Променено име - "Нови попадения"

Има какво да се види
Публикувай отговор
rosen_er
Специалист
Reactions:

Re: Променено име - "Нови попадения"

Мнение от rosen_er »

Fenna написа:Ами аз ако знам какво й е ще е оправя :)
Верно ли е опасно да е в нас?
Съвсем сериозно,не го дръж в къщи.
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

Отварям пункта за опасни часовници,адрес на лични :banana
Не е лошо някой да зачисти темата на Миро
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman »

Вчера и днес, снимани общо:

Изображение

Космос в "захлопваща" каса:

Изображение Изображение

Делукс с "Орбитоподобен" циферблат :) :

Изображение Изображение

Доста запазена Дружба без флагове. Балансът е с противоударно, но ще и намеря без:

Изображение Изображение

Молния Serkisoff пълен комплект с вътрешния капак. Досега няколко са минавали през ръцете ми, за първи път май виждам оригинален вътрешен капак:

Изображение Изображение Изображение

Накрая - още един 30-камъков Польот Амфибия. Касата изглежда почти чисто нова, включително и безела.

Циферблатът е изсветлял с останали следи от движението на часовата стрелка. Стрелките са новозапълнени, не знам дали е луминофор, но са доста по-бели от маркерите:

Изображение Изображение

Основният проблем - оригиналната коронка е с повредена резба, не може да се завие, не може даже да се приведе в режим на навиване. Иначе механизмът си е точният 2616.1Н, и с друг ремонтуар си работи нормално.

Изображение Изображение

Знам, че е безнадеждна работа, но все пак да кажа - търся оригинална коронка+ремонтуар. Даже ако нямате, но имате идея откъде мога да си намеря, споделете.

Поздрави, Миро.
Изображение
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman »

Да се похваля с днешните пратки. Едната даже се наложи да я вземам от митницата и да и плащам ДДС n_sad

Изображение

Малко като бройка, но пък като съдържание...

Започвам с 23-камъкова Полет Амфибия с малко по-различна каса:

Изображение Изображение

Коронката е обла, а не плоска. Не е на винт.
А с безела се случи интересна история. Часовникът дойде с някакъв много странен. Но нали знаете, че на начинаещите им върви :). Преди време бях купил два безела за Полет Амфибия. Дойдоха обаче два различни, с малко, но различни. Единият веднага зае мястото си на една от предишните, мисля, че я показах. А за другия изпсувах на ум, писах едни $25 долара "загубени" и го прибрах. Като видях тази каса, че е по-различна, викам си "що да не пробвам", и както виждате - заспа :)
Засега проблемът му е, че роторът нещо хлопа, но дали е от задния капак, или от механизма - ще го борим утре.

Продължавам с друга Амфибия, "Ракета"

Изображение Изображение

Беше обявена "за части", но си е супер работеща. Ама докато разбера, вече и бях свалил безела и коронката и ги преместих на една друга, за да си я направя ОК. А тази ще видим, може би ще я пускам за продажба пак "за части".

Следващият го бяхме коментирали - Космос, преместен в стоманена каса:

Изображение Изображение

Изображение Изображение

Тук предстоят прехвърляне в позлатена каса. Мислех, че имам каса със "захлопващ" капак, но за съжаление съм се заблудил. Най-вероятно ще се наложи да го местя в каса с капак на винт. А в стоманената каса ще се слага обикновен Делукс. Вероятността да намеря циферблат и стрелки като за стоманен е мижава, така че и тук ще се прави компромис - ще се слага циферблат с жълти маркери и жълти стрелки... Все пак ако някой има капак с надпис "all stainless steel" за продаване, да пише n_thumbsup

И накрая - Орбита от по-редките. Там също стана интересна история. Часовникът го забелязах в Аукрото, но пропуснах да наддам (за да не привличам вниманието на останалите купувачи), и той завърши без нито една наддаване. Самият продавач обаче беше обявил, че не изпраща в чужбина, затова се свързах с един друг продавач и го помолих да се свърже с този, да се пробва да го купи за мен и да ми го прати. След двудневни преговори работата стана (вдигнаха ми цената с 1000 гривни :tommy: ), само че в 16:45 ми казаха, че трябва да преведа сумата до края на работния ден, и то чрез Moneygram :lol: И се получи едно бързне до в къщи да взема сумата, после обиколих 5 !!! банки, докато намеря работещ пункт. В първата работили до 16:00, в Централната поща приемали само левове, следващата пак работели до 16:30, в четвъртата работели до 18:00, но точно Moneygram системата била блокирала lol2 , та в петата преводът стана в 17:55.

Изображение Изображение

В последствие моят познат ми писа, че съм изкарал голям късмет - това била Орбита с бял матов циферблат. По-често се срещали с лакиран, а матовите били 1 към 20. Така че и тук - късмет. За съжаление в момента на отварянето на колета видях, че задния капак е отворен. Не е особен проблем, но се оказа, че и при сверяване часовата стрелка се движи неравномерно, явно има проблем, ще го отварям и него.

Надявам се, че проблемните ще си ги оправя, и ще станат супер.

