Ако идеята ти са конусовидните, то например капак 32мм би потънал в тях и няма да имам възможност за обработка на повърхността.
Аз си го представям нещо подобно на паяка за стъкла
Но как ще го захвана на струга или бормашината не знам още.
Ето това е! страхотно изглежда. Но наистина цената е висока, в случая за такава цена бих си взел показаният от Росен инструмент. Поне ще е съвместим със струга ми. Търсенето продължава. Може да изкочи нещо китайско.
Ами взимаш един китайски паяк за 20 лв, изпиляваш му крачетата до сгъвката, махаш му главата (т.е. врътката) и я заместваш с гайка, и го хващаш в Струга за винта.
Или нещо подобно...
Най-добре се получава с 6 челюстен патронник. Хваща центрично детайла, пък и могат да се правят още доста неща с него. Аз имам около 5,6 такива, но не ги продавам. Идеята на miroman не е лоша, но трябва да има 3 челюстен патронник за да хване гайката, която пък едва ли ще хване паякът центрично. Най-добрият вариант е 6 челюстният патронник.
Здравейте колеги,
Нов съм в занаята и ми трябва малко помощ,търся този инструмент или как се казва служи за отвиване/затягане на болтчето на календарното колело пробвъл съм няколко пъти със нормална отверка но се чупи Болтът и оста остава вътре доста неприятно
Привет,
да си призная не съм срещал такъв инструмент и не ми е известен каталожен номер или дори име.
Предполагам може да бъде изработен от нормална часовникарска отвертка, като в средата на острието да се направи канал.
Но ако този канал и разстоянието до контактните два края е различен за всеки различен механизъм който изисква този инструмент тогава е малко гадно.
Аз лично съм отвивал такава гайка като използвам някой от страничните канали в който поставям нормална отвертка. Въпреки леко екцентричното въртене, накрая пак става.
Дано някои от съфорумците даде светлина по въпроса.