Имам един въпрос, който от няколко дни ме човърка здравата, относно една от последните ми придобивки.
Оформлението на циферблата е точно като на Мир само дето е бял и касата е сребриста. И пише Радуга на латиница. Информация за такъв модел няма в нито един каталог. Дали е пуснат като пробен, дали е от последните бройки, точно преди да сменят надписите на циферблата. Един вид се явява експортна "Радуга-майка" на Мир. Които съвсем скоро след това стават само Восток и реално тогава започват тъй по-масово да се ориентират към износа... Намерих една с подобно оформление, на сайта на Дейшиъл (Mroatman), но е с различни маркери. Иначе и там духът на Мир се чувства осезателно. Затуй я квалифицирах като много рядка и ценна находка. Жалко, че са посъсипали циферблата през годините...Също така, никъде досега не съм виждал такъв за продаба или в колекция.
Ще се радвам да чуя вашите мнения относно този часовник.
Между другото, допреди него, като чуех радуга си представях само ъгловатата каса на Дружбата...
(Този с каишката е от сайта на Дейшиъл)

Жал ми става, като си помисля, как един ден, когато ме няма, жена ми ще продава часовниците ми, на цените на които съм й казал, че съм ги купил...