Tия дни един стар проект за часовник със скачащи часове подскочи напред и е на крачка от финала , в смисъл още година две да му сложа и коронка и да си удължа веригата.
Преди време търсех ремонтуарна ос , вие намерихте , аз докато я купя изчезна и така.
Може да е било за късмет , като пуснах тема в еспанския форум , един колега намери при франсетата един дето продава цели механизми НОС и вече си имам освен ремонтуар и резервен механизъм , не е точно същия , но същата база , като гледам отзад всичко е еднакво , дет се вика пружината и баланса да потрябват някой ден , няма да търся пак .
https://www.relojes-especiales.com/foro ... ra-459475/" onclick="window.open(this.href);return false;
Купих 1305 с ръчно навиване , и да живее унификацията , влезе си като у тях
Сега остава коронка и някой да каже как се слага в смисъл с какво се лепи да не се отвие.
Ама това като я намеря.
И два см верига добре ще ми дойдат , дано лятото отслабна.
За 24 часа не се вижда отклонение , нали няма секунди , много е точен.
Ето и снимки

Тук се вижда яка стоманена каса , която има нужда от сейкоширане , има доста следи от времето , ако се полира отстрани и се възстанови бръшнатото в две посоки отпред ще стане някакво бижу може би , а дано ама надали , аз старите часовници си ги харесвам с вид на стари .