Molnija Chk-6

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Molnija Chk-6

Мнение от мitakaaa »

ЗДРАВЕЙТЕ. ИЗПОЛЗВАМ ТАЗИ ТЕМА ТЪЙ КАТО ИМА ВРЪЗКА С МОЯ ВЪПРОС - А ТОЙ Е ЗА ЕДНА МОЛНИЯ ЗА КАКВАТО ЕДИН КЛИЕНТ МЕ ПОДЛУДЯВА - ТЪРСИ МОЛНИЯ С ТЕЗИ МАРКИРОВКИ КОИТО ПОКАЗВАМ НА СНИМКАТА. ТЯ МИ Е ИЗПРАТЕНА ОТ НЕГО , НО ПИТАМ - ИЗОБЩО ИМА ЛИ МОЛНИЯ С ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ МАРКИРОВКИ НА ЕДНО МЯСТО ИЛИ ПРОСТО ТОЙ Е ПРЕПУШИЛ С НЯКОЯ ТРЕВИЧКА
Изображение
ОТНАСЯ СЕ САМО ЗА ТОВА КОЕТО Е ОТБЕЛЯЗАНО НА СНИМКАТА ОТ ДЯСНО - МАШИНКАТА
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Re: Руски часовници, Руско часовникарство...

Мнение от Pavlin »

Явно иска да е маркирана ЧК-6, но там няма US, логото е друго и в повечето случаи декорацията е различна. Този вари ант както си го показал не съществува според мен.
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Мнение от мitakaaa »

и според мен всичките маркировки на куп на един часовник не са възможни - а какво е все пак - чк 6
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

ЧК-6 е бил механизма преди да стане 3601 по стандартите на СССР, тоест това са най ранните такива часовници.
cerasimi
Специалист
Reactions:

Мнение от cerasimi »

Когато надписите са на руски не може да има маркировка SU-нея я слагат , когато е за износ и надписите са на латиница.Мисля, че и маркировката " Сделано в СССР" се появяваа малко по-късно.Тези двата надписа майче са невъзможни на тънката Молния, която е по-ранна.
мitakaaa
Специалист
Reactions:

Re: Molnija Chk-6

Мнение от мitakaaa »

И СПОРЕД МЕН НЕ СА ВЪЗМОЖНИ ДВАТА НАДПИСА В ЕДИН ЧАСОВНИК - НО НИКОГА НЕ ИЗКЛЮЧВАМ И КУРИОЗИ - ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО - ВСЕ ПАК ТОВА СА ДОПЪЛНИТЕЛНО ЩАМПОВАНИ МАРКИРОВКИ
storyteller
Moderator
Reactions:

Мнение от storyteller »

И на мен ми се струва невъзможно, обикновено са като тази тук -
http://auction.bg/item.php?id=1254528" onclick="window.open(this.href);return false; - това е стандартът.
Но чисто интуитивно - потърси при Серкисоф-ците, там се срещат най-различни комбинации като маркировки.
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Имам две, правени в различни заводи:

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”