Петъчният Ви часовник
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Re: Петъчният Ви часовник
Честито!
Чудесен избор. Класически непреходен дизайн, но това което най-много ми допада в сравнение с други е изборът на стрелките. Страхотно се вписват. Завиждам.
Чудесен избор. Класически непреходен дизайн, но това което най-много ми допада в сравнение с други е изборът на стрелките. Страхотно се вписват. Завиждам.
-
- Специалист
- Reactions:
Честито , само не разбрах кога празнуваш на Константин или утре на Кирил , или най добре от единия до другия празник !
Като цветове синьо и черно е много добре според мен , за разлика от пепситата дето ме дразнят , мой си вкус .
ЗА стрелките обаче имам леки притеснения , дайвърска визия и стрелка за 24 часа която би трябвало да е минутна.
Поне аз така си го представям , в мътната вода като погледнеш трябва да виждаш ясно една която се отличава от останалите.
А за титана просто няма по добро , имам няколко , все едно си с пластмасово Касио.
НО както знаем никой не се гмурка с такива играчки , и за това за което е направен да пиеш бира и да го показваш на приятели е супер.
Наздраве и весели празници
Като цветове синьо и черно е много добре според мен , за разлика от пепситата дето ме дразнят , мой си вкус .
ЗА стрелките обаче имам леки притеснения , дайвърска визия и стрелка за 24 часа която би трябвало да е минутна.
Поне аз така си го представям , в мътната вода като погледнеш трябва да виждаш ясно една която се отличава от останалите.
А за титана просто няма по добро , имам няколко , все едно си с пластмасово Касио.
НО както знаем никой не се гмурка с такива играчки , и за това за което е направен да пиеш бира и да го показваш на приятели е супер.
Наздраве и весели празници

-
- Напреднал
- Reactions:
Мен ме притеснява приликата с Ролекс и лекотата на титана. Добре, че стъклата и механиката осигуряват някаква тежест... Но все пак има много достойнства.
Тука е така...
-
- Специалист
- Reactions:
След забележката за моите снимки , срам не срам ще опитам пак.
Трябва да отворя една тема кой с какво се опитва да направи снимка на циферблат която поне малко да отразява действителността.
Както се видя Алпина ви харесва , значи ще ви хареса и Дугена , която си е Дойче Алпина , гемайнщрасегугуткенундерлинден
Немска работа нищо не им се разбира.

Слагам повече , дано поне една ви хареса , даже може да направим анкета и който спечели да ми подари хубава камера
, а дано ама надали
ЗА да не се чудите снимките са със сапунерка Пентакс за снимки под вода , плажове с много слънце и планински пейзажи , допреди една две години доста обикалях планини и морета .
А циферблати понякога стават по често наполовина.
Поздрави и весел край на седмицата

Трябва да отворя една тема кой с какво се опитва да направи снимка на циферблат която поне малко да отразява действителността.
Както се видя Алпина ви харесва , значи ще ви хареса и Дугена , която си е Дойче Алпина , гемайнщрасегугуткенундерлинден
Немска работа нищо не им се разбира.

Слагам повече , дано поне една ви хареса , даже може да направим анкета и който спечели да ми подари хубава камера

ЗА да не се чудите снимките са със сапунерка Пентакс за снимки под вода , плажове с много слънце и планински пейзажи , допреди една две години доста обикалях планини и морета .
А циферблати понякога стават по често наполовина.
Поздрави и весел край на седмицата

- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Читави снимки могат да се извадят и от слаба камера или стар телефон.
Това което ми е направило впечатление е, че не е добре и образът се изкривява ако обектива е много близо. Тук става въпрос за стокови камери т.е. нещо което няма специален макро обектив и т.н.
Та опитвайте да отдалечите обекта та да не става като, че се гледа през рибешко око.
Много често ми се случва да правя грешка с температурата на снимката. Т.е. ако снимам под настолната лампа всичко става жълто. В повечето случай ако се сети човек да включи ръчно настройка за това, че снима под нажежаема крушка нещата се стабилизират почти.
До преди два месеца снимах с Фунджи, но ми е тромава процедурата по сваляне на снимки и ме домързява. Особено ако искам да щракна само една снимка.
Сега снимам с една стара Нокиа скоро ще стане на 10 години, но обмена на файлове е по лесен. Качват се автоматично в облака, а 20Мпикс. са ми достатъчни за снимки и 4К за видео и всичко това за 15 евро.

