Нали не очаквате да покажа нещо различно от сейко. Е познахте - пак е сейко ама тоя път е кварцово. Модела е 7а38.
Когато пристигна, часовника беше в повече от окаяно състояние. Блокирал механизъм, счупен ремонтоар, счупен връх на секундната хронографска стрелка и за капак липсваща часова стрелка, а такива маловажни неща като надрано стъкло и заяли бутони поради наличие на ръжда и боклуци в тях, въобще няма да коментираме. За съжаление не съм направил снимки на първоначалното състояние, но една междинна се е запазила. Ето я:

На нея съм сложил временно часова и минутна стрелки за проба.
Най-сложна се оказа поправката на ремонтоара. Удължител не свърши работа и се наложи да се изработи междинно звено между ремонтоара и коронката, а именно една трабичка на която до половината има нарязана резба, а другата половина е отвор с диаметър 0,5mm.

Ремонтоара беше запоен към тръбичката, а връзката с коронката беше направена с шпилка 0,8mm.

Крайният резултат дойде след втория опит и изглежда така:

Готовият часовник с нови стрелки и ново стъкло:

И с монтирана каишка:

И на ръката ми:

Часовниците от серията 7А... са произвеждани в средата и края на 80-те години. Имат 15 камъка - бая за кварц. Конкретния екземпляр е произведен през '88. Бутона на 2 часа служи за стартиране и стопиране на хрононографа. Бутона на 4 часа служи за нулиране, а бутона на 10 часа служи за отчитане на междинно време. При натискането му хронографа спира, но отчитането продължава. При повторното натискане на бутона на 10 часа хронографа догонва текущото време. При спрян и нулиран хронограф натискането на бутона на 4 часа (нулиране) за повече от 5 секунди води до тест на хронографа - всички хронографски стрелки правят един оборот. При засичане на време над 10 минути "вентилатора" (стрелката отчитаща десетите от секундата) спира, но отчитането продължава. При стопиране на хронографа спрялата стрелка отива на текущия отчет. Коронкта на часовника има 2 положения освен прибраното. При първото положение освен настройка на деня и датата може да се нулират и показанията на 3-те хроногравски стрелки. Естествено във второто положени се сверява часа. И накрая часовника има и функция за показване на изтощена батерия - секундната стрелка прескача през 2 секунди.
Е как да не се възхити човек на такъв часовник!