Амфибии и Командирски
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Re: Амфибии и Командирски
Все едно си му обул такова верига. Изглежда много масивен в смисъл "ходи му"
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Море от разнообразие са тези модове.
Интересни комбинации. Само на бочката да смениш гумата с нещо по .... от тази епоха или някакво зулу като на последната снимка. Другите са шессссссссс!!!
Интересни комбинации. Само на бочката да смениш гумата с нещо по .... от тази епоха или някакво зулу като на последната снимка. Другите са шессссссссс!!!
Виждам,че много се забавляваш с този тип часовници и се надявам да приемеш следващите ми думи като обикновено питане,а не заяждане.
Казваш :"мод".....
В конкретният часовник са комбинирани компоненти от "Амфибия","Командирски" и от "Восток" във водонепроницаема,стоманена каса.(като Командирският може да отпадне по причини,които ще спомена по-долу)
Каса-Амфибия
Безел- Командирски(използва се и в споменатият по-горе "Восток")
Циферблат и стрелки -Восток(стрелките и в Командирски) .Този циферблат (пуст или с една конска глава понякога ) се комбинира с една стоманена приличаща на амфибиева каса с коронка на винт и гард,но с щампован,доста по-тънък заден капак и без характерната 200м водоустойчивост. Стъклото също не като за Амфибия.Мисля само в такава. Сигурен съм,че ги знаеш тези неща.
Малко се отнесох.
Та може ли да се говори за "мод" когато комбинираш части от няколко различни официално продуцирани модела на един и същ бранд?Според мен резултатът(колкото и добре да се е получил) е това на което викаме:"кюфте","франкен" и ....сигурно още някои наименования.
Реално,според мен,в показаният часовник е сменена само касата.Останалите компоненти са от водонепроницаемият Восток.
Не е ли "мод" когато имаш нещо направено извън заводските стандарти-например безел непродуциран от завода(мисля имаш такъв от руския колега),промяна във геометрията на касата правена само в твоята каса и т.н. ........надявам се да разбираш какво имам предвид.
Пак казвам- без лоши чувства и използвам твоя пример ,само защото ти правиш най-много промени по този тип часовници.
С две думи: кое е "мод" и кое "кюфте"?
Дали е мод , дали е кюфте, все са модификации. Наистина се забавлявам и за това си "връткам промените", както писах. Тези модификации си ги правя за мен и си нося тези часовници в ежедневието. Конкретният часовник беше с друг безел и с меш-верига и според мен добре се връзваше, но реших безелът да го сложа на една друга модификация, която подготвям, а мешът отиде при зелената КГБ-Амфибия, която съм показал по-горе. Експериментирах с гума при тази каса тип "Бочка" и на мен ми допадна, но на други колеги не. Тъй като "Бочката" остана без безел съм поръчал черен такъв и докато го чакам съм сложил какъвто имам. Иначе стъклото е ново и е точно от Амфибия, коронката също е нова, безелът е от Амфибия, не е от Командирски. "Карантийките" действително са от друг часовник с изстрадала каса, вече дори не помня каква точно беше. Механизмът работи завидно точно и за сега не бързам с профилактиката. Когато реша да го профилактирам ще подменя и стрелките с нови. Преди това безелът трябва да ми е пристигнал, та ще се хваля след известно време и с тази промяна.
Подготвям две модификации и скоро ще ги покажа. Чакам само профилактирането на механизмите на тези два часовника. С пристигането на черният безел ще направя ново дефиле на "Бочката".
Поздрави!
Подготвям две модификации и скоро ще ги покажа. Чакам само профилактирането на механизмите на тези два часовника. С пристигането на черният безел ще направя ново дефиле на "Бочката".
Поздрави!
Да ,знам,че ги правиш за себе си и се забавляваш и нямам критика насочена персонално.
Не си ме разбрал съвсем,но няма значение.
Исках да коментираме понятията.Защото двете се ползват със съвсем различен авторитет сред колегите ,да се наречем
.
Така както го казваш (модификация) ,на кое точно е модификация–на бочката,на оня "измъчен" часовник от който си взел всичко останало....на кое?
Модификация на бочка е ето това например:
http://piccy.info/view3/12071711/9d4bd9 ... be8849012/" onclick="window.open(this.href);return false;
или дори мога това да приема

