Победа- Зим / Pobeda- Zim
Re: Победа- Зим / Pobeda- Zim
също мисля че първата маркировка е същата, просто е обърната....остава втората 

"Разчовърках" малко за клеймото в руския форум и се показаха още каси с такова.
Полет с абсолютно същите ,като на моя:

Восток само с първото клеймо,което се явява общо за всички показани(от собственика на Ракетата):

Това май сваля съмнението, от това има ли съветски часовници (за износ) в маркирани по подобен начин каси.Проблем е,че и според руските другари
, няма еднозначен отговор за това къде са изработвани тези каси.
Полет с абсолютно същите ,като на моя:

Восток само с първото клеймо,което се явява общо за всички показани(от собственика на Ракетата):

Това май сваля съмнението, от това има ли съветски часовници (за износ) в маркирани по подобен начин каси.Проблем е,че и според руските другари

-
- Специалист
- Reactions:
От камарата изскочи и тоя часовник , отпред неизвестно име , отзад механизъм без маркировка

Но под баланса на кирилица ЗИМ 2602 , дали е еспанско кюфте или ...

Но под баланса на кирилица ЗИМ 2602 , дали е еспанско кюфте или ...

Прилича на 15-камъков ЗиМ,обаче правен с тесла,някак неестествено изглежда.
Според мен си е ОК, има подобен циферблат на Победа със 2602, така че има логика да е просто модел правен за износ 

- the collector
- Специалист
- Reactions:
Тази каса не е нито за ЗИМ нито за Победа.
"Бог може да ни изпраща терористи, но мой дълг е да му ги върна обратно."
В. В. Путин
В. В. Путин
-
- Специалист
- Reactions:
-
- Специалист
- Reactions:
Докато снимам първия , след второ пресяване изскочи още един със калпава жълта каса все едно боядисвана с бронз и вътре отново ЗИМ 2602 , със счупена ос на баланса

Мисля че може да добавим това странно име към многобройните от семейство Победа

Мисля че може да добавим това странно име към многобройните от семейство Победа

- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Предният собственик на тази Победа е бил като мен. Не вярва на зодий и поради тази причина хич не го е ползвал. Останал непокътнат.
Поздравления!
Поздравления!
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
При мен от този модел тръгна всичко...
В кутийка с дунапренче което се беше разложило вече и лепнеше.
Голям кеф. Логиката някога беше, че може да потрябва някога.... че може така да се завъртят нещата, че да няма от къде да се вземе часовник. Този седеше в резерва - за цялото семейство.
Явно много са били така.... така са мислили и така са пазили. Затова сега имаме щастието да намираме практически неизползвани часовници. А дори и след 20 или 30 години без профилактика те пак си цъкат. В много случай даже със същата точност както когато са били произведени.
Поздрави!
В кутийка с дунапренче което се беше разложило вече и лепнеше.
Голям кеф. Логиката някога беше, че може да потрябва някога.... че може така да се завъртят нещата, че да няма от къде да се вземе часовник. Този седеше в резерва - за цялото семейство.
Явно много са били така.... така са мислили и така са пазили. Затова сега имаме щастието да намираме практически неизползвани часовници. А дори и след 20 или 30 години без профилактика те пак си цъкат. В много случай даже със същата точност както когато са били произведени.
Поздрави!

Ето я да не кажа чисто нова но почти нова.Сашо ако си спомня ни продаде няколко броя на колеги от форума.Като я взех щерката много я хареса,и въпреки че не ми се искаше ме кандардиса да я носи.Е носи я два дена и ми я върна,ма то трябвало да се навива всеки ден???? Сега си стои в кутийката като в магазин.От време на време когато се сетя я навивам и и се радвам.