Да, определено английският и словореда не са му силната страна,може да е някой сирийски бежанец.

Нещо подобно забелязвам в изказа на нашият "Топи" от Аукциона. Прави обаче впечатление,че този пич,този аризонски "dragon" е продал от май месец миналата година,впечатляваща камара неща. Бе той да не е нещо родом от Етрополско
Иначе за часовника - малко е мъглява рабтата. "DELIKATA" общо взето не се знае точно какво трябва да значи. На пръв прочит е "деликатен","фин", "ефирен" и т.н. но всъщност няма език, на който да се пише така. Има "Delikat", "Delicado" ,Delicate" , не и "Delikata" Виждал съм цифер с такова лого,но долу пишеше "swiss" Въобще мисля,че ДЕЛИКАТА трябва да се разбира нещо друго и няма как да е лого на Seikosha military стил. Където и да видях таквози нещо,никъде не беше показан механизма!!! Продавачът обяснява ,че часовникар му е казал ,че касата не е оригинална и е американска. Силно ме съмнява. Логото което се вижда отзад - буквата "H" в ромб я имат в подобие поне няколко японски марки,като най-близо е HAYASHI която е по-стара дори и от Seikosha с няколко години. Разбира се и това SS отзад малко задава някои въпроси. Забита работа, не си заслужава умуването.