се рискуват, свързах се с човека. Той първо обеща, че ще ги изпрати, после забрави, после каза, че единият не можал да го намери, но накрая ги изпрати. И да, горният в средата се оказа Радуга :yahoo

Изображение Изображение Изображение

На всичкото отгоре капакът беше заял, и човекът не е могъл да го отвори, за да види, че механизмът си работи. Е, искаше промивка, а и металният държач го нямаше (взех от един Восток - не е оригинален, ама си пасва идеално). За съжаление не мога да възкресявам циферблати, касата също не е първа младост, но пък моделът си е рядкост :banana

Така че и в БГ могат да се намерят находки.

Поздрави, Миро.
Изображение
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Молнията изглежда като истинска!
А Радугата може да си я видял в тази тема:
viewtopic.php?p=42948#p42948" onclick="window.open(this.href);return false;
На мен просто не ми се занимаваше :)
Аватар
the collector
Специалист
Reactions:

Мнение от the collector »

Продавача, от който сте купил е колега от форума, а в тази Радуга освен рядкост, друго няма. lol2 Има ли такъв, който да даде пари за толкова смазан часовник?! :o
"Бог може да ни изпраща терористи, но мой дълг е да му ги върна обратно."
В. В. Путин
Володя В
Reactions:

Мнение от Володя В »

:) Този БГ лот е доста стар вече и щях да го "лапвам" ,но докато се пазаря с продавача и за други неща,Вие сте го "лапнали" :lol: ,а информацията за него,доколкото си спомням дойде от един пост на Павлин,някъде в темите "търся" и "купувам" там някой търсеше нещо и Павлин даде този линк,като изрично изрази съмнение ,че единият "май е Радуга" :)

П.П. Сега видях ,че има два поста нови докато съм писал,потвърждението от Павлин и една меко казано "странна" оценка на новият бимбашия на форума. За сведение ,доколкото си спомням ,лота беше 15лв. и аз се бях загледал в явно много добрият и по-рядък позлатен цифер на Восток(само той е 10лв.) и този с датата също мисля ,че не беше лош и като се сложат и пет каси,стрелки ,механизми,коронки стъкла и т.н. лота си беше направо без пари. То зависи как и какво търсиш,не всеки купува готова храна от ресторанта с килограми,някои предпочитат да си я сготвят сами,по по-малко ,но по вкусно.
Последно промяна от Володя В на 21 Май 2015 22:07, променено общо 1 път.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

the collector написа:Продавача, от който сте купил е колега от форума, а в тази Радуга освен рядкост, друго няма. lol2 Има ли такъв, който да даде пари за толкова смазан часовник?! :o
Касата е ценна. Преди време Миро ми подари една, която още не съм окомплектовал. Ето че му се върна.
Аватар
the collector
Специалист
Reactions:

Ценна, ценна, колко да е ценна в това състояние?! Да е рядка и в прекрасно състояние, тогава ще са други нещата, но така...
В. В. Путин
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman »

Pavlin написа:Молнията изглежда като истинска!
А Радугата може да си я видял в тази тема:
viewtopic.php?p=42948#p42948" onclick="window.open(this.href);return false;
На мен просто не ми се занимаваше :)
Ами сигурно там съм я видял, ама пък не помня да съм знаел, че има Радуга вътре :o .
Както и да е, часовникът вече си работи перфектно, ще го поизтествам и ще видим дали някой изобщо ще даде пари за него :D . Пък и да не даде, има и оше хляб в лота :lol:

Поздрави.
Изображение
Володя В
Reactions:

Мнение от Володя В »

Володя В написа::) Този БГ лот е доста стар вече и щях да го "лапвам" ,но докато се пазаря с продавача и за други неща,Вие сте го "лапнали" :lol: ,а информацията за него,доколкото си спомням дойде от един пост на Павлин,някъде в темите "търся" и "купувам" там някой търсеше нещо и Павлин даде този линк,като изрично изрази съмнение ,че единият "май е Радуга" :)

П.П. Сега видях ,че има два поста нови докато съм писал,потвърждението от Павлин и една меко казано "странна" оценка на новият бимбашия на форума. За сведение ,доколкото си спомням ,лота беше 15лв. и аз се бях загледал в явно много добрият и по-рядък позлатен цифер на Восток(само той е 10лв.) и този с датата също мисля ,че не беше лош и като се сложат и пет каси,стрелки ,механизми,коронки стъкла и т.н. лота си беше направо без пари. То зависи как и какво търсиш,не всеки купува готова храна от ресторанта с килограми,някои предпочитат да си я сготвят сами,по по-малко ,но по вкусно.
Мисълта ми по-горе е,че когато човек купува лот,го купува почти винаги за едно две неща в него и преценява ,че сумата за целият лот е оправдана и всичко друго му идва като бонус. Разбира се това се отнася за колеги които освен да съзерцават нещата, ги и "пипат" по малко.
Аватар
the collector
Специалист
Reactions:

Володя В написа:
Володя В написа::) Този БГ лот е доста стар вече и щях да го "лапвам" ,но докато се пазаря с продавача и за други неща,Вие сте го "лапнали" :lol: ,а информацията за него,доколкото си спомням дойде от един пост на Павлин,някъде в темите "търся" и "купувам" там някой търсеше нещо и Павлин даде този линк,като изрично изрази съмнение ,че единият "май е Радуга" :)

Мисълта ми по-горе е,че когато човек купува лот,го купува почти винаги за едно две неща в него и преценява ,че сумата за целият лот е оправдана и всичко друго му идва като бонус. Разбира се това се отнася за колеги които освен да съзерцават нещата, ги и "пипат" по малко.
Никъде не съм обсъждал друг часовник освен Радугата, за която човек трябва да е сляп или луд, за да каже, че не е скрап. Какво можеш "да сготвиш" или да "пипнеш" по този часовник?! Каквото и да се прави по този часовник, друга оценка освен това, че е по-труден за намиране, няма как да получи.
Никъде не съм казал, че лота не заслужава 15 лева и изобщо, освен да правиш някакви неадекватни изявления спрямо коментарите ми, друга работа имаш ли?
п.п. ще се радвам да видя снимки на цялата процедура на твое "пипане" на часовник и се надявам това ти умение да не е на нивото на знанията ти от една друга тема
В. В. Путин
Володя В
Reactions:

Мнение от Володя В »

Първо искам да се извиня на колегата miroman ,че ще пиша макар и с не голямо желание в неговта тема и се надявам да ме разбере. Мисля ,че трябва все пак, където и да е, в която и тема да е, да може да има отпор срещу явно , непрофесионални и еднозначни мнения. т.е. да има и други,ако трябва,а точно такова е и моето. Защо? Ще ви кажа.

Всичко тръгна от този пост и макар да е ми се иска да влизам в противоборство,ще си кажа и аз мнението по въпроса.
the collector написа:Продавача, от който сте купил е колега от форума, а в тази Радуга освен рядкост, друго няма. lol2 Има ли такъв, който да даде пари за толкова смазан часовник?! :o
Наистина нямам време напоследък и от таблета в таксито трудно се пише,но изчаках при домашни условия да взема отношение ан блок по въпроса.
Та този пост,не само ,че е граматически и смислово не добре представен,да не кажа друго,но е и обиден според мен и то не само към притежателят на "Радугата", а и към всички които "дръзват" да се сдобиват с такива "смазани" нещастници.
Явно колегата Колектор навлизайки в хобито устремно "картечарски" както той сам се изразява,си мисли ,че така стават нещата и така трябва. Нищо ,че нищо не знаем за това което купуваме,ИЛИ УЗНАВАМЕ след като сме го купили. И това е вариант,но не най-добрият. Всяко хоби си има онтогенеза,за жалост ,не виждам при вас да си спомняте един ден за "детските години" на хобито, най-сладкото в него,но както и да е,вие си решавате,само да вметна,че вие купувате часовници от февруари 2015г. а при мене нещата тръгнаха към февруари 1970г. така ,че когато вие купувате сега нещо ретро,аз съм го купувал като ново.
Колкото до казуса > колегата показа един лот с коментара ".....че и в БГ може да се намери нещо" и е прав ,че си заслужава. Като цяло доколкото съм преценил, лота "носи" поне 70-80лв. печалба,но не това е важното. Вярно ,че касата на Радугата е наистина "свършила" и то е заради в много лошото състояние на лъговете,иначе наистина е от по редките тип "байонет" и то от малките. Все пак дори и задният капак е "все файда" механизмът е оригинален ,също не е за пренебрегване като стойност,а колкото до циферблата,наистина е зле на пръв поглед,но не се знае каква е степента на възвращаемост. Трябва да се види на живо(тука макото ми братче Маляка може да каже) дали не може да се направи нещо. Какво се има предвид под "пипане" ? Ами точно да вземем последният пример,купил съм този лот примерно аз, имам такава каса за Радуга, по циферблата се работи колкото е възможно, механизма се профилактира,ако трябва стъклото се сменя и накрая при всички положения,резултатът е по добър от изходният. И това е при положение,че "Радугата" ни е на "фокус". "Пипане" значи и както повечето от хората тук във форума знаят,че значи ,да си намериш нещо което не е в добър вид,или не съвсем оригинален и със собствени усилия,да си го докараш,това си е и кефа общо взето,не е голяма тайна.
Накрая > казвате ,че не сте коментирали друго освен "Радугата" и как не би могло, както пишете по-горе в поста "Да има такъв...... какъв? който да купи такова нещо.Мога да ви посоча такива във форума сразу,но не ми е работа.
В заключение: колега Колектор,виждам,че за повечето колеги сте ефектен и забавен,а може би и удобен,няма лошо,сигурно го заслужавате,но каквото и да е,съветът ми е да се ограничите в/у тематиката на форума и да загърбите политическите изцепки и тъпите вицове.
А колкото се отнася за "оная тема" ,сте в грешка, тепърва ще пиша и по нея за да се разбере кой е пиян,кой луд и кой го е метнала старческата деменция.

Още веднъж се извинявам за офтопика,моля след прочитане,да бъде премахнато :)
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

the collector написа:Има ли такъв, който да даде пари за толкова смазан часовник?! :o
Има, има :) Не точно за тази Радуга, тя не ми е по профила, ама съм давал с пъти повече за убит цифер и корпус, че и с неработеща машина, но годна за реанимация: viewtopic.php?f=104&t=4652" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Форумни колекции ----- User collections”