днес пак с него.

Това което ми е направило впечатление е, че не е добре и образът се изкривява ако обектива е много близо. Тук става въпрос за стокови камери т.е. нещо което няма специален макро обектив и т.н.
Та опитвайте да отдалечите обекта та да не става като, че се гледа през рибешко око.
Много често ми се случва да правя грешка с температурата на снимката. Т.е. ако снимам под настолната лампа всичко става жълто. В повечето случай ако се сети човек да включи ръчно настройка за това, че снима под нажежаема крушка нещата се стабилизират почти.
До преди два месеца снимах с Фунджи, но ми е тромава процедурата по сваляне на снимки и ме домързява. Особено ако искам да щракна само една снимка.
Сега снимам с една стара Нокиа скоро ще стане на 10 години, но обмена на файлове е по лесен. Качват се автоматично в облака, а 20Мпикс. са ми достатъчни за снимки и 4К за видео и всичко това за 15 евро.
днес пак с него.

-
- Специалист
- Reactions:
-
- Напреднал
- Reactions:
stepona555 написа: 29 Май 2020 18:07 ...
Трябва да отворя една тема кой с какво се опитва да направи снимка ...
90% от една снимка е светлината/осветлението. Останалите 10% са апарат и задапаратното устройство.atanweb написа: 29 Май 2020 18:28 ... Т.е. ако снимам под настолната лампа всичко става жълто. В повечето случай ако се сети човек да включи ръчно настройка за това, че снима под нажежаема крушка нещата се стабилизират почти.
...

Напоследък ме преследват умни мисли, но аз съм по-бръз. 

-
- Специалист
- Reactions:
Oт това пълнолуние корема се издува по два пъти на ден , а тоя красавец си е направо карта на прилив отлив.

-
- Специалист
- Reactions:
Това е най снимания каиш понеже се сменя за 5 сек , не пипаш патенти , само нахлузваш и снимаш.

- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Яко! и Часовниците и хумора! Браво момчета. Аз утре ще се отчета в темата, че сега е тъмно за снимки.
-
- Специалист
- Reactions:
На вниманието на Сашо , надявам се да му помогне за една друга тема дето предвид младоста си се изказа прибързано.
Время хронограф с 3133 отпред.

И отзад
, снимките се увеличават

Докато си лежах на плажа във Варна и си викам що не взема да го полирам да блесне малко .
Огледах се , пясък наоколо колкото искаш , вода за изплакване , и се почна , търкам в пясъка , зяпам девойки , плакна в морето , отвреме на време хоп една
. За нула време до докарах до това идеално състояние , така де като го сложа капака се опира в ръката и без това не се вижда .Понякога му слагам нато , да не се вижда и когато е свален.
Ама май пясъка на варненския плаж се оказа едричък , ще взема да го разходя до някой от близките океански плажове.
Там пясъка е по фин , ех девойки няма толкова , ама то и слънцето има петна .
С това отговрих на последната закачка.
Весел край на седмицата и

Время хронограф с 3133 отпред.

И отзад

Докато си лежах на плажа във Варна и си викам що не взема да го полирам да блесне малко .
Огледах се , пясък наоколо колкото искаш , вода за изплакване , и се почна , търкам в пясъка , зяпам девойки , плакна в морето , отвреме на време хоп една

Ама май пясъка на варненския плаж се оказа едричък , ще взема да го разходя до някой от близките океански плажове.
Там пясъка е по фин , ех девойки няма толкова , ама то и слънцето има петна .
С това отговрих на последната закачка.
Весел край на седмицата и