Годината навлиза в своята последна част, празниците наближават и на хората не им е до часовници! Аз се занимавам по малко и се забавлявам както мога.
Напоследък ми се събраха разни "неканонични" часовници. Не че съм го търсил нарочно, но си ме влече към тях...
Един красив "Полет" калибър 2609, 17 камъка, позлатен. Не съм сигурен нито в касата, нямам друг "Полет" с такава, нито в комбинацията с циферблата, не намерих по каталозите аналог. Но пък много ми харесва, комбинацията на цветовете ми допада, така че няма да пипам нищо по нея. Мислех отначало да сменя наградния капак, но се отказах, някак си не ми се нарушава нищо по часовника (донякъде ме и мързи!

).

Уж нямаше повече да си взимам "Карди-Восток, но ето поредния!

Харесах си го този "Cardi-Vostok Capitan" с механизъм 2414А на "Восток", просто веднага ме привлече и ето го тук!

Още едно "Восточе", от любимите ми калибър 2409А! Много се радвам когато взема нещо почти без пари и то си върне добрия външен вид!

"ЗИМ Самара" калибър 2602, странно хрумване с този жълт пръстен на безела, но така повече ми харесва, нищо че не е автентичен. Даже ми се струва че с бял пръстен ще е по-невзрачен и незабележим.

Не ми върви с "Москви"-те и това си е! Сигурно е отмъщение заради това че не ги харесвам достатъчно и ги пренебрегвам за сметка на други марки от 1МЧЗ!
Този ми хареса, то стрелките не са за него. А толкова ми хареса с тях! Имам от този вид за донори, сложих традиционните стрелки, обаче са едни потъмнели, едни унили и направо грозни!

Върнах стрелките на "подделката" и няма я натрапвам повече на обществено внимание, остава си за мое удовлетворение!

И накрая някакъв микс на "Победа" - циферблат и стрелки на ПЧЗ, механизъм на 1МЧЗ, касата е на ЗИМ?

Въобще, никакъв "Фън-шуй", както казват в руския форум!