"Съботните" часовници на rosen_er

Има какво да се види
Публикувай отговор
rosen_er
Специалист
Reactions:

Re: "Съботните" часовници на rosen_er

Мнение от rosen_er »

nevenbekriev написа:
rosen_er написа: А ето какво казва каталога и за коронките ,и за "къдравата" стрелка за будилника :o
Изображение
За стрелката ясно - не е червена, значи новодел :mrgreen:
За коронките нищо не виждам.
Ако трябва да се придържам към шаблона........
"Нови" - стари ,куполовидни коронки.Червено връхче на "звънчевата" стрелка.Промени и под капака:машината беше 2612.1 :redface .Сменена с 2612 с бутони на ремонтоарите.Имах на разположение и 2612 с болтчета на ремонтоара,но предвид по-късният заден капак(без отвори) сложих и "по-късната" машина за да отговаря времево.Остава само да сменя стъклото,но нямам такова в момента.
Изображение
Излишна суета?Не,не мисля :)
ТЕН
Специалист
Reactions:

Мнение от ТЕН »

Той тоя няма да те остави да спиш, командировай го към Бургас да го топна в кутията да млъкне...Ще го полеем после с .....цацата......
Всю пшеницу за границу а Вам Дорогие колхозники приятное КИНО За въпроси на Л.С. или тел.0885334219
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Тука май те хванах! Какво общо има капака с машината с бутони? :)
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Първите 2612 са с болтчета за фиксиране на ремонтоарите.Също така и с отвори на задния капак.Отначало правоъгълни,след това кръгли.Ето как са се движили промените в дизайна:
http://forum.watch.ru/showpost.php?p=30 ... count=1251" onclick="window.open(this.href);return false;
И понеже капакът ми е без отвори и с 6 "проточки" :mrgreen: (което означава ,че е модел след 1962), повече му отива машина с бутонни фиксатори,които се появяват в средата на '60-те години(може би и малко по-късно) .Това е :)
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Мнение на един човек и не се споменава изобщо за тиража. ;)
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Pavlin написа:Мнение на един човек и не се споменава изобщо за тиража. ;)
............. подкрепено от много факти ,показани и коментирани часовници на участници във "оня" Форум.Този "един човек" е обобщил мненията от 130 страници тема.Информация за "тиража" - ако имаш в предвид фиксаторите на ремонтоарите (а,не бройката произведени часовници :mrgreen: ) - има разисквания в други постове на същата тема.Коментирано е именно това - кога ,на мост с каква маркировка на завода (ромб или пентаграм) започват да се появяват "бутони" вместо винтчета...и т.н. и т.н.
За разлика от нашият форум например,там когато някой се "сдобие" с определен часовник и няма познания или пък има съмнения, задава въпрос за оригиналността на находката си.И обикновено благодари за посочени "отклонения" , а не се сърди ,че са му ги показали(и в този форум има участници,които са благодарни за коментари по техни часовници ,разбира се.).А именно от постове с такива коментари,всеки който има интерес може да научи много за определен часовник,завод......за много неща.
Часовникът ми е събиран от няколко други.Имах възможност да избера част от окомплектоване на детайлите и аз избрах да ги комбинирам по този начин.На базата на това ,което съм прочел (не само в цитираната тема,но и на доста и различни места) и реших да бъде по начина ,който споделих с вас.Нямам претенции и другите да мислят по "моя" начин. :wink:

П.П. Павлине,ако имах капак с "отвори" щях да избера машина с фиксатори болтчета и "ромбовидна" маркировка на завода . Ама нямам.Капак.Машина имам :)
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

В нашият форум незапознати няма, за това :)

Направих опит да намеря повече информация, но едва стигнах до 15-та страница. И ние сами можем да стигнем до окончателни решения, имаме си наши мнения по въпроса и наши специалисти.
Всичко на всичко в руския форум може би има 5 човека по запознати и останалите 50 милиона слушат тях, а други 5 милиона дават грешна информация. Много добре ви е известно, колко пъти ти Роска, Цецо и Илия сторито, Миро, и още много други българи отварят очите на отворените.
Специално за Сигнала не мога да навляза в спор защото нямам достатъчно информация.
Просто е нужно да се види в кои години са пускани различните модификации, в кои години името и логото търпят промени и нещата ще се изяснят.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Аз въобще не приемем противопоставянето нито между стрелките и часовете, нито между нашия и руския форум.

А за петте човека... ти майтапиш ли се?
По-скоро при нас са пет. Погледни статистиката.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Няма такова нещо.Този форум е по-малко членове,защото е по-тясно профилиран :lol:
Павлин е пропусна едно уточнение в поста ми оттам идва малко недоразумение.Отначало Сигнала беше с механизъм 2612.1(така дойде) - машина,която се използва за звънчев Полет.Но не и при Сигнал.Там машина категорично е 2612.При този механизъм има 3 разновидности с малки разлики.Най-ранна е машината 2612 с маркировка в ромб и фиксатори болтчета :
Изображение
Следва 2612 с маркировка в ромб и бутонни фиксатори:
Изображение
Тази избрах да сложа в часовника и ако прочетете постовете ми преди ,ще разберете защо. :wink:
После идва 2612 с маркировка в пентаграм - тя е отначало с бутонни фиксаториЩе използвам една снимка на Алфа,че нямам такава машина:

Изображение

И последен е механизъм 2612.1 .Да кажат тук колегите с опит в машините какви са разликите с 2612.
Изображение
Кой механизъм от кога до кога се е ползвал ....това можем да коментираме.
Последно промяна от rosen_er на 13 Юни 2015 11:25, променено общо 1 път.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Върбане, казвам че има 5 запознати, споменал съм и 50 милиона читатели. Не си мисли че като има 1000 мнения относно нещо, то те са верни всички!
Също така не съм противопоставял някой срещу друг, ясно че ние сме най малките. Но като брой членове. Ако отсееш хилядите спам теми и мнения от по големите форуми, няма сме много по назад със специализирана информация.
Аватар
omegaqq
Moderator
Reactions:

Мнение от omegaqq »

rosen_er написа: ....

И последен е механизъм 2612.1 .Да кажат тук колегите с опит в машините какви са разликите с 2612.
Изображение
Кой механизъм от кога до кога се е ползвал ....това можем да коментираме.
Това е некъв сбиротак. Противоударния механизъм е от стария модел (2612), както и баланса. На 2612.1 балансите са гладки и с плоска спирала, а не бреге. Така изглежда 2612.1:
http://www.christophlorenz.de/watch/mov ... 1.php?l=en" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

rosen_er написа:Няма такова нещо.Този форум е по-малко членове,защото е по-тясно профилиран :lol:
И в какво е профилиран този форум?
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Прав си,че не е 2612.1 . Не си прав,че е сбиртак.Заблудил съм се ,че няма 2612 без логото на завода на моста.Оказа се ,че има още един най-късен тип 2612 - точно като показаният.вече с маркировка "18 Jewels US" ,но без тази на 1МЧЗ.Така е като не разбирам от механизми :mrgreen:
Изображение
http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... jot_2612_0" onclick="window.open(this.href);return false;
varban написа:
rosen_er написа:Няма такова нещо.Този форум е по-малко членове,защото е по-тясно профилиран :lol:
В лакърдии ,Върбане.В лакърдии.Къде ти отиде чувството за хумор,бе човек? n_sad
Аватар
omegaqq
Moderator
Reactions:

Мнение от omegaqq »

rosen_er написа:... Не си прав,че е сбиртак...
Не ми се спори по въпроса, но на моста на барабана ясно пише, коя е машината.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

varban написа:
Разбира се че е тясно профилиран- тематиката е единствено стари часовници и техните механизми.
Ти наистина, сериозно ли зададе този въпрос?
Публикувай отговор

Обратно към “Форумни колекции ----- User collections”