Колекцията на the collector
Re: Колекцията на the collector
Чесно казано, на мене ми липсват постовете му. Не да занимавам аудиторията и да спамя излишно, но дето се вика "пред очите" ми направи колекция като за музей.
Вервам не се е обидил прекалено много и ше се завърне, след изтичане на санкцията.
Вервам не се е обидил прекалено много и ше се завърне, след изтичане на санкцията.
-
- Специалист
- Reactions:
А, изобщо не питам защо го няма тук. Преди няколко дена му писах в другия форум, ама и там не се е вясвал от 16 февруари - съобщението седи непрочетено.
yavor123: Защо да се обижда? Ами всички велики революционери, на които днес се възхищаваме? - тогавашната власт е гледала на тях като на престъпници и терористи. И в затвора са лежали ако ги хванат..
rosen_er: Много поздрави му предай, с нетърпение го чакаме да се върне!
(p.s. - един определен колега да не ме пита пак защо говоря в множествено число: "чакаме" - види се, че и на други липсва.. :)
yavor123: Защо да се обижда? Ами всички велики революционери, на които днес се възхищаваме? - тогавашната власт е гледала на тях като на престъпници и терористи. И в затвора са лежали ако ги хванат..
rosen_er: Много поздрави му предай, с нетърпение го чакаме да се върне!
(p.s. - един определен колега да не ме пита пак защо говоря в множествено число: "чакаме" - види се, че и на други липсва.. :)
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
Току-що попитах:the collector написа:В никакъв случай не ми е много важно, но ми беше интересно. Заря-та, на която беше закичена е ето такава:
http://forum.watch.ru/showthread.php?p= ... ost3572518" onclick="window.open(this.href);return false;
ПС: Станислав отговори: http://forum.watch.ru/showthread.php?p= ... ost3572587" onclick="window.open(this.href);return false;
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Обратна връзка:
И от мен!dreadx написа: rosen_er: Много поздрави му предай, с нетърпение го чакаме да се върне!
Колкото за обидите и за бана:
Moderatorial: по-нататъшното обсъждане на този аспект в тази тема е offtopic и ще се оценява с предупреждение и наказание. Ако на някой му се обсъжда това, да бъде така добър да намери подходящата тема!
- the collector
- Специалист
- Reactions:
Върбане, благодаря за информацията и да ти е честит модераторският пост!varban написа:Току-що попитах:the collector написа:В никакъв случай не ми е много важно, но ми беше интересно. Заря-та, на която беше закичена е ето такава:
http://forum.watch.ru/showthread.php?p= ... ost3572518" onclick="window.open(this.href);return false;
ПС: Станислав отговори: http://forum.watch.ru/showthread.php?p= ... ost3572587" onclick="window.open(this.href);return false;

Малеее...милиционерски форум-джандарите повече от простолюдието!

Да си продължа часовничетата с един странен ЗИМ, какъвто не бях виждал. На първо четене ми се сториха съмнителни и касата и циферблата, но в последствие разбрах, че такова животно е имало.

"Бог може да ни изпраща терористи, но мой дълг е да му ги върна обратно."
В. В. Путин
В. В. Путин
И аз не бях виждал такъв звер интересен е добро завръщане от ареста ха ха ха
- the collector
- Специалист
- Reactions:
Благодаря! В зандана поотпочинах, позаслабнах и завъдих още часовници.
Дали съм се поправил, времето ще покаже! 

В. В. Путин
В. В. Путин
- the collector
- Специалист
- Reactions:
В. В. Путин
В. В. Путин
- the collector
- Специалист
- Reactions:
Скоро покрай ровенето за часовници в нета, попаднах на интересно майсторско свидетелство "за майстор по занаята часовникарския".
За моя радост успях да го грабна!
Свидетелството е от ранния социализъм (1949 г.) и е издадено от Столичен народен съвет, отдел местна индустрия и занаяти. Неговия размер (45.5 см. x 31.0 см.) не е малък и хартията не успя да влезне на 100% в скенер с формат А3. Свидетелството го очаква ходене в ателие за рамкиране, след което ще го снимам и ще го кача в завършен вид.

В. В. Путин
В. В. Путин
the collector, честито!
Интересно свидетелство, пък и доста запазено. Ръба дали не може да се позаглади?
Интересно свидетелство, пък и доста запазено. Ръба дали не може да се позаглади?
- the collector
- Специалист
- Reactions:
Има начин за "гладене" на хартия, но той е свързан с навлажняване и яко пресоване. Свидетелството няма да издържи на тази манипулация и ще размие допълнителните надписи и евентуално печатите. Ще се разлепят и гербовите марки.
Мисля при рамкирането да сложат паспарту, което в комбинация със стъклото, рамката и гърба ще го изпънат и притиснат и почти няма да личи това прегъване.
Мисля при рамкирането да сложат паспарту, което в комбинация със стъклото, рамката и гърба ще го изпънат и притиснат и почти няма да личи това прегъване.
В. В. Путин
В. В. Путин
- the collector
- Специалист
- Reactions:
Тази акция е с около 150 годишно тежко прегъване, което почти не личи след рамкирането. Даже и на живо трябва сериозно да се вгледа човек, за да види линията през средата.

В. В. Путин
В. В. Путин
Много добре е станало. Значи и на свиделството няма да личи прегънатото.
Това е доста старо. От къде ги изваждаш не знам, но е инересно.
Това е доста старо. От къде ги изваждаш не знам, но е инересно.
- the collector
- Специалист
- Reactions:
Много от старите акции са изключително красиви ако са в качество и след рамкиране са много ефектни. Покрай търговиите съм си запазил някои по-редки и интересни, но повечето все още не съм ги рамкирал. Лошото е, че е противопоказно закачването им по стените заради пряката светлина и трябва да се избират места, на който да не бъдат огрявани директно от слънцето. От светлината хартията започва бързо да потъмнява, а цветовете се променят и избледняват.
В. В. Путин
В. В. Путин
- the collector
- Специалист
- Reactions:
В. В. Путин
В. В. Путин