Механична дигиталка - циферблати

Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Механична дигиталка - циферблати

Мнение от atanweb »

Здравейте, днес работих върху една механична дигиталка INGERSOLL. с размер 40мм без коронката.
Пациентат беше дарен като за органи, но ето, че може да се каже, че пак е часовник. Поредни благодарности към Тодор.
Не съм направил кой знае какво отделеното време беше немалко, но за сметка на това с голямо удоволствие.
До сега не съм имал механичен дигитален часовник.
Също не бях профилактирал подобен швейцарски механизъм.
Като цяло има много идея в него. Много разумно направен, с не малко иновации и опростяване. Навярно все пак отстъпил място пред класическите механизми. На една от снимките се вижда, че е със стоманени опорни пластини във формата на камък заместващи рубини. :o
След профилактика тръгна добре. Моделът е със слаба бих казъл никаква водозащита. Това вероятно е допринесло за пораженията по циферблатите. По механизма нямаше нищо ръждясало.

Ето снимки преди
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Принтирах нови циферблати. За по плътен цвят пусках листа по 3 пъти в принтера. Отгоре лакирах хартията с прозрачен лак.

и след

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Поздрави!
Изображение
stepona555
Специалист
Reactions:

Re: Механична дигиталка - циферблати

Мнение от stepona555 »

Браво освен за бира на Рейна ти остава време и за съживяване на тръгнали по последния си път но стигнали само до средата да реката.
Само че защо постоянно нарушаваш едни писани правила които спазват милиони и едно от тях е
Не споменавай напразно името му!
Изображение
ivan_p_uzunov
Специалист
Reactions:

Мнение от ivan_p_uzunov »

И от мен Браво за постигнатия резултат !- По едно време и аз бях на косъм да се сдобия с такова чудо , но на онова механизмът му бе с ротор за навиване .- кой знае, някой ден и аз ще се похваля ! :b
stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 »

Повечето които се намират из залива са меко казано бюджетни механизми и ако не работи ще ти се наложи да съживяваш ръждясала тенекия която и като нова е била евтин механизъм с много компромиси , въпреки че Тимекс са опровержение .

И към автора на темата , мен лично ме вълнува най много как създаде това което отпечата 3 пъти , в случая това е интересно за един форум с техническа насоченост според мен.
Поздрави
Изображение
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Тези седмици ще съм далеч от компютърът ми но по-близо до вас. Та не мога да отговоря точно, че не помня каква векторна програмка под линукса ползвах. SK1 или нещо подобно беше. Нищо специално.
Може и Корел или аналогични под Виндоус
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Ремонти, "направи си сам" и "как се прави"”