Помощ за Златоустовский

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Seikosha
Специалист
Reactions:

Помощ за Златоустовский

Мнение от Seikosha »

Здравейте! Използвам първият си пост,за да поздравя всички:Администатор,модератори и всички участници в този великолепен форум,който следя ежедневно от много време.
Пожелавам Ви много здраве и успехи в тази магия наречена Часовник,през новата година.
Сега на въпроса(мисля,че съм избрал правилният форум)
Търся помощ за два настолни Златоустовский,произведени са преди 60г.И на двата балансите им са счупени.Не разбирам много от механизми,колекционирам и затова не мога да дам професионално описание на балансите.Понеже нямам шублер:( ги измерих с линийка,размерите им са може би 1.5см.в диаметър и дебелина около 1мм.Качвам малко снимки,не знам дали ще помогнат,но мога да пратя и допълнителни.Главната ми цел е да ги ремонтирам,защото не мога да им се нагледам,а са като мъртви.Търся или баланси,или маестро,който да ги отремонтира.Предпочитам второто,защото единият часовник е в насипно състояние и може да му липсва и друга част.Черният модел не е отварян,но предполагам,че балансите са един и същ размер.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Re: Помощ за Златоустовский

Мнение от Pavlin »

Добре дошъл и благодарим за хубавите думи!
Относно часовниците мисля че не са еднакви. Единия е Челябинск, а другия Златоуст. Среща се и под името Агат. Аз имам Челябинския, но със скъсана пружина. Истинско удоволствие е да го слушаш. Най добре търси подобен за части със здрав баланс. Има настолни Молния със същия механизъм.
Ще останеш доволен като го подкараш :)
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Благодаря за корекцията! Хем зная,ама съм ги турил в една папка снимките надписана Златоустовский,че за това.Казвате ,че от Мълния стават балансите,имам две настолни,за такива ли става въпрос?
Изображение

Изображение

Как човек да развали такова съвършенство :cry: И да купя някой с повреда,то най-вероятно,пак ще е в баланса.Става омагьосан кръг.Но все пак,благодаря за идеята да търся Мълнии,щом смятате ,че балансите им ще са подходящи.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

В интерес на истината уж са еднакви механизми, но имат някаква разлика, поне във финиша.
Може да дадеш този който ти е на части, да ти го сглобят и на края само за проба да сложиш баланс от едната Молния.
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”