Радо,аз мислех ,че съм ти ги казвал тези неща. Хромът е много тънък слой и обикновено под него трябва да има друг метал ,може да е никел,може мед,може и друг и ако тръгнеш да полираш хрома,т.е. да има и отнемане на дерюги, стигаш много бързо до подметала и всичко става на гъз и петна

плюс това дори и при щадящо полиране,хромът помътнява и както казва Лиани,има препарати ,които само го почистват и блесват. Имам идея защо е падало това хромиране от всички производители (без японските разбира се

) но това е друга тема,като защо телевизорът ми работи точно толкова,колкото да му изтече гаранцията

За това и по скъпите и качествени часовници (винтижи) са се позлатявали и то с истинско злато ,или са били стоманени. По късно вече излизат и разни други тинтиримитири покрития, а швейцарците ползват и жълти покрития ,подобни на хрома, които имитират позлата още след ВСВ и са по зле дори и от него. На съсипан хром, му трябва премахване и последващо ново покритие. Лично не съм впечатлен от ново никелирани каси, а за хромиране ,до сега не съм чувал някой да прави. Може би при по сериозно количество,може да се намери "майстор" ,говореше се за един -двама, но те хромират части за моторите на ония луди рокери, а при малки детайли, целият процес е изключително деликатен като етапи и по-добре да си оставиш касата на модерен "бронз" ,или да си полираш нойзилбера, който става в пъти по-добре от една никелирана каса, не ръждясва,оксидира много бавно и е достатъчно на 3-4м да го тръкнеш с парче тоалетна хартия за 5 секунди за да махне повърхностния филм и да блесне, а ако се носи постоянно ,ръкавът си върши работата