(Сигурен съм,че си виждал тези снимки,а и още много в руския форум)
Останалото е :събиране(размяна) на части, които имаме в нещо ,което да ни кефи.
Няма лошо,но то според мен е нещо друго и по му отива онова наименование,различно от "мод".
Хубав ден.
Не си ме разбрал съвсем,но няма значение.
Исках да коментираме понятията.Защото двете се ползват със съвсем различен авторитет сред колегите ,да се наречем

Така както го казваш (модификация) ,на кое точно е модификация–на бочката,на оня "измъчен" часовник от който си взел всичко останало....на кое?
Модификация на бочка е ето това например:
http://piccy.info/view3/12071711/9d4bd9 ... be8849012/" onclick="window.open(this.href);return false;
или дори мога това да приема

(Сигурен съм,че си виждал тези снимки,а и още много в руския форум)
Останалото е :събиране(размяна) на части, които имаме в нещо ,което да ни кефи.
Няма лошо,но то според мен е нещо друго и по му отива онова наименование,различно от "мод".
Хубав ден.
Само да уточня, не съм се засегнал от въпросите. По отношение на модификациите, да, може да се приеме, че "кюфте" е събиране на часовник в неоригинален вид от оригинални части на съответната марка. За мен "кюфтето" си е направо Мод. Но ако съм по-краен, то действително Модът е нещо по-специално - използват се части, които не се правят от съответната марка и са преправени за нея и се получават уникални неща , нещо, като онази снимка с "Бочката". В умереният си и мек вариант за мен Модът е модификация, която не се произвежда от завода производител и по този параграф "кюфтето" също попада тук. Та така, темата може да бъде безкрайна... и е въпрос на възприятие. Хората сме различни и съответно възприятията ни се пречупват през собствена призма и от там идват разликите в нюансите.
Все пак съм съгласен, че "кюфтето" е малко пресилено да се приеме за Мод, но пък защо и не.
Дори винаги съм се чудил защо да използваме тези понятия, а не просто "модификация", тогава няма да има колизии. Явно думата е дълга и за това ...
И не съм съгласен понятието "кюфте" да се използва само в негативен план. Ако "кюфте" се представя за оригинал ,да не е редно, но ако "кюфте" е лично творческо решение и по никакъв начин не се представя за оригинал, то тогава браво за решението. Нещо като менте и хомидж.
Ама както написах по-горе всичко е въпрос на възприятие и темата вероятно е безкрайна.
Все пак съм съгласен, че "кюфтето" е малко пресилено да се приеме за Мод, но пък защо и не.
Дори винаги съм се чудил защо да използваме тези понятия, а не просто "модификация", тогава няма да има колизии. Явно думата е дълга и за това ...
И не съм съгласен понятието "кюфте" да се използва само в негативен план. Ако "кюфте" се представя за оригинал ,да не е редно, но ако "кюфте" е лично творческо решение и по никакъв начин не се представя за оригинал, то тогава браво за решението. Нещо като менте и хомидж.
Ама както написах по-горе всичко е въпрос на възприятие и темата вероятно е безкрайна.
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Добър избор си направил за День защитника Отечества (100-годишен юбилей). Аз аз като пълен галфон с немски uhr цял ден сред колеги руснаци. Скрих го под ръкавицата и така. В понеделник ще се отчета с нещо по така... като от тази тема.
По въпроса който се коментира в предните няколко поста.
Правя разлика между двете понятия, но и според мен думата мод е много обширна както е посочено в речника
Въпрос : Ако вземеш оригинален нов часовник и му разшириш лъговете. Това какво е. Мод или кюфте.
в случая не са налични чужди части от чужди производители или преобразувани специално за направа на някаква промяна.
Или как се нарича това което Митко направи с онзи Восток с малката сенунда на 10ч. и тури той още една в средата. Та, пина и секундната стрелка са пак от такъв механизъм, но са сложени в модел без такъв. Накрая това чисто логично за мен е модификация, но ако следваме другата логика трябва насила да го наричаме кюфте.
и те така.... Не знам защо все за лоши чувства си говорим тук та си хабим времето в писане. Мисля, че отдавна сме над тези дамски ситуации. И всеки би трябвало да разбира, че тука сме за удоволствие и никой с нищо не иска да навреди.
Пия по случая една ранна бира, че цяла седмица мисля за нея!
Поздравления!
По въпроса който се коментира в предните няколко поста.
Правя разлика между двете понятия, но и според мен думата мод е много обширна както е посочено в речника
Та като почнем от там ще стигнем до патова ситуация кое какво е. Та дори полирането на стъкло пак е някаква модификация в случая.Синоними на модификация
изменение, видоизменение, преобразувание, промяна, променение, трансформация, вариация
1. Видоизменяне, малка промяна, която не засяга същността. 2. Нещо, което е претърпяло такава промяна.
Въпрос : Ако вземеш оригинален нов часовник и му разшириш лъговете. Това какво е. Мод или кюфте.
в случая не са налични чужди части от чужди производители или преобразувани специално за направа на някаква промяна.
Или как се нарича това което Митко направи с онзи Восток с малката сенунда на 10ч. и тури той още една в средата. Та, пина и секундната стрелка са пак от такъв механизъм, но са сложени в модел без такъв. Накрая това чисто логично за мен е модификация, но ако следваме другата логика трябва насила да го наричаме кюфте.
и те така.... Не знам защо все за лоши чувства си говорим тук та си хабим времето в писане. Мисля, че отдавна сме над тези дамски ситуации. И всеки би трябвало да разбира, че тука сме за удоволствие и никой с нищо не иска да навреди.

