Купувам стоманени каси от руски часовници

kagebista
Reactions:

Купувам стоманени каси от руски часовници

Мнение от kagebista »

Интересуват ме такива, които след полиране/ако е нужно/ да светнат като нови. Подбити, очукани и с дълбоки дентове и всякакви неотстраними дефекти не ме интересуват.
За предпочитане са тънките тип Де Лукс.
От София съм. Контакт ЛС с предложения и наличности. При уговорка ще се чуваме :)
storyteller
Moderator
Reactions:

Re: Купувам стоманени каси от руски часовници

Мнение от storyteller »

Хвърлете поглед на този

http://auction.bg/item.php?id=1235538" onclick="window.open(this.href);return false;

Само да предупредя - първо, стоманеният корпус за ДеЛукс 23 камъка е доста по-дебел от позлатения. Нямам представа защо. И второ, пробвах на прехвърля запазен циферблат от позлатен на стоманен - не стана, диаметърът не съвпада.
kagebista
Reactions:

Мнение от kagebista »

Предполагам заради факта, че през онези години на руснаците им е била по-трудна обработката на стоманата. Аз имам такъв корпус и циферблат от Луч Делукс 23 камъка също не пасна. Тоест влиза, но няма да има място за стъклото да легне в улея. Но доста други класики лягат с подходящия пръстен към механизма.
Но понеже така и не открих метод за рециклиране на хромирани каси до ново състояние - започнах да търся стоманени корпуси. Хванал съм няколко часовника, които искам да реставрирам напълно до ново и да си ги нося :)
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Няма да ти стоят добре на ръката :)))))))
.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

До колкото разбрах искаш в стоманена каса от Полет да сложиш друга марка часовник?
kagebista
Reactions:

Мнение от kagebista »

Защо не! Въпрос на вкус :)
Върти ми се точно идеята в тази въпросна каса да набутам автомат ЗАРЯ 2015. Имам перфектен механизъм, но нямам пръстена към корпуса и закрепящ механизма. Тоест имам го но трябва да го намеря. И щом го намеря ще му търся каса и циферблат за да стане ежедневен и да ме радва.
Оригиналната му каса и циферблат бяха в покъртително състояние - абсолютна мърльотия и колкото и да съм запален равно/не наравно като вас, толкова не мога в такъв вид да съхранявам нещо изглеждащо все едно лежало заедно с Титаник под водата. За щастие механизъмчето е като ново и го искам да тиктака :D
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Разбира се!
2015 трябва да е 30 камъка май...
kagebista
Reactions:

Мнение от kagebista »

Да, и единственото инфо намерих за него тук:
http://forums.watchuseek.com/f10/rare-a ... 47291.html" onclick="window.open(this.href);return false;
И значително по-дребен от Полет Делукс 29 камъка. Колкото 5 стотинки е големината. Моят е доста по-прекрасен от този във уочсийк - направо изглежда не докосван от часовникари до момента.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Точно този корпус не съм виждал. Аз имам един квадратен, като зарче.
Но като е толкова малък се чудя как ще го носиш:)
Според мен трябва да търсиш каса по размера на циферблата.
cerasimi
Специалист
Reactions:

Мнение от cerasimi »

Рядък механизъм е 2015 и другия който казваш -като кубче 2016 също. Според мен е най-добре да се възстанови оригиналната каса , ако това е възможно. Уплътнението между механизма и касата едва ли ще затрудни един часовникар да го направи. В руския форум, макар и не често, но излизат. Ето ги и двата един до друг:

http://forum.watch.ru/showthread.php?p= ... post402897" onclick="window.open(this.href);return false;
cerasimi
Специалист
Reactions:

Мнение от cerasimi »

А защо не и да се изработи точно копие на касата, но от стомана. И за това вярвам ще се намерят хора.
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

http://aukro.ua/korpus-chasy-i3033598441.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Търся, Купувам ----- Wanted”