и не само , но това си беше попадение , изрових го от кашон с безценни китайски кварцета със и без имена, имах колебания докато се стъмни , но няма грешка оригинал , тритий не знам дали може да се имитира , купих си и един Свач кварц с бутон на 2ч за осветление , доста ефектно , един будилник радиосинхрон с лазер за тавана Орегон и последно стар ЛЕД който засега само примигва , не иска да запали всички сегменти, абе добър пазар в тая жега
Бива .Много добре даже.
Тритий ли е това?Май са тръбички,но като гледам "името" на часовника -LUMINOV.....не виждам добре края на долната дума?
С каква машина е?
Завиждам за горещината .Тук не спря да вали...
Luminox един от малкото които ползват тритий и се е доказал като марка ,снимката е от нета че до късно бяхме при масите , моя е с доста изтъркан безел и Ронда 515.Ама за 2 лева толкоз.
Ето ги тримата от запаса , морския пехотинец все повече ми харесва без цифрите по безела с тях се претрупва много , и без това кой ще се гмурка с него и то за много минути, ще го доизчистя да не личи че е имало .
Свача на тъмно с включена лампа е уникат.
А ледката засега пали наполовина , ама аз имам модули ще сбера някой котлет
Най готиното е че осветлението като се включи нощем изглежда точно както през деня с тоя черен цифер , цифрите само светват в бяло и малко прилича на електронен дисплей
Днеска слабичко , една кауни позлатена без джам вадя косми от механизма и край няма и един малък интересен будилник с платка с два контакта на звънеца , хлапето беше наредило 5 еднакви и аз взех един дето заработи още там , като си спомням разни филми от 2 световна как цъкаха будилници и гърмяха кораби и влакове
Здравейте,днес остана малко време и отидох до Битака.Зле.Половината продавачи ги нямаше,празнуват Рамазан.Голяма жега,много боклуци,малко часовници,още по-малко читави.За да не е напразно ходенето,взех това
За оригиналния HUBLOT искаше 10лв.
обаче за трите взе 5лв.Всичките работят,на огромния и доста тежък ОригинаЛ(горкото МИРче е за мащаб)му е скъсана гумената каишка и му е счупена коронката.Ще го пускам в Аукциона и още се чудя дали да си хабя ремонтуар-удължителя за него
Понеже не се сетих в коя тема да пиша,ще попитам тук
Какво е това нещо,сверява се с натискане на едно копченце отстрани,стрелките започват да се въртят постоянно,като ги спра,секундарната се мести през две секунди.Не бях виждал такова нещо.Батерия 3v.Та,аджеба,кой туй нещо
През три секунди защото батерията според мен е в критичен минимум на заряда.
Ако се смени батерията ще си цъка всяка секунда. Много кварцови механизми цъкат през 2 секунди когато са със слаба батерия (Сейко ... и т.н.) Има кварцови дамски механизми които поради липса на секундна стрелка могат да цъкат по рядко за пестене на батерията през цялото време. Та аз имам тук един такъв, а преди време сменях батерията на часовника на една приятелка който цъкаше през 4 секунди и така при слагане на нова батерия (малка) изкарва много години както големите механизми с по големи батерии.
Та това е само предположение от мен за цъкането през 3 секунди. Може и друго да е и да не е изхабена батерия.