Molnija ручная

dr.zlobul
Напреднал
Reactions:

Molnija ручная

Мнение от dr.zlobul »

Поздрави на всички,
Като поразгледах постовете чак ме е срам да покажа какво съм намислил ама айде па може някой да даде съвет за каквото сметне за нужно.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
И понеже касата и машината са китайци .... с идеята да се имитира вида на хронограф... ще трябва да залепя бутоните със секундно лепило или с някакво двукомпонентно. Приемам идеи....
Изображение
Бутоните на едната снимка са натиснати и ми се иска така да изглежда. На другата са в оригинално заводско положение.
Изображение

Изображение
dr.zlobul
Напреднал
Reactions:

Re: Molnija ручная

Мнение от dr.zlobul »

Мислих с какво да обера разстоянието и на идея ми е само изолационните маркучи за климатици щото са меки и може да свършат работа с обирането на луфта....
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

dr.zlobul написа:Мислих с какво да обера разстоянието и на идея ми е само изолационните маркучи за климатици щото са меки и може да свършат работа с обирането на луфта....
Пробвай с капачка от тубите с минерална вода,позачистваш ги малко,може и да стане,другият вариант е да идеш при стругар да ти направи на струг от каквото си избереш.Болчетата са много изядени,иначе ми харесва как става n_thumbsup
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Пластинка, огъната горе-долу по диаметър. Може със засечки:

Изображение

Това е Луч 3055. Скъп механизъм, пък и на него са му приложили тази хватка. Може би за да го поевтинят де :)
dr.zlobul
Напреднал
Reactions:

Мнение от dr.zlobul »

Ако има идеи за лепене на бутоните на псевдо хронографа моля споделете...
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

dr.zlobul написа:Ако има идеи за лепене на бутоните на псевдо хронографа моля споделете...
Може да ги лепиш с епоксид,или каквото имаш,няма там напрежение,ще стоят
dr.zlobul
Напреднал
Reactions:

Мнение от dr.zlobul »

Допитвам се до мнение понеже никога не съм носил такъв водомер и ако загубя бутон щото съм писюр и прасна саатника по невнимание някъде ще си хапя зднк мн.
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

Ако си сигурен че няма да ги ползваш тия бутони , при натиснато положение , когато оста се е показала вътре в касата можеш да ги занитиш , можеш само да стиснеш оста със секачки без да я отрежеш и като се получи удебеляване няма да изпадне никога , а преди това ако си напълнил отвора със силикон или друго лепило , като стегне ще останат в натиснато положение завинаги.
Ако оста е много твъррда можеш да я понагрееш и да я оставиш бавно да истине.
аз повече бих се притеснявал как да изтрия тия надписи от задния капак , Исландия , поршета ...
Изображение
dr.zlobul
Напреднал
Reactions:

Мнение от dr.zlobul »

Цялата каса е тежка и се надах да е стомана ама нъцки. Показаха се зачервените деруги на някаква чайна сплав след няколко часа в мелиото. Искаше ми се да ги няма ама полиране няма да търпи. Другия вариянт е да се запълнят с нещо...своево рода филър знам ли....ама няма да се справя. От няколко години обикалям битаците и търся голяма каса и това е първия сполучлив вариант.
dreadx
Специалист
Reactions:

Мнение от dreadx »

Абе не че, нещо - ама помисли дали няма вариант да боядисаш касата черна. Имам една такава Рухла, не знам с какво е боядисана, ама държи. Е, вече се е пооголила боята по ръбовете - ама я нося всеки ден от 2 год. и половина и изобщо не съм я пазил.

Мисля, че супер ще стане Мълнията в черно, а винтчетата и семплият циферблат ще й докарат идеален вид на военна техника.

p.s. Копчетата могат ли да се разменят, за да се получи някакво естествено заобляне? - по-високата част на копчетата да е до коронката.
dr.zlobul
Напреднал
Reactions:

Мнение от dr.zlobul »

Страшотна идея за милитари вид... пробвах с копчетата ама не лягат добре в леглото в основата на копчето.
ivan_p_uzunov
Специалист
Reactions:

Мнение от ivan_p_uzunov »

А нямали да стане да ползваш от старите малки пълнители за четирицветните химикалки ,те са от бронз и ако са с по- малък диаметър от оста на бутона ще можеш да ги набиеш на оста .Дори тази втулка можеш да я подкривиш преди набиването -като цилиндър и така ще действа като спирачка . Вкарваш и пружинка и става направо действаш бутон.
ivan_p_uzunov
Специалист
Reactions:

Мнение от ivan_p_uzunov »

Може ли снимка на самия бутон?
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

2 dr.zlobul:

Докторе, нарочно ли си писал в заглавието на темата "ручная"?
Щото ручная = опитомена, а ръчна Молния = наручная Молния.

Ама не го сменяй, така кефи: Опитомена Молния звучи яко :)
Публикувай отговор

Обратно към “Ремонти, "направи си сам" и "как се прави"”