Интересни часовници от аукциони.

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Публикувай отговор
storyteller
Moderator
Reactions:

Re: Интересни часовници от аукциони.

Мнение от storyteller »

Не съм виждал друг такъв, но ми се струва оригинален. Верижката едно цяло ли е с корпуса или на мен така ми се струва? Някой виждал ли е подобно решение корпус / верижка при други мъжки руски часовници?
http://auction.bg/A2361945-%D0%9B%D1%83 ... 0%B5%D1%89" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Интересен, но това е не повече от 30мм - върви към дамски.
Корпуса наистийа изглежда да е цяло с верижката. Срещано и при други дамски.
Изображение
ТЕН
Специалист
Reactions:

Мнение от ТЕН »

http://olx.bg/ad/raketa-2610-ID5t0V0.html#ee4c6512b4" onclick="window.open(this.href);return false;
Всю пшеницу за границу а Вам Дорогие колхозники приятное КИНО За въпроси на Л.С. или тел.0885334219
ТЕН
Специалист
Reactions:

Мнение от ТЕН »

storyteller написа:Не съм виждал друг такъв, но ми се струва оригинален. Верижката едно цяло ли е с корпуса или на мен така ми се струва? Някой виждал ли е подобно решение корпус / верижка при други мъжки руски часовници?
http://auction.bg/A2361945-%D0%9B%D1%83 ... 0%B5%D1%89" onclick="window.open(this.href);return false;
Има има и други. Днес се чух с един колега и приятел който в момента не присъства във форума и който беше така любезен да сподели малко снимки и инфо относно този Лъч. Само където неговия е посребрен. Касата е 33мм и определено часовника си е мъжки. Подаръчен от Добри Джуров на някой си. Не на някоя си. И не на последно място искам да поздравя всички приятели от форума от нашия Сейкоша-сан както му казвам. Ето и малко снимки ....
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
:b :b :b
Всю пшеницу за границу а Вам Дорогие колхозники приятное КИНО За въпроси на Л.С. или тел.0885334219
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

storyteller написа: Някой виждал ли е подобно решение корпус / верижка при други мъжки руски часовници?
Ако други означава друг завод (не Луч), то не, не съм виждал. Обаче кварцета 23 калибър с такива корпуси, със запоена верижка, има доста. Произвеждани са във Витебския приборостроителен завод. Интересно е, че повечето корпуси за кварцета 23хх са витебски, ама нито Ракети, нито Слави има такива.
storyteller
Moderator
Reactions:

Мнение от storyteller »

За мен наистина беше новост това решение корпус / верижка на Луч-а. И аз мисля, че е мъжки - този механизъм според мен е само в мъжки часовници, дори съвсем ситни като малкия Полет 2209. Според мен не е много удачно това свързване на корпуса и верижката, но пък е интересно.
За Ракетата 2610 - някой разглобявал ли е такава? Според Попова / Голдберг такива механизми трябвало да имат някои детайли от берилиев бронз (каквото и да значи това), а не от стомана, за да бъдат маркирани като антимагнитни. Затова Восток Амфибия били с 2409 или 16 - механизмът не е антимагнитен, а корпусът и капачето правят часовника антимагнитен. Някой проверявал ли е това наживо?
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Ако ремонтоарът беше бронзов, щеше да е жълт или с червеникав оттенък:
https://yandex.ru/images/search?text=%D ... 42293556.1" onclick="window.open(this.href);return false;

Ама той си е от въглеродна стомана: http://forum.watch.ru/showthread.php?p= ... ost1895659" onclick="window.open(this.href);return false;
Излиза, че механизъм 2610 се отличава от 2609.НА главно по маркировката :) И разликата е в конструкцията на корпуса.
nevenbekriev
Специалист
Reactions:

Мнение от nevenbekriev »

Детайлите, които трябва да са от немагнитен материал за да бъде часовникът антимагнитен, са анкерът и/или таблата на анкерното колело. В повечето стари швейцарски, маркирани като антимагнетик, тези детайли са от бяла монетна сплав.
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Само това ли?
Ами основната платка?
Изображение
Аватар
Lyubo_sr
Специалист
Reactions:

Мнение от Lyubo_sr »

http://olx.bg/ad/chasovnik-ID5oW0e.html#19f084945b" onclick="window.open(this.href);return false;
:wink: :lol: :D
Напоследък ме преследват умни мисли, но аз съм по-бръз. :)
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Този не е за "Интересни часовници от аукциони." а за ""Бисери", Ментаци и "Пази се" от аукциони."
:mrgreen:
Изображение
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

atanweb написа:Само това ли?
Ами основната платка?
Платината и мостовете и така са си месингови. Само че са с галванично покритие. Май хром, не е никел.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

nevenbekriev написа:Детайлите, които трябва да са от немагнитен материал за да бъде часовникът антимагнитен, са анкерът и/или таблата на анкерното колело. В повечето стари швейцарски, маркирани като антимагнетик, тези детайли са от бяла монетна сплав.
Аз само един сумиращ секундомер Агат съм виждал такъв. При него таблата на анкерното колело и анкерната вилка са от жълта сплав, и не ги лови магнит.
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

varban написа:
atanweb написа:Само това ли?
Ами основната платка?
Платината и мостовете и така са си месингови. Само че са с галванично покритие. Май хром, не е никел.
:D
Много стомана напоследък покрай мен и съм се ошашавил... не мисля трезво.
Имам да полирам 4 броя Сейко, 2 Амфибия и един Ориент.
Изображение
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Джапанците с джам-стъкло или с плекс?
Аз преди няколко седмици пак шлайфах и полирах един мъжки и един дамски с джамове... бях се зарекъл да не го правя, но искат 10 кинта за смяна, и херметичност не гарантират...
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”