Поздравления!
Росене, а това нещо къде го откри?
http://piccy.info/view3/12071711/9d4bd9" onclick="window.open(this.href);return false; ... be8849012/
Гледам почти ежедневно разни Амфибии , но на такова нещо не бях попадал.
Нямам умения и възможности за такава модификация, но мога само да се поклоня на човекът, който я е сътворил.
Аз дори не мога да си намеря кадърен шлосер един стоманен безел да ми направи. В Мераном има такива и цената е поносима, като безелът е страхотен, но аз търся нещо малко по-грубо, като един от твоите стоманени безели Росене.
Ако пък си попаднал на други такива "брутални" модове, не просто като мен подмяна на безели, коронки, стрелки и циферблати, покажи ги тук да си плакнем очите!
А и нещо се позагуби, имаш страхотни познания и е супер-ценно да ги споделяш с нас, по-незнаещите!
http://piccy.info/view3/12071711/9d4bd9" onclick="window.open(this.href);return false; ... be8849012/
Гледам почти ежедневно разни Амфибии , но на такова нещо не бях попадал.
Нямам умения и възможности за такава модификация, но мога само да се поклоня на човекът, който я е сътворил.
Аз дори не мога да си намеря кадърен шлосер един стоманен безел да ми направи. В Мераном има такива и цената е поносима, като безелът е страхотен, но аз търся нещо малко по-грубо, като един от твоите стоманени безели Росене.
Ако пък си попаднал на други такива "брутални" модове, не просто като мен подмяна на безели, коронки, стрелки и циферблати, покажи ги тук да си плакнем очите!
А и нещо се позагуби, имаш страхотни познания и е супер-ценно да ги споделяш с нас, по-незнаещите!
От тук е:
http://forum.watch.ru/showthread.php?t=252378" onclick="window.open(this.href);return false;
Темата е голяма,но има доста интересни неща.
И едно шеговито намигване (и преди сън го показвал)
:

Като гледам петолъчката на 12 часа май е настолен този.
http://forum.watch.ru/showthread.php?t=252378" onclick="window.open(this.href);return false;
Темата е голяма,но има доста интересни неща.
И едно шеговито намигване (и преди сън го показвал)

Като гледам петолъчката на 12 часа май е настолен този.
Ехааа, 860 страници, не случайно съм пропуснал да разгледам подробно тази тема, а само съм "прелиствал" повърхностно. Явно, че ще трябва да се въоръжа с търпение.