Интересни часовници от аукциони.

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Публикувай отговор
Аватар
beria
Специалист
Reactions:

Re: Интересни часовници от аукциони.

Мнение от beria »

Тая машина дали е първообразът на Полет с повечко камъни или приликата е случайна?

http://auction.bg/A2561434-%D0%9E%D1%82 ... 0%97%D0%A6" onclick="window.open(this.href);return false;
Изображение
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Тя просто си е от Полет. :)
А секундарника прилича на петродворцов.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Трудно е да се каже дали часовникът е сбирщайн. Има сума ти и изнасяни руски механизми за разни измислени марки. Стоманена каса,която явно не е съветско производство,а иначе секундната стрелка която няма място сред такива никели, не мисля да е Петродворцова. Такива са пак на 1МЧЗ в старите Победи,Москва, Полетите с 2409 и 2414, поне тъй ми се струва.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Тази имам предвид:
Изображение

А може и Победоноска да е:
Изображение
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Мдаа.. Балтика съм нямал и не се сетих за нея. Такова унифициране на дизайн в СССР ,не е нещо необичайно според мене,има доста примери подобни.

Изображение

Изображение

Изображение

За Полетите мисля,че бъркам и не са такива,а със стреловиден връх,без сърчице на опашката
Аватар
kokosv
Reactions:

Мнение от kokosv »

Ако има любители на Ruhla... В OLX продават комплект за бойна готовност!?. Не бях виждал подобна странност - алуминиева кутийка в която е монтиран посредством две метални скоби кварцов ръчен часовник, ключе заклинено в изкл.положение с алуминиево езиче и батерия 1.5V. Явно идеята да се махне клинчето , да заработи часовника ..ама защо в тази кутийка е сложено ?! срещу атомен взрив ли ..що ли ... Капачето е пробито заради двете кабелчета ... те пък за запоени вътре ... Отпояват се проводниците , слага се батерийка и честито :) Доволен съм от покупката

http://olx.bg/ad/chasovnik-ruhla-kvarts ... 7b99d250c1" onclick="window.open(this.href);return false;
Говори си, .. не ми пречиш
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

kokosv написа:Ако има любители на Ruhla... В OLX продават комплект за бойна готовност!?. Не бях виждал подобна странност - алуминиева кутийка в която е монтиран посредством две метални скоби кварцов ръчен часовник, ключе заклинено в изкл.положение с алуминиево езиче и батерия 1.5V. Явно идеята да се махне клинчето , да заработи часовника ..ама защо в тази кутийка е сложено ?! срещу атомен взрив ли ..що ли ... Капачето е пробито заради двете кабелчета ... те пък за запоени вътре ... Отпояват се проводниците , слага се батерийка и честито :) Доволен съм от покупката

http://olx.bg/ad/chasovnik-ruhla-kvarts ... 7b99d250c1" onclick="window.open(this.href);return false;
За мен си е готово взривно устройство icon_crazy
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Ами не :) Таймер за всякакви работи до 12 часа най-лесно става с механична Рухла като тази: viewtopic.php?f=106&t=4368" onclick="window.open(this.href);return false;

С кварце Рула е по-трудно, ама може до 24 часа :) Но иска разглобяване и творене, пък с будилник като по-горе (или Луч 1800) става за нула време.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Чеша глава, ама смисъл не виждам.
Външно захранване? Ми то тези Рухли са доста икономични на батерии... вътре влиза AG-12, ще кара барем три години с нея. За три години тази AAA ще потече.
Дупката на капака съсипва никва-неквата херметичност (тези корпуси имат уплътнение, и то добро).
Скобите са предназначени да държат часовника в кутията. Ама капакът не е прозрачен, че да го зяпаш без да го отваряш.

Версията за бойна готовност пука по ясички шевове и гънки - представяш ли си привеждането му от резерв във функционално състояние - с поялник и епоксидна смола (да затвориш дупката).

Не, положителни идеи не ми идват :) само отрицателни. Днес не съм Пеньо Пенев, а Панталей Зарев :)
Аватар
kokosv
Reactions:

Мнение от kokosv »

И на мен не ми го побира главата що за безделица е това , но пък съм доволен от часовничето. Ново недокоснато и чисто е . Върви точно. Какво да искам повече.... Ще направя лееека фаска от двете страни на отвора и ще бъде запълнен със смес от прозрачен поксипол и сребърен феролит, леко полиране и готово - Дупката ще е малко матово петно ..

Изображение

Изображение
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Снимай малко, да видим дали има особености по машината и платката.
И скобите са интересни заедно с кутията.
Гатанка :)
Отворът на капака е просечен, ама културно? Да не протрива проводниците?
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Май тука съвсем се омагьосахме. Нерде Рухла ,нерде тухла,а наш Връбчо и по поети взе да се залисва :lol: Нерде Теньо ,нерде Пеньо. Няма ли да изкръшкате малко от нивото си вече бе чоджуми?
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

kokosv написа:...но пък съм доволен от часовничето. Ново недокоснато и чисто е . Върви точно. Какво да искам повече....
Имам две работещи Рули кварц. Зимна и лятна. Щото не им местя времето. Лятната направи година и половина и е избързала с по-малко от минута. Зимната още няма година, но нея я настроих по-точно :)
Вярно, рядко ги нося. Не съм им намерил подходящи каиши.

В генераторите UMF са карашик марка. Едната е с японски тример и гедерейски кварц, другата - с руски тример и японски кварц, баш като на 1956 :)
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

varban написа:Ами не :) Таймер за всякакви работи до 12 часа най-лесно става с механична Рухла като тази: viewtopic.php?f=106&t=4368" onclick="window.open(this.href);return false;

С кварце Рула е по-трудно, ама може до 24 часа :) Но иска разглобяване и творене, пък с будилник като по-горе (или Луч 1800) става за нула време.
Изображение
Това чакам да дойде , не помня механизма ако изобщо го имаше в обявата , от руски радио будилник има си изводи на нормално отворен контакт и 3 или 5 мин го затваря като дойде часът и :b
Изображение
Аватар
kokosv
Reactions:

Мнение от kokosv »

Ето я карантията ... вижда се на пластинката на плюса къде беше запоен единия проводник.. другият беше накълван на платката, на контактната площадка на минуса

Изображение
Последно промяна от kokosv на 15 Дек 2015 00:00, променено общо 1 път.
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”