Интересни часовници от аукциони.
Re: Интересни часовници от аукциони.
Тая машина дали е първообразът на Полет с повечко камъни или приликата е случайна?
http://auction.bg/A2561434-%D0%9E%D1%82 ... 0%97%D0%A6" onclick="window.open(this.href);return false;
http://auction.bg/A2561434-%D0%9E%D1%82 ... 0%97%D0%A6" onclick="window.open(this.href);return false;
Тя просто си е от Полет. 
А секундарника прилича на петродворцов.

А секундарника прилича на петродворцов.
Трудно е да се каже дали часовникът е сбирщайн. Има сума ти и изнасяни руски механизми за разни измислени марки. Стоманена каса,която явно не е съветско производство,а иначе секундната стрелка която няма място сред такива никели, не мисля да е Петродворцова. Такива са пак на 1МЧЗ в старите Победи,Москва, Полетите с 2409 и 2414, поне тъй ми се струва.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Тази имам предвид:

А може и Победоноска да е:

А може и Победоноска да е:

Мдаа.. Балтика съм нямал и не се сетих за нея. Такова унифициране на дизайн в СССР ,не е нещо необичайно според мене,има доста примери подобни.

За Полетите мисля,че бъркам и не са такива,а със стреловиден връх,без сърчице на опашката

За Полетите мисля,че бъркам и не са такива,а със стреловиден връх,без сърчице на опашката
Ако има любители на Ruhla... В OLX продават комплект за бойна готовност!?. Не бях виждал подобна странност - алуминиева кутийка в която е монтиран посредством две метални скоби кварцов ръчен часовник, ключе заклинено в изкл.положение с алуминиево езиче и батерия 1.5V. Явно идеята да се махне клинчето , да заработи часовника ..ама защо в тази кутийка е сложено ?! срещу атомен взрив ли ..що ли ... Капачето е пробито заради двете кабелчета ... те пък за запоени вътре ... Отпояват се проводниците , слага се батерийка и честито
Доволен съм от покупката
http://olx.bg/ad/chasovnik-ruhla-kvarts ... 7b99d250c1" onclick="window.open(this.href);return false;

http://olx.bg/ad/chasovnik-ruhla-kvarts ... 7b99d250c1" onclick="window.open(this.href);return false;
Говори си, .. не ми пречиш
За мен си е готово взривно устройствоkokosv написа:Ако има любители на Ruhla... В OLX продават комплект за бойна готовност!?. Не бях виждал подобна странност - алуминиева кутийка в която е монтиран посредством две метални скоби кварцов ръчен часовник, ключе заклинено в изкл.положение с алуминиево езиче и батерия 1.5V. Явно идеята да се махне клинчето , да заработи часовника ..ама защо в тази кутийка е сложено ?! срещу атомен взрив ли ..що ли ... Капачето е пробито заради двете кабелчета ... те пък за запоени вътре ... Отпояват се проводниците , слага се батерийка и честитоДоволен съм от покупката

- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Ами не
Таймер за всякакви работи до 12 часа най-лесно става с механична Рухла като тази: viewtopic.php?f=106&t=4368" onclick="window.open(this.href);return false;
С кварце Рула е по-трудно, ама може до 24 часа
Но иска разглобяване и творене, пък с будилник като по-горе (или Луч 1800) става за нула време.

С кварце Рула е по-трудно, ама може до 24 часа

- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Чеша глава, ама смисъл не виждам.
Външно захранване? Ми то тези Рухли са доста икономични на батерии... вътре влиза AG-12, ще кара барем три години с нея. За три години тази AAA ще потече.
Дупката на капака съсипва никва-неквата херметичност (тези корпуси имат уплътнение, и то добро).
Скобите са предназначени да държат часовника в кутията. Ама капакът не е прозрачен, че да го зяпаш без да го отваряш.
Версията за бойна готовност пука по ясички шевове и гънки - представяш ли си привеждането му от резерв във функционално състояние - с поялник и епоксидна смола (да затвориш дупката).
Не, положителни идеи не ми идват
само отрицателни. Днес не съм Пеньо Пенев, а Панталей Зарев 
Външно захранване? Ми то тези Рухли са доста икономични на батерии... вътре влиза AG-12, ще кара барем три години с нея. За три години тази AAA ще потече.
Дупката на капака съсипва никва-неквата херметичност (тези корпуси имат уплътнение, и то добро).
Скобите са предназначени да държат часовника в кутията. Ама капакът не е прозрачен, че да го зяпаш без да го отваряш.
Версията за бойна готовност пука по ясички шевове и гънки - представяш ли си привеждането му от резерв във функционално състояние - с поялник и епоксидна смола (да затвориш дупката).
Не, положителни идеи не ми идват

И на мен не ми го побира главата що за безделица е това , но пък съм доволен от часовничето. Ново недокоснато и чисто е . Върви точно. Какво да искам повече.... Ще направя лееека фаска от двете страни на отвора и ще бъде запълнен със смес от прозрачен поксипол и сребърен феролит, леко полиране и готово - Дупката ще е малко матово петно ..

- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Снимай малко, да видим дали има особености по машината и платката.
И скобите са интересни заедно с кутията.
Гатанка
Отворът на капака е просечен, ама културно? Да не протрива проводниците?
И скобите са интересни заедно с кутията.
Гатанка

Отворът на капака е просечен, ама културно? Да не протрива проводниците?
Май тука съвсем се омагьосахме. Нерде Рухла ,нерде тухла,а наш Връбчо и по поети взе да се залисва
Нерде Теньо ,нерде Пеньо. Няма ли да изкръшкате малко от нивото си вече бе чоджуми?

- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Имам две работещи Рули кварц. Зимна и лятна. Щото не им местя времето. Лятната направи година и половина и е избързала с по-малко от минута. Зимната още няма година, но нея я настроих по-точноkokosv написа:...но пък съм доволен от часовничето. Ново недокоснато и чисто е . Върви точно. Какво да искам повече....

Вярно, рядко ги нося. Не съм им намерил подходящи каиши.
В генераторите UMF са карашик марка. Едната е с японски тример и гедерейски кварц, другата - с руски тример и японски кварц, баш като на 1956

-
- Специалист
- Reactions:
varban написа:Ами неТаймер за всякакви работи до 12 часа най-лесно става с механична Рухла като тази: viewtopic.php?f=106&t=4368" onclick="window.open(this.href);return false;
С кварце Рула е по-трудно, ама може до 24 часаНо иска разглобяване и творене, пък с будилник като по-горе (или Луч 1800) става за нула време.
Това чакам да дойде , не помня механизма ако изобщо го имаше в обявата , от руски радио будилник има си изводи на нормално отворен контакт и 3 или 5 мин го затваря като дойде часът и

Ето я карантията ... вижда се на пластинката на плюса къде беше запоен единия проводник.. другият беше накълван на платката, на контактната площадка на минуса

Последно промяна от kokosv на 15 Дек 2015 00:00, променено общо 1 път.