Днес почнах да проработвам нови бобинки за 3055, от по-дебел проводник. Засега съм на отрицателен резултат - много са малко витките, и бобинките излизат много слаби механично. Не знам, дали ще станат, но е по-лесно да се намотае нов блок бобинки, отколкото да се оправи някоя скъсана на 20 места.
Номерът е да работят някак си, това, че ще яде по една батерия на сезон, е ясно.
Поровчих се в темата за ремонт на електронни часовници и ми падна този бисер:
Аз, разбира се, много се извинявам, че пиша не по темата, но съм шокиран, за да не кажа, че о@уях.
Кажете, кой производител на електронни часовници прави функции като в Электроника?
За цифровата настройка на хода (ЦНХ) хич и не приказвам, тук съветския сумрачен гений се е постарал.
А възможността тъпо да се изключи дисплея за икономия на батерии? Не съм я стрещал не само в Касио и Таймекс, ами и в Сейко и в различните Ориенти. При това Электрониките струват смешни пари, с метален корпус са, покритие - титанов нитрид (титанов, Карл!), а не пошло злато, въпреки че съм виждал и позлатени Электроники, имам една Э1, която е на повече от 40 години!
Лично видях вчера на сайта на Министерството на промишлеността на Белорусия Э77 с противоударен корпус и 20 бара, с будилник, секундомер, ЦНХ, 7 мелодии, метален корпус и др.
Лично видел вчера на сайте Министерства промышленности Беларуси Э 77 с противоударным корпусом и 20 бар, будильником, секундомером, ЦНХ, 7 мелодий, металлический корпус и др. Белоруски Джи Шок?! Само че с малко по-различна цена, двайсетина пъти по-ниска, да-да!
За къв чембер събирам Касио? Ей сега изхвърлям всичко и се концентрирам на Электроники !
PS: Нещо не можах да намеря 20 бара, има 20 метра:
http://www.minprom.gov.by/yarm_products?page=1&OKPO=218" onclick="window.open(this.href);return false;
Ама се тая де ;) На мен ми е интересна ЦНХ, това наистина икономисва сума време за настройка. Само че не обичам цифри... ех, да бяха направили такава функция на кварцетата, цена нямаше да имат