Доста добър ден, доволен съм :yahoo

Поздрави, Миро.
Изображение
bukoev
Специалист
Reactions:

Мнение от bukoev »

Горе долу сполучливи попадения,шегувам се страхотни са някой от тях дори не сам виждал в БГ,честито за попаденията.
Ice eyes
Напреднал
Reactions:

Мнение от Ice eyes »

Доколкото разбирам,касите със "захлопващ" капак са за "Космос",а тези на винт за "Польот-Космос" или греша?
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Принципно Орбита, Космос и Полет-Космос трябва да са със щракащ капак.
Ice eyes
Напреднал
Reactions:

Мнение от Ice eyes »

Ясно.Благодаря.
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman »

Днешните две пратки:

Изображение

Ето го и Востока, за който споменах преди:

Изображение Изображение

Изображение Изображение

Най-вероятно оригиналното стъкло е било с лупичка, затова като видях един Сатурн с такова, го купих само заради стъклото (Сатурнът е неработещ, но все пак се надявам да го оправя :) ).

За съжаление се оказа, че стъклото е в лошо състояние, с микропукнатини, и не знам дали няма да го счупя, като се опитам да го преместя.

Ето и една хубава Радуга:

Изображение Изображение

Изображение Изображение

Една НОС джобна Победа, но маслото явно е клеясало, ще трябва да я промивам:

Изображение

Поредната квадратна Ракета 2209:

Изображение

И две други, по-редки модели, но в лошо състояние, ще видим какво ще стане от тях...

Изображение Изображение

Една натокана Москва:

Изображение Изображение

Оттук нататък са в неработещо състояние.

Ето и един стоманен Полйот за износ:

И един Янтар в каса на Победа, и един "не знам какъв" в каса от Янтар :), малко позахабена отгоре, но ще свърши работа:

За днес - толкова. Да видим утре дали ще дойдат Космос и Спутник от Варна :)

Поздрави, Миро.
Изображение
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman »

Здравейте,
нещо мързеливо време стана :)
Забравих да снимам получените в "сурово състояние", ама то този път и са по-обикновени.

Първо да изкажа огромните си благодарности на майстор Невен. Явно ако има нещо невъзможно за правене, Невен може да го направи :b
Ето оправения от него 30-камъков Польот Амфибия:
Изображение Изображение

И обща снимка с другия:

Изображение

А от другите си заслужават да покажа само един гилоширан Сатурн:

Изображение Изображение

и един хубав черноциферблатен (каква хубава дума :lol: ) Восток:

Изображение Изображение

Засега се очертава намаляване на темпото (че и Молоток като затвори...). Е, чакам още няколко пратчици, като дойдат, дано пак да не ме мързи :)

Поздрави, Миро.
Изображение
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman »

Днес направих няколко общи снимки, като включих и новите попълненив - една Орбита и един хронограф Польот. Да ги покажа и тук:

Поздрави, Миро.
Изображение
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Миро,страхотни часовници icon_clap .И количеството им впечатляващо.
Но.......като знам , колко пъти си повтарял,че не са за колекцията ти ,усещането ми е ,че съм в някакъв склад за по-рядка стока.Липсва ми атмосферата , която понякога и само един -единствен часовник ми създава....не мога да го обясня с малко думи n_sad
Това разбира се няма никакво значение.
Само се чудя защо се инатиш твърдиш ,че не "колекционираш" такива часовници.То така или иначе Колекцията е налице . И то достатъчно внушителна. n_thumbsup
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman »

rosen_er написа:Миро,страхотни часовници icon_clap .И количеството им впечатляващо.
Но.......като знам , колко пъти си повтарял,че не са за колекцията ти ,усещането ми е ,че съм в някакъв склад за по-рядка стока.Липсва ми атмосферата , която понякога и само един -единствен часовник ми създава....не мога да го обясня с малко думи n_sad
Това разбира се няма никакво значение.
Само се чудя защо се инатиш твърдиш ,че не "колекционираш" такива часовници.То така или иначе Колекцията е налице . И то достатъчно внушителна. n_thumbsup
Росене, за съжаление малко поугасна и тръпката с китайските. Най-вероятно защото се заех и с продажби, а покрай това и с профилактиране (аз държа да пращам читава стока)...А едно хоби, стане ли ти работа, и малко по малко престава да ти е хоби...

И аз се замислих за дефиницията "колекционирам". Ами всъщност да, оказва се, че колекционирам и руски. Само че не мога да се въодушевя вече така, както в началото. Спрях и да ротирам часовниците - от месеци нося само турбийоните, те все още много ме кефят :)

Както и да е, дори и като в склад, не е ли по-добре да ги показвам, отколкото да не ги :)?

Поздрави, Миро.
Изображение
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Поздравления и от мен Миро.
Предполагам всеки от нас претърпява някаква промяна и започва да мисли по различно и това предполагам е нормално. Не мога да си представя ако ме вълнуваха същите неща както преди 4 години, наистина бавно се развиват нещата, но това в никакъв случай не е лошо. Радвам се да видя снимките ти. Радвам се, че едни от най-уникалните часовници са в твоята колекция. Мисля, че е време да сменяш аватара с нещо със съветски калибър.
Поздравления отново! Страхотни са и там от където ти се връщаш аз натам се опитвам да ходя.
Изображение
storyteller
Moderator
Reactions:

Мнение от storyteller »

Браво, страхотни са!
Публикувай отговор

Обратно към “Форумни колекции ----- User collections”