Нови придобивки
-
- Специалист
- Reactions:
Re: Нови придобивки
на стрелки си слагам фосфор но на цифер не съм се пробвал Искам да знам каква е цената на Тренча за да си направя сметка дали директно да рискувам или да натрупам стаж по руски циферблати и тогава са пробвам омегиния
Не пипай Омегиния в никакъв случай!!! И прекрасно да я направиш вече ще струва само машината.
-
- Специалист
- Reactions:
въх добре че не съм бързак С помощта на Серасими от таблицата разбрах че е производство м-у 1916 и 1923 Типичен военен тренч с любимия ми цър цифер и фосфор На машината пише4961128 а на капаците57822563017 написа:Не пипай Омегиния в никакъв случай!!! И прекрасно да я направиш вече ще струва само машината.
Дъртия мръсник пак се е уредил
а как само се прави 
Замислих се вика дълбоко преди да му отговоря
Поздравления за новата придобивка колега!!! И не се засягай от определението ми, шегувам се разбира се

Замислих се вика дълбоко преди да му отговоря

Поздравления за новата придобивка колега!!! И не се засягай от определението ми, шегувам се разбира се

.
И на мен много,ама много ми харесват този тип часовници!Поздравления зя попадението.sheretudis написа: въх добре че не съм бързак С помощта на Серасими от таблицата разбрах че е производство м-у 1916 и 1923 Типичен военен тренч с любимия ми цър цифер и фосфор На машината пише4961128 а на капаците5782256
Покрай един запазен Полет ми попадна един швейцарски.
Според надписа на машината-Golda.В гугъла ми излиза само Голда Меир.
Корпуса и циферблата много зле,но машината е хубава и върви.

Не намерих информация.
На някой да му е позната машината?
А на въпросния Полет като го разглобих за да му почистя корпуса
му изчезна бутончето с което се вади рементуара!
Така и не разбрах какво стана.Калибъра е 2614.2Н.

Не намерих информация.
-
- Специалист
- Reactions:
ПЕСОКС 330 Е МАШИНАЛИЯТАplamenhar написа:Покрай един запазен Полет ми попадна един швейцарски.
Не намерих информация.
Прав е колегата:sheretudis написа:ПЕСОКС 330 Е МАШИНАЛИЯТАplamenhar написа:Покрай един запазен Полет ми попадна един швейцарски.
Не намерих информация.
http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... Peseux_330" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Напреднал
- Reactions:
И аз малко нови неща да покажа....всичко е само подаръчета :roll:

Това Зим-че беше в окаяно състояние,но успях сам да си го почистя и много съм доволен от резултата...
Чисто ново Полетче,даже с кутия и паспорт...
и един много красив джобен механизъм,който се навива с ключ....и ще съм много благодарен ако някой може да ми каже нещо за него....

Поздрави...

Това Зим-че беше в окаяно състояние,но успях сам да си го почистя и много съм доволен от резултата...

Чисто ново Полетче,даже с кутия и паспорт...
и един много красив джобен механизъм,който се навива с ключ....и ще съм много благодарен ако някой може да ми каже нещо за него....

Поздрави...
Хубави подаръци , браво. Ех, на мене скоро не са ме изненадвали с такъв хубав подарък, ама аз пък сам ще си направя един
или няколко
. За механизма успях да намеря, че е швейцарски и е бил предназначен за турския пазар.

-
- Напреднал
- Reactions:
Благодаря...аз дори и това неможах да разбера...тези дни отива при часовникар,нък да видим дали ще тръгне....
А за подаръчетата....искаме снимки като си ги направиш
А за подаръчетата....искаме снимки като си ги направиш

За механизма не съм го написал много ясно- J. Dent London- английска фирма, която внася швейцарски механизми/ предполага се , че са Зенит / и изнася часовници за турския пазар
А часовниците, щом дойдат , ще има снимки.

-
- Напреднал
- Reactions:
Успях да намеря още информация за джобния механизъм:Правени са ръчно в Лондон през 1850 година,специално за офицерите в турция и доколкото разбрах е трябвало да са направили нещо геройчно и чак тогава са им ги давали като награди.....Частите който са били използвани са били швефцарски,като някой от тях са били Breguet......Другото интересно е ,че този часовникар е бил използван от царския двор в Англия и един от часовникарите направили Биг Бен 

-
- Специалист
- Reactions:
От днес съм горд собственик на 2 чисто нови часовника, единият от които сребърен и има абсолютно съшия механизъм тип Дент Лондон. А в допълнение към него - 8-дневен Хебдомас, който си няма барабан на пружината. "Турският" си има всичко (без векселно и часово колело и гривна за стъклото), даже балансът е здрав
Пусни и снимчици,да се порадваме и ние.