Всичко изглежда здраво и се надявам,че ще тръгне.
Здравейте,от 3 дни работи,но ми прави впечатление голямата разлика между циферблат нагоре,надолу и вертикално полужение.Спиралата неупира в нито едно полужение/и между витките разстоянието между тех е перфектно/,цапфите изглеждат наред,спиралата се движи свободно между щивтовете на градусника.За първи път ми се случва всичко изброено да е наред,но да има такава разлика в различните полужения.Единствено си мисля,че пружината е амортизирана понеже когато е навит до полувината разликите са много по-големи.За съжаление нямам нова пружина и не мога да съм сигурен.Подложните камъни на баланса ги чистих и смазвах два пъти.predator написа: 04 Окт 2021 21:53 Един дамски Glashütte,механизма е GUB 09-20.Часовника е на позната и никога не е профилактиран,и от доста години не работи,но и е любим спомен.
Всичко изглежда здраво и се надявам,че ще тръгне.
До колкото разбрах е копуван края на 70-те и не е профилактиран.Върху твърдосплавна стоманена пластина.Странично цапфите нямаха улеи само бяха затъпени.ivan_p_uzunov написа: 17 Окт 2021 08:04 Това че си ги видял е добре ! Затъпяването е от подложния камък -механиката е вървяла доста време на сухо . А дали няма и отбелязал се улей по периферията на цапфата от притриването и в основния лагер?- Големия аксиален луфт е един от показателите на някаква нередност при стари механизма . Можеш да поставиш и анкерната котва на равна повърхност и да провериш дали няма крив палет . И това ми се е случвало .- И най вече - как заобли върховете на цапфите ?![]()