Търся части за Полет(Секонда)Стрела кал.3017

tosunbei
Reactions:

Търся части за Полет(Секонда)Стрела кал.3017

Мнение от tosunbei »

Търся части за Полет Стрела кал.3017
№ 445-setting lever spring
№ 721-balance complete
№ 8335-operating lever spring
№ 8270-minute recorder jumper
№ 8001-hronograph wheel
№ 8220-hammer
№ 8140-operating lever
№ 8080-coupling clutch
Ако някой разполага с някои от въпросните части или с машина за части,да помага.
П.С.Някои части ги има в Cousins и eBay,но ако евентуално ми предложите нещо на по-добри цени ще се радвам.
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Re: Търся части за Полет(Секонда)Стрела кал.3017

Мнение от miroman »

Тиражната плочка я открих само тук:

http://www.obsoletewatchandclockparts.c ... bridge.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Верно, с транспорта излиза 55 лв, ама като няма друга...

Ако имаш как да пазаруваш от Русия (по-точно как да плащаш), баланси има този:

http://german242.borda.ru/?1-12-0-00006 ... 1451854380" onclick="window.open(this.href);return false;

по 3000 рубли + пощенските.

Ето и друг продавач, който има част от частите, които търсиш. Не съм проверявал цените как са в сравнение с "братовчедите" от Англия...

Поздрави, Миро.
Изображение
tosunbei
Reactions:

Мнение от tosunbei »

Мерси за линковете.Намерих някои неща в бея от един украински продавач.Сега преговарям за малко отстъпка.Някои неща от братовчедите(не са скъпи),но нямат баланси,тиражни плочки,джъмпера за минутния рекордер...другите работи са по 6-7 паунда.Единствено остава тиражната плочка,но от този,който си ми изпратил имам горчив опит,точно със същата плочка.
Бях купувал от него миналата година,платих си я коректно чрез пейпал и ....нищо не получих... icon_crazy Писах му за проблема и той каза,че не отговаря за доставките на Роял Мейл..Да съм ходил да си я търся... :lol: можел да ми даде касова бележка.. :o
Съответно аз докладвах в пейпал за измама,той оплю всичко и ми каза да не купувам нищо повече от него.. :mrgreen: аз казах,че това е 100% сигурно.Пейпал ми върнаха парите,НО!!няколко дни след това получих плочката,със извинение от него,че уж жена му пускала айтемите и объркала адреса.....ако съм бил така любезен да платя..Но нищо не му платих! :mrgreen: И от моя страна не беше коректно,но той така подходи.
Та такива работи... :b
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

От този първия преди 3 години и аз бях поръчал плочки и други части на стойност около 350лв, но нищо не получих. За мое съжаление тогава не знаех че Пейпал връщат парите и пих една студена вода.
tosunbei
Reactions:

Мнение от tosunbei »

Връщат.Особено,когато тарикати като тоя,дето взимат камара пари за доставка(в моя случай платих някакви 7-8 паунда,3-4 пъти повече от необходимото)и го пуска с най-обикновена доставка за 60 пи..тогава той няма доказателство за доставката.Само някаква хвърчаща касова бележка без тракинг номер и не изискваща подпис.Тук секънд клас рекордед деливъри за голямо писмо(до 20х30см и до 150-200 )грама струва 1.84 паунда 2-3 работни дни.
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman »

Човекът най-нормално си е обявил на страницата:
PLEASE NOTE
DUE TO THE TERMS OF THE UNFAIR CLAIMS PROCEDURE WITH ROYAL MAIL THEY WILL NO LONGER COMPENSATE ME FOR THEM LOSING ANY ITEM.
UNFORTUNATELY THIS WILL MEAN THAT IT WILL NOW BE THE RESPONSIBILITY OF THE BUYER TO CLAIM FOR ANY ITEMS LOST OR DAMAGED BY ROYAL MAIL,
I WILL OF COURSE PROVIDE YOU WITH THE ORIGINAL POSTAL RECEIPT TO HELP WITH ANY CLAIM.
Какво искате от него? Като не ви устройва, не купувайте и търсете от другаде.
Ето още от сайта му:
Small Packet or Letter from Ј4.50
Small Packet or Letter Tracked from Ј9.50
Едно време имах 2-3 загубени пратки без тракинг номер, затова основно изисквам само с тракинг (т.нар. "signed for"). На плика пишат колко е платил изпращачът, и трябва да ви кажа, че цените са там някъде - между 7.5 и 9 паунда. Като сложим и плика, опаковката и времето за ходене до пощата, мисля, че цената е нормална. Няма цена за signed for от 60 пенита.

Обаче след като този не се занимава с рекламации, рискувам и купувам без тракинг. Цената на плика е между 2.8 и 3.5, така че и тук цена от 4.5 е нормална. Интересното е, че без тракинг идва за една седмица, а с тракинг съм имал случаи до три седмици.

