Да не помислите че имам само ръчни часовници , в един момент за ужас на жена ми по стените и по мебелите започнаха да се появяват будилници , стенни салонни и други които не стават за носене , но заемат място по лавиците.
Днес ще ви предствя два почти идентични часовника , разликите са минимални във външното оформление.
Малко като във вица за мирно орящите трактори , които отвърнали на огъня и ... не го помня точно.
Единия го обсъждахме с неговите над 11 дни резерв , другия е същия механизъм поставен в красив плаксиглас .
Дето се казва , като си е в къщи летеца да не губи форма и да работи със същото оборудване.
Най голямата разлика е че ремонтуара на цивилния е изкаран отзад по естетически съображения вероятно и понеже нямам заден капак , не съм сигурен , но предполагам че са махнали и нагревателите на 27 волта.
То защо ли да ги махат в Сибирските градове си е хладно и в мирно време.
Сетих за друг виц , Звънят на приятел който живее в Сибир и го питат как е казаха по телевизора че настанал страшен студ при вас.Той отговаря ами нормално си е за зимата -15 .Е как синоптика обяви - 40 . Аааа навън сигурно е толкова .
Вече сериозно и двата работят добре ,черния е модел 117-ЧС , плаксигласовия е Молния , не е имало кой да се занимава в конструкторското бюро да му добавят будилник.
На слънце излязоха едни драскотини , ще наказвам котката
Жълтото зъбно колело си е съвсем право и съосно , плаксито изкривява образа на механизма ,може би за защита от чуждо разузнаване