Благодаря на всички които се опитахте да помогнете със съвети. Имаме щастлива развръзка на случая. Като се прибрах от работа тази вечер и реших да почна да разглабям отново и да почна с тестове за това къде може да е проблема .
Та значи свалих анкера, върнах моста на анкера и баланса на мястото им и реших да тествам баланса по метода на 100 те трептения. Е познайте бяха около 20 -25 . А знам че баланса го сложих вчера и тествах преди това, и всичко беше ОК .
Затова почнах да търся къде подпира баланса , но на ръка с клечка като го местя не се усеща да подпира ,почнах да въртя механизма от всички страни на микроскопа и по едно време нещо лъсна между баланса и моста на баланса . Оказаха се няколко нишки от мокри кърпички , които използвам за почистване на флюса от електронни платки след запояване, попаднали явно някъде от въздуха в работилницата ми като съм сглобявал часовника. Та те бяха залепнали за моста и докосваха ринга на баланса съвсем леко , лошото е че са бели и много финни и трудно се виждаха , забелязах ги едва като завъртях механизма под някаквъв ъгъл така че проблеснаха на светлината на лампата на микроскопа. И така бяха се вплели, че с крушата не можех да ги издухам а само си преместваха позицията ( понеже са от някаква изкуствена материя явно са се наелектризирали и залепваха ).
Часовника вече е сглобен , на хронографа дава 270 - 280 градуса амплитуда и -6 , +9 сек в различните положения , но ще го оставя няколко дни да поработи и ще го тесвам пак !