И аз имах проблем с една доставка от него - чаках месец и половина и не дойде. Човекът ми прати сканирана касова бележка, но няма как да придвижа рекламация оттук. Затова си поръчах същите части още един път (сумата беше към 30 паунда). Този път дойдоха след една седмица. А след още една седмица дойде и първата пратка, на която имаше печат от Австралия. Какво е търсила в Австралия - не знам. Всъщност продавачът какво е виновен, че пощите са смотани?

Затова просто приемаш, че имаш един допълнителен процент разходи (например 5%).

Давате ли си сметка изобщо колко са търговците на такива части? Големите май се броят на пръстите на едната ръка. И гледам например cousins.co.uk как се ориентират все повече към продажба на каишки/верижки/батерии/инструменти и т.н., все нови неща. И търсенето на части ще става все по-трудно.

Сега малко по темата - тъй като и на мен ми трябваха някои части за 3017, купих една повредена Молния от Русия. Продавачът казва, че всички оси за струлки са счупени, също и балансът, но поне ги има всички лостове и пружинки по хронографската част. Също така и хронографският мост е наличен, и то с надпис на кирилица "19 камней" :banana . И анкерът, който ми трябва. Така че като (ако) дойде, и си взема частите, които ми трябват, най-вероятно ще мога да предложа и някои от частите, които на теб ти трябват. Ако дотогава не си намерил.

Изображение

Поздрави, Миро.
Изображение
tosunbei
Reactions:

Мнение от tosunbei »

Ти говориш за доставка UK-BG.Аз говоря за UK-UK.Изпратил съм и съм получавал стотици неща.Недей казва кое колко струва.Аз тук живея.
И как така точно на тоя се губят писмата?Само тук в нашия скромен форум станахме 3-ма,сигурно има още!?Как така не носи отговорност?Вярно,че не отговаря за РоялМейл,но хората си плащат коректно и очакват да получат това,за което са платили.Така ли е?То много лесно така-взе парите пък никой не знае изпратено ли е въобще или не?Само някаква хвърчаща бележка от пост офиса,на която няма нито адрес,нито дявол..
Когато му писах той каза,че не можел да се разправя с пощите,да съм отишъл(на 100 мили)да ми даде бележката,аз да се разправям???Луд ли е??И ако взема бележката кво?За да ме обещетят,трябва да докажа какво е имало вътре,което ми се е случвало и са ме обещетявали,но след като представих бележка от пощата и разпечатка от ибей.
Като не иска проблеми с пощите,да си ги пуска с рекордед деливъри,което както казах за UK втори клас до 150-200 грама струва 1.84 Паунда-два работни дни,но ако го пусне същия ден до 11 часа,на другия ден пристига.
Редовно купувам от Cousins,получавам пратки от тях 2,понякога 3 пъти в седмицата.Никога до сега не се е случвало това.Ако платя до 2-3 часа,на другия ден пратката в 10 сутринта е при мен.
И те не отговарят за достовките с евтината услуга-2.50.По-скъпата е 7 и нещо.
И нещо още като пример-ако продаеш нещо в ибей,то изчезне и купувача изреве,че не е получил нищо,можеш ли да се оправдаеш с това,че ти не отговаряш за Роял Мейл,Български Пощи или USPS?
Та в заключение,мисля,че не си прав.Да плащаш два пъти за едно и също нещо,че някой си не носел отоворност,в БГ става,но не и тук.Не стига,че те накарал да си платиш два пъти,а ти го защитаваш.Сигурно си мазохист.Даже и последния търговец на части да е,няма повече да купя нищо от него. nono
Аватар
the collector
Специалист
Reactions:

Мнение от the collector »

tosunbei написа:Ти говориш за доставка UK-BG.Аз говоря за UK-UK.Изпратил съм и съм получавал стотици неща.Недей казва кое колко струва.Аз тук живея.
И как така точно на тоя се губят писмата?Само тук в нашия скромен форум станахме 3-ма,сигурно има още!?Как така не носи отговорност?Вярно,че не отговаря за РоялМейл,но хората си плащат коректно и очакват да получат това,за което са платили.Така ли е?То много лесно така-взе парите пък никой не знае изпратено ли е въобще или не?Само някаква хвърчаща бележка от пост офиса,на която няма нито адрес,нито дявол..
Когато му писах той каза,че не можел да се разправя с пощите,да съм отишъл(на 100 мили)да ми даде бележката,аз да се разправям???Луд ли е??И ако взема бележката кво?За да ме обещетят,трябва да докажа какво е имало вътре,което ми се е случвало и са ме обещетявали,но след като представих бележка от пощата и разпечатка от ибей.
Като не иска проблеми с пощите,да си ги пуска с рекордед деливъри,което както казах за UK втори клас до 150-200 грама струва 1.84 Паунда-два работни дни,но ако го пусне същия ден до 11 часа,на другия ден пристига.
Редовно купувам от Cousins,получавам пратки от тях 2,понякога 3 пъти в седмицата.Никога до сега не се е случвало това.Ако платя до 2-3 часа,на другия ден пратката в 10 сутринта е при мен.
И нещо още като пример-ако продаеш нещо в ибей,то изчезне и купувача изреве,че не е получил нищо,можеш ли да се оправдаеш с това,че ти не отговаряш за Роял Мейл,Български Пощи или USPS?
Та в заключение,мисля,че не си прав.Да плащаш два пъти за едно и също нещо,че някой си не носел отоворност,в БГ става,но не и тук.Не стига,че те накарал да си платиш два пъти,а ти го защитаваш.Сигурно си мазохист.Даже и последния търговец на части да е,няма повече да купя нищо от него. nono
+1
"Бог може да ни изпраща терористи, но мой дълг е да му ги върна обратно."
В. В. Путин
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman »

tosunbei написа:Ти говориш за доставка UK-BG.Аз говоря за UK-UK.Изпратил съм и съм получавал стотици неща.Недей казва кое колко струва.Аз тук живея.
Различни хора, различни гледни точки. Аз ако получа стока, и изобщо няма и да ми мине през главата идеята да не я платя. Всъщност ако е на стойност $ 1 000 000, ще ми мине, и още как :).
Имал съм случаи с покупки от Aliexpres, по принцип от Китай пътуват дълго. Не идват два месеца, повдигам case, получавам си парите обратно, после след още един месец идва, аз търся търговеца, за да си му платя, и си му плащам.
Та за obsolleteparts - разбирам да не е предупредил, да се ядосваш. А той НАЙ-ОТПРЕД го е написал. Като не те устройва, защо изобщо си купил от него? Ей ги cousins - перфектни, купувай от тях. И щом са толкова перфектни, защо търсиш части от другаде? Купи си тиражна плочка за 3017 от cousins . А, нямат?
Ти потърси помощ, аз ти посочих някои неща откъде да ги намериш, и то от търговец, от който съм купувал няколко пъти. И пак ще купувам, защото секундното колело за 3017 го няма никъде другаде. Ама чакам да ми дойде часовника първо.
Между другото, за някои части (употребявани) в руския форум ми искаха двойно повече пари, отколкото ако си ги взема нови от obsolleteparts или cousins, с включена доставка.

Сега по темата - ето този продава и оси за баланси за 3017 по 500 рубли (а за бройка - скидка):
http://german242.borda.ru/?1-14-0-00000 ... 1455269575" onclick="window.open(this.href);return false;
Мисля, че това също може да ти свърши работа.

Поздрави, Миро.
Изображение
tosunbei
Reactions:

Мнение от tosunbei »

Купих всичко.И нищо от него.Тиражната плочка от Австралия.
http://www.ebay.co.uk/itm/POLJOT-RUSSIA ... SwfZ1WXkcy" onclick="window.open(this.href);return false;
.Mоже да е по-скъпа,но както казах от тоя никога вече няма да си купя нищо!Все едно съм го купил от него и съм го платил два пъти :lol: Часовникът го купих много евтино,така че не ме бъркат 20 горе,20 долу.Свят голям.Не си мисли,че само той има части.Не може по никакъв начин да се конкурира с cousins.Това,че има тиражни плочки за руски часовници,не го прави голямата работа.Виж какво продава той и го сравни с асортимента на братовчедите и пак помисли дали са се ориентирали само в каишки и инструменти.
"PLEASE NOTE
DUE TO THE TERMS OF THE UNFAIR CLAIMS PROCEDURE WITH ROYAL MAIL THEY WILL NO LONGER COMPENSATE ME FOR THEM LOSING ANY ITEM.
UNFORTUNATELY THIS WILL MEAN THAT IT WILL NOW BE THE RESPONSIBILITY OF THE BUYER TO CLAIM FOR ANY ITEMS LOST OR DAMAGED BY ROYAL MAIL,
I WILL OF COURSE PROVIDE YOU WITH THE ORIGINAL POSTAL RECEIPT TO HELP WITH ANY CLAIM."
Това,дето човека си го е написал,с по-прости думи на мен ми звучи така:-"ти го купи,плати ми го,но аз не давам гаранция дали ще получиш нещо..Ако не получиш нищо,плати ми още веднъж,пък ще видим.."
Колко трябва да съм ненормален,за да плащам два пъти за едно и също нещо?
В моя случай излезе,че Роял Мейл не са имали никаква вина.Той е объркал адреса,писмото се лутало тук-там 10-15 дни и го върнали пак на него.Той вместо да се извини,да върне парите и да ходи да си търси обезщетнието ,евентуално,мен ме изкара виновен,че си търся нещо,за което добросъвестно съм платил.Ама как да го търси,като е изпратил писмото с най-обикновена марка от 60 пи,пък аз платих 6-7 паунда пощенски.. :o Та иска да платя още един път..егаси наглоста!!Хем знае,че тук човек може да канселира всяко едно онлайн плащане.Само звъня на банката,казвам,че не съм хапи или съм измамен и той "духа супата"
Както и да е.Спирм по тeмата,че стана сериалка..Благодаря за линковете.
Когато получа частите,. ще споделя снимки от процеса на ремонта и сервиза
Темата може да се изтрие
Поздрави на всички :b
Публикувай отговор

Обратно към “Търся, Купувам ----- Wanted”