На тази страница не намерих със търсачката латинското наименование което търситеvarban написа:Ей тук трябва да е: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Acacia_species" onclick="window.open(this.href);return false;stepona555 написа:Е то ако ви напиша на латински името , не схващам каква загадка точно ще се получиvarban написа:Акация някаква трябва да е.
Вярно, че аз загребах като екскаватор
Страницата на stepona555
-
- Специалист
- Reactions:
Re: Страницата на stepona555

-
- Специалист
- Reactions:
Аз ви питам за каси на часовници вие го обърнахте на ботаническа градина

-
- Специалист
- Reactions:
да това е растението , а връзката , поне за мен е очевадна , даже колегата Росен наскоро участва в конкурс с такъв часовник

Така е но ни показваш снимка "шушулки" които има поне в няколко вида акции и всяклави видове салкъми дето им викаше дядо ми:stepona555 написа:Аз ви питам за каси на часовници вие го обърнахте на ботаническа градина
Гледичия (което се оказа грешен отговор)

Бяла акация

Сигурно има и други.И после......."на ботаническа градина го обърнахте".
То растението по шушулките е трудно да определим,камо ли да го свържем с каса на часовник.
Тури едно листо поне до тези шушулки

П.П. Докато пиша друго мнение се е появило.....
Не мога да свържа с касата на мой часовник (още повече този от конкурса) с това растение.

Шушулките ,които си показал не са от растението ,което показва Мироман според мен

-
- Специалист
- Reactions:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0 ... 0%BE%D0%B2" onclick="window.open(this.href);return false;rosen_er написа:Така е но ни показваш снимка "шушулки" които има поне в няколко вида акции и всяклави видове салкъми дето им викаше дядо ми:stepona555 написа:Аз ви питам за каси на часовници вие го обърнахте на ботаническа градина
Гледичия (което се оказа грешен отговор)
Бяла акация
Сигурно има и други.И после......."на ботаническа градина го обърнахте".
То растението по шушулките е трудно да определим,камо ли да го свържем с каса на часовник.
Тури едно листо поне до тези шушулкиПък да видим.....
П.П. Докато пиша друго мнение се е появило.....
Не мога да свържа с касата на мой часовник (още повече този от конкурса) с това растение.![]()
Шушулките ,които си показал не са от растението ,което показва Мироман според мен
Всеки има право на мнение.
Снимам това което имам в къщи , къде да търся сега дърво , много помня откъде съм ги откъснал.
Разгледай третата снимка , тя е много силен жокер .
Твой часовник имам предвид този
http://strelki.info/viewtopic.php?f=12&t=25735#p222052" onclick="window.open(this.href);return false;
В описанието ти лично си говорил за нещото което свързва това растение с твоя часовник

Докато се наканя да напиша мнението си, Стьопата е дал още жокери
И без тях, мисля ,че връзката на рошковите шушулки, или по-точно неговите бобчета с часовниковите каси (не само руски) е в думата "карат" Бобчетата на рошкова са се използвали още от древността,като мярка за скъпоценни камъни поради тяхната еднаквост и думата произлиза от древногръцкото keration (семе на рожков) = на около 200 милиграма т.е. едно бобче = 1карат
Тъй като касата на Росен е позлатена,мисля ,че това е връзката. Иначе бобчетата съдържат и микроелементи като никел и хром,ама едва ли това е верният отговор.

"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
-
- Специалист
- Reactions:
Хм втори верен отговор от Варна.
Колегата Сейкоша печели необявената награда червен часовник, да не ми се обижда че е от евтините , ама аз и на мен такива си купувам.
Благодаря на всички за вниманието , трябва да се развличаме по малко , на тези на които съм досадил извинявайте.
Колегата Сейкоша печели необявената награда червен часовник, да не ми се обижда че е от евтините , ама аз и на мен такива си купувам.
Благодаря на всички за вниманието , трябва да се развличаме по малко , на тези на които съм досадил извинявайте.

Мисля,че половината от "необявената награда" трябва да иде при Миро
Той отгатна първи какво е растението, а аз понеже доста късно прочетох новата загадка, се опитах да направя връзката с часовниците.
Не се коси от разни "мнения" ,занимавката си е занимавка и който не му харесва,да не взема отношение.
П.П. Много ми хареса мисълта за промяната на мисленето

Не се коси от разни "мнения" ,занимавката си е занимавка и който не му харесва,да не взема отношение.

-
- Специалист
- Reactions:
Ако не беше написал товаSeikosha написа:Мисля,че половината от "необявената награда" трябва да иде при МироТой отгатна първи какво е растението, а аз понеже доста късно прочетох новата загадка, се опитах да направя връзката с часовниците.
А противоположните мнения само ме радват , хората имат виждане и се борят за него.рожкови шушулки (Ceratonia siliqua), ама хич не го свързвам с руски каси за часовници...

- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Интересно е да се отбележи, че ако става дума за съветски часовници, и по-специално за ревюто на Росен, думичката карат липсва
И правилно липсва ;)
В паспорта пише 20 мкм, проба 850. Това в карати звучи странно - 20 (20.4, но пробата на благородните метали се изразява с числителя на дроб със знаменател 24, закръглена до цяло).
А ако става дума за златни корпуси, съветските бяха почти изключотелно 583 проба. Пишат за много редките Слави 750 проба и доста разумните Звезди 375 проба. В каратна система 14, 18 и 9.

В паспорта пише 20 мкм, проба 850. Това в карати звучи странно - 20 (20.4, но пробата на благородните метали се изразява с числителя на дроб със знаменател 24, закръглена до цяло).
А ако става дума за златни корпуси, съветските бяха почти изключотелно 583 проба. Пишат за много редките Слави 750 проба и доста разумните Звезди 375 проба. В каратна система 14, 18 и 9.
-
- Специалист
- Reactions:
И на нормален каданс си е кеф да ги гледаш, а баланса - фърка,фърка
Моят Лучи, вече 143 дни държи яко - 0.65 сек/24ч. което значи ,че трябва да очаквам някъде под 4мин. за година. Хич не е лошо за 34-35г. старчок,ма няма и как, Връбчо му е баял.icon_clap

Моят Лучи, вече 143 дни държи яко - 0.65 сек/24ч. което значи ,че трябва да очаквам някъде под 4мин. за година. Хич не е лошо за 34-35г. старчок,ма няма и как, Връбчо му е баял.icon_clap
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Някъде имам видео с 400 кадъра в секунда на движението на стрелките на 3055 и 3056. Добър тест за правилно настроено противооткатно устройство
на анкерното колело: осемте стъпки в секунда трябва да са еднакви за един пълен оборот на анкерното колело (на 3055 е с 30 зъба, а горната табла има 60 дребни зъбчета и прави пълен оборот за 7.5 секунди). После се гледа и за цяла минута, ама видеото тогава става неинтересно - 60х8 са си 480 скока на стрелката.
Има много начини и критерии за настройка, и един от тях е цъкането. 3055 цъка силно, ама приятно. Ако дрънчи като леген по стълбище, значи не е настроено или равновесието на баланса, или положението на противооткатната пружинка, или и двете.

Има много начини и критерии за настройка, и един от тях е цъкането. 3055 цъка силно, ама приятно. Ако дрънчи като леген по стълбище, значи не е настроено или равновесието на баланса, или положението на противооткатната пружинка, или и двете.
-
- Специалист
- Reactions:
Втория белия който взех на риск само да проверя минават ли нещата през желязната завеса, засега се държи прилично , за 10 дни е -8 сек , но продавача ми каза че батерията е стара и сигурно за сменяне, не съм го отварялSeikosha написа:И на нормален каданс си е кеф да ги гледаш, а баланса - фърка,фърка![]()

А сме в очакване на няколко които
Ако е така значи има да се бириш с цял порядък , като дойдат твоите сини вълниОдин полностью настроен (-0,06 